Mustang z allegro/ebay

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

Bolek
Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kolor: Silver
Kontakt:

Re: Mustang z allegro/ebay

Post autor: Bolek » 2012-03-27, 21:43

Widziałem to auto z rok temu na mieście.Z daleka wyglądał normalnie.Mogę podjechać jutro zerknąć na to jak bardzo chcesz bo będę się kręcił w pobliżu.Natomiast weź rano i zadzwoń o VIN i sprawdź go na szybko w Carfaxie czy to nie jakiś Total.Cena dosyć dobra ale trzeba wziąśc pod uwage że to wersja deluxe,chciaż sam nie wiem co to jest :dontgetit: bo deska od deluxa ,kiera skórzana z premium,ale za to brak komputera jak w premium,za to dali ramke lewarka w chromie.Pomieszane wszystko,trzeba sprawdzić czy to nie jakiś składak :) A` i podgrzewanych siedzeń to to nie ma Pozdr

Awatar użytkownika
YoDa
Forumowicz
Model: V6 3,7 2012
Kolor: Performance White
Kontakt:

Post autor: YoDa » 2012-03-27, 22:06

Bolek , nic dziwnego w tej wersji "deluxe" ale w V6 , moja żona w swoim ma identycznie i wersje deluxe , coś pomiędzy golasem a premium. Zauważyłem że w niektórych stanach jest przewaga tych wersji np. w NJ i NY ale GT to rzeczywisće dziwne tu wygląda jakby całe wnętrze było od V6 a reszta GT albo odwrotnie do V6 wsadzili V8 i zderzaki, coś dziwnego.. bo zegary jak V6 i bez kompa.
Ohhoo GT a jaki golas a ma skóry... http://autos.yahoo.com/used-cars/ford-m ... stance=100" onclick="window.open(this.href);return false;

Pozdrawiam
Yoda

Obrazek

Awatar użytkownika
ono
Forumowicz
Model: Bullitt 2008
Silnik: V8 4.6

Post autor: ono » 2012-03-28, 10:22

Siema , wiecie może coś o tej bryce ? http://otomoto.pl/ford-mustang-gt-calif ... 26470.html" onclick="window.open(this.href);return false;
VIN 1ZVHT82HX85182880
Kumpel szuka i ten mu się bardzo podoba , sprzedawca mówi że autko miód malina itd

Bull & quattro

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Model: GT CS8 +500HP
Kontakt:

Post autor: Koral » 2012-03-28, 11:40

uszkodzony GT500 https://www.iaai.com/vehicles/vehiclede ... ownumber=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Koral tel.+48 792-33-55-65
http://www.facebook.com/US.AutoimportKS
Obrazek

Bolek
Forumowicz
Kolor: Silver
Kontakt:

Post autor: Bolek » 2012-03-28, 15:17

Piotrek pisze:Tego z Krakowa ktoś może ogladał ?
Wyglada atrakcyjnie (ogłoszenie)

http://otomoto.pl/ford-mustang-wersja-g ... 47156.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Malowany przedni lewy błotnik(schodzi bezbarwny),malowane lewe przednie drzwi(przez malarza nie lakiernika),reszta blachy oryginał ,słupki oryginał,pasy przednie z 2005 roku więc poduchy nie bite,na czujniku wychodzi 135nm na wszystkich blachach oproczy tych drzwi i błotnika,szyby oryginał z 2005roku,zderzak przedni poobijany i podłamany do malowania,prawy błotnik zagięty narożnik do wymiany lub szpachlowania i lakierowania,maska od spodu się utlenia aluminium , nadkole lewy tył zarysowane do malowania,dół drzwi lewych przednich zarysowania( do lakierowania) ,w bagażniku porysowane plastiki,felgi Foose! brak na jednej zaślepki wszystkie się utleniają więc do renowacji,opony na nich 5-6mm,maska zbita kamyczkami do lakierowania,ogólnie całe auto nadaje się do polerki.2 właścicieli,pierwszy lat 40(rejestracja DW....GT ,drugi małolat (mała naklejka z tyłu drifting moim życiem czy coś w tym stylu), auto sprowadzone jako nowe z USA,czysty tittle.Podczas jazdy kierownica krzywo ale nie ściąga więc pewnie zbieżność do zrobienia.Elektryka działa,światła przerobione za szybko mrugają kierunki,SJB suche.Klima chodzi,skrzynia dobrze zmienia biegi,zawieszenie wybite sworznie w prawym przednim kole-do wymiany ,do wymiany łączniki przód,amortyzatory sprężyny seryjne więc lekka łódka na tych 18-tkach,moc taka jak powinna być,założony stożek K&N, wydechy sportowe nie pamiętam ale chyba SLP(fajnie grają bez drone podczas jazdy) ,nie wiem jak wał powyżej 130km/h ale do tej prędkości było ok ,nie jechałem szybciej bo na prawym fotelu Pan sprzedawca był lekko wysrany jak cisnąłem,hamulce seryjne czyli ledwo hamuje ale nic nie bije,nie ściąga,klocki na 10 tyś.km.Silnik na zimnym pracuje ok,na gorącym wali popychacz pod lewą pokrywą,olej 5w40 magnatec castrol więc może dlatego klepie na tym syfie.Przebieg raczej oryginał .Środek w skali 1-6 na 4 czyli troche otarć na desce i plastikach, ale nic nie połamane.Jeden kluczyk ,miał sprzedawca dzwonić dopytać gdzie drugi,brak książki serwisowej i instrukcji obsługi.Ogólnie w skali 1-6 ocena 4.Cena 43000 zł.Moim zdaniem warto,wymaga max 5 tyś.dokładki i będzie igła.Jak oglądałem dzwonili ludzie więc śpieszyć się !Pozdr
Ostatnio zmieniony 2012-03-28, 19:49 przez Bolek, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
ono
Forumowicz
Model: Bullitt 2008

Post autor: ono » 2012-03-28, 15:41

Bolek , ty chyba w TVN Turbo zakup kontrolowany dorabiasz co ? heheh
Z tego wynika że to nie taka padlina jak by cena sugerowała

Bull & quattro

Awatar użytkownika
_zambrotta_
Młodszy Forumowicz
Model: 1965
Silnik: inny V8
Kolor: zółty
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Post autor: _zambrotta_ » 2012-03-28, 15:45

Bolek pisze:

http://otomoto.pl/ford-mustang-wersja-g ... 47156.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Malowany przedni lewy błotnik(schodzi bezbarwny),malowane lewe przednie drzwi(przez malarza nie lakiernika),reszta blachy oryginał ,słupki oryginał,pasy przednie z 2005 roku więc poduchy nie bite,na czujniku wychodzi 135nm na wszystkich blachach oproczy tych drzwi i błotnika,szyby oryginał z 2005roku,zderzak przedni poobijany i podłamany do malowania,prawy błotnik zagięty narożnik do wymiany lub szpachlowania i lakierowania,maska od spodu się utlenia aluminium , nadkole lewy tył zarysowane do malowania,dół drzwi lewych przednich zarysowania( do lakierowania) ,w bagażniku porysowane plastiki,felgi Foose! brak na jednej zaślepki wszystkie się utleniają do regeneracji,opony na nich 5mm,maska zbita kamyczkami do lakierowania,ogólnie całe auto do polerki.2 właściciel w Polsce,2 od nowości bo auto sprowadzone jako nowe z USA,czysty tittle.Podczas jazdy kierownica krzywo ale nie ściąga więc pewnie zbieżność do zrobienia.Elektryka działa,światła przerobione za szybko mrugają kierunki,SJB suche.Klima chodzi,skrzynia dobrze zmienia biegi,moc taka jak powinna być,założony stożek K&N wydechy sportowe nie pamiętam ale chyba SLP(fajnie grają bez drone podczas jazdy) hamulce seryjne czyli ledwo hamuje.Silnik na zimnym ok,na gorącym wali popychacz pod lewą pokrywą,olej 5w40 magnatec castrol więc może dlatego klepie na tym syfie.Środek w skali 1-6 na 4 czyli troche otarć na desce i plastikach ale nie nie połamane.Ogólnie w skali 1-6 ocena 4.Cena 43000 zł.Pozdr
Ja pierdziu :szok: że też nie byłem na forum zanim kupiłem swojego konia z waszą pomocą to można igłę wyszukać :D

Piotrek
Forumowicz
Model: GT 2005
Kolor: wiśniowy

Post autor: Piotrek » 2012-03-28, 21:16

No super ekspertyza :-)
dzieki :-)

Piotrek

Alexander25
Forumowicz
Model: 302HO 1994 rok
Silnik: V8 5.0
Kolor: sapphire blue
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2012-03-28, 22:18

To teraz moja kolej. Niestety jestem zawiedziony ze ktoś z forum sprzedaje auto "rozmijając"co do stanu technicznego ale zrobiłem dziś 600km na pusto żeby się przekonać ze auto to paadaka:
http://moto.allegro.pl/mustang-gt-5-0-v ... 15427.html" onclick="window.open(this.href);return false;
No to zaczynamy.
Wahacze tył,drążki z końcówkami przód,listwy gumowe lusterko rozdarty fotel. Cofnięty przebieg nie twierdze ze przez obecnego właściciela. Wyciek z mostu. Gdyby to były same rzeczy to bym go brał.
Podobno wg właściciela dziś pojawił się wyciek: Wyciek wyglądał tak ze na chama z pompy wody leciał płyn chłodniczy strumieniem jakby koń lał:) Do tego wyciek z układu chłodzenia cieczy idącej do nagrzewnicy i na 90% wyciek z uszczelki pod głowicą.
Takie rzeczy jak umierający silniczek krokowy,czujnik egr,świece kable uszczelki pod pokrywą zaworów i skrzynia biegów używana na złym oleju(najtańszy minerał jaki jest możliwy) tajemniczy hałas by mocniejszym skręcaniu ze wspomagania.

Ja wiem że to auto to UNIKAT bo patrząc na ogłoszenia z allegro i moje wcześniejsze doświadczenia to jest mało mustangów które mają fabryczne zaślepki poduszek ale na BOGA jak można wciskać kit ze się nie widziało wycieku który w 10min gorący auta na wyższych obrotach może spowodować zalanie garażu nie mówiąc o zapachu palonego borygo eko butelkowana rocznik 2012 bo widać że układ był myty czy dolewano płynu.
W auto trzeba włożyć by to miało sens jakieś 10-13k(konsultacja z najtańszym serwisem sensownym aut USA w Warszawie) do tego doliczyć trzeba wymianę i lakierowanie drzwi pasażera oraz tylnego błotnika bo to wszystko jest pogięte a do tego rdzewieją błotniki tylne czyli klasyka w tym roczniku. Fajniejsze jest to że i tak bym pojechał ale z lawetą a tak wyszło jak wyszło.
Zobaczymy co i jak dalej na 100% dostaniecie więcej sprawozdań z oględzin super bezwypadkowych mustangów w 100% stanie do jazdy
Pozdr i życzę miłego wieczora

302 HOooooo

foo
Młodszy Forumowicz

Post autor: foo » 2012-03-29, 11:10

Bolek pisze:

(...)
ktos moze patrzyl na tego ostatnio? sie powaznie przymierzam :)

Alexander25
Forumowicz
Model: 302HO 1994 rok
Kolor: sapphire blue
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2012-03-29, 11:24

RAFAŁ pisze:
Alexander25 pisze:To teraz moja kolej. Niestety jestem zawiedziony ze ktoś z forum sprzedaje auto "rozmijając"co do stanu technicznego ale zrobiłem dziś 600km na pusto żeby się przekonać ze auto to paadaka:
http://moto.allegro.pl/mustang-gt-5-0-v ... 15427.html" onclick="window.open(this.href);return false;
No to zaczynamy.
Wahacze tył,drążki z końcówkami przód,listwy gumowe lusterko rozdarty fotel. Cofnięty przebieg nie twierdze ze przez obecnego właściciela. Wyciek z mostu. Gdyby to były same rzeczy to bym go brał.
Podobno wg właściciela dziś pojawił się wyciek: Wyciek wyglądał tak ze na chama z pompy wody leciał płyn chłodniczy strumieniem jakby koń lał:) Do tego wyciek z układu chłodzenia cieczy idącej do nagrzewnicy i na 90% wyciek z uszczelki pod głowicą.
Takie rzeczy jak umierający silniczek krokowy,czujnik egr,świece kable uszczelki pod pokrywą zaworów i skrzynia biegów używana na złym oleju(najtańszy minerał jaki jest możliwy) tajemniczy hałas by mocniejszym skręcaniu ze wspomagania.

Ja wiem że to auto to UNIKAT bo patrząc na ogłoszenia z allegro i moje wcześniejsze doświadczenia to jest mało mustangów które mają fabryczne zaślepki poduszek ale na BOGA jak można wciskać kit ze się nie widziało wycieku który w 10min gorący auta na wyższych obrotach może spowodować zalanie garażu nie mówiąc o zapachu palonego borygo eko butelkowana rocznik 2012 bo widać że układ był myty czy dolewano płynu.
W auto trzeba włożyć by to miało sens jakieś 10-13k(konsultacja z najtańszym serwisem sensownym aut USA w Warszawie) do tego doliczyć trzeba wymianę i lakierowanie drzwi pasażera oraz tylnego błotnika bo to wszystko jest pogięte a do tego rdzewieją błotniki tylne czyli klasyka w tym roczniku. Fajniejsze jest to że i tak bym pojechał ale z lawetą a tak wyszło jak wyszło.
Zobaczymy co i jak dalej na 100% dostaniecie więcej sprawozdań z oględzin super bezwypadkowych mustangów w 100% stanie do jazdy
Pozdr i życzę miłego wieczora

O TYM JUŻ było pisane nie zapytałeś

O kurcze umknął mi ten wątek a szukałem tego.jeśli tak to przynajmniej jest sprawozdanie ze stanu obecnego:)
Pozdrawiam
P.S.
Coś czuję, że będę się wybierał do Ciebie niedługo:P

302 HOooooo

foo
Młodszy Forumowicz

Post autor: foo » 2012-03-29, 14:26

jasne, to widzialem... pytanie bylo, czy ktos go ogladal/przymierzal sie do kupna od tego czasu

foo
Młodszy Forumowicz

Post autor: foo » 2012-03-29, 14:50

sorrrrry!!!! kiepsko na tym forum zaczalem :) nie wiem czemu wydawalo mi sie, ze data Twojego postu jest ze stycznia tego roku

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Model: GT CS8 +500HP
Kontakt:

Post autor: Koral » 2012-03-30, 10:01

Cobra 2004 https://www.iaai.com/vehicles/vehiclede ... ownumber=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Koral tel.+48 792-33-55-65
http://www.facebook.com/US.AutoimportKS
Obrazek

Awatar użytkownika
stang232
Forumowicz
Model: stang'95
Kolor: czarny
Stajnia: Stajnia Łódzka

Post autor: stang232 » 2012-03-30, 10:05

koral pisze:Cobra 2004 https://www.iaai.com/vehicles/vehiclede ... ownumber=1" onclick="window.open(this.href);return false;
raczej MACH 1 ;)

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”