Możesz napisać coś więcej, jakie były okoliczności zatrzymania, od kiedy Twój Koń jest w Polsce (przed czy po 06.2013), czy masz przerobione światła itp.mcgan pisze:Ja miałem niedawno kontrolę, nie przyjąłem mandatu za brak homologacji na światła, został skierowany wniosek do sądu, także dam znać, jak się sprawa potoczy...
Przepisy
Moderator: caniggia
- TPS
- Forumowicz
- Model: 2008 GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Taki jak u Zygzaka McQueena
- Kontakt:
Re: Przepisy
"Nigdy nie jest zbyt późno na szczęśliwe dzieciństwo"
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Kolor: satin silver
- TPS
- Forumowicz
- Kontakt:
A na jakiej podstawie policja stwierdziła brak przerobienia przednich świateł, mieli miernik?caniggia pisze:Nie mial przerobionych przednich i jest przed 2013.
Akurat ich nie obchodzi, czy samochód ma przerobione światła, a czy jest na nich magiczny znaczek homologacji...
W przypadku kiedy u mnie byłby podobny problem to powiedziałbym prosto, że podjeżdżamy pod jakąś ścianę i sprawdzamy asymetryczność (u mnie nie ma żarówek, a są palniki xenonowe na soczewkach i generalnie mam mocno widoczną linię światła) i pokazałbym im, że auto jak najbardziej spełnia wszystkie wymogi i jakiś znaczek E nic tu nie zmieni. Normalny policjant raczej bez problemu by to zrozumiał.
Inna sprawa to żarówki, które generalnie świecą we wszystkich możliwych kierunkach i nie ma tak dobrze skupionego światła jak na soczewkach.
W przypadku kiedy u mnie byłby podobny problem to powiedziałbym prosto, że podjeżdżamy pod jakąś ścianę i sprawdzamy asymetryczność (u mnie nie ma żarówek, a są palniki xenonowe na soczewkach i generalnie mam mocno widoczną linię światła) i pokazałbym im, że auto jak najbardziej spełnia wszystkie wymogi i jakiś znaczek E nic tu nie zmieni. Normalny policjant raczej bez problemu by to zrozumiał.
Inna sprawa to żarówki, które generalnie świecą we wszystkich możliwych kierunkach i nie ma tak dobrze skupionego światła jak na soczewkach.
- mcgan
- Stowarzyszenie MKP
- Model: V8 2010
- Kolor: Czorny
- Kontakt:
Tak jak Pawel pisal. Nie bede pisal teraz jaka linie obrony przedstawie, gdyz sciany maja uszy Dam znac po rozprawie jak temat sie zakonczyl.
AmCarChips.pl - mechanika i tuning
- TPS
- Forumowicz
- Kontakt:
Taka ciekawostka. Otóż....
Jeżeli nawet o jeden dzień spóźnimy się na obowiązkowe badania techniczne naszego auta, zapłacimy za tę usługę podwójną stawkę.
Wynika to z zapisów projektu założeń do nowelizacji prawa o ruchu drogowym. Zdaniem gazety to jeden z wielu kontrowersyjnych zapisów. I tak np. poza pieczątką w dowodzie rejestracyjnym trzeba będzie wozić z sobą specjalne zaświadczenie ze stacji diagnostycznej, każde przeglądane auto będzie fotografowane, a na przedniej jego szybie pojawi się specjalna nalepka - informuje "Dziennik Gazeta Prawna".
Ponadto inspektorzy Transportowego Dozoru Technicznego będą np. mogli się zgłaszać na badanie z uszkodzonym autem jako tajemniczy klienci. (PAP)
Jeżeli nawet o jeden dzień spóźnimy się na obowiązkowe badania techniczne naszego auta, zapłacimy za tę usługę podwójną stawkę.
Wynika to z zapisów projektu założeń do nowelizacji prawa o ruchu drogowym. Zdaniem gazety to jeden z wielu kontrowersyjnych zapisów. I tak np. poza pieczątką w dowodzie rejestracyjnym trzeba będzie wozić z sobą specjalne zaświadczenie ze stacji diagnostycznej, każde przeglądane auto będzie fotografowane, a na przedniej jego szybie pojawi się specjalna nalepka - informuje "Dziennik Gazeta Prawna".
Ponadto inspektorzy Transportowego Dozoru Technicznego będą np. mogli się zgłaszać na badanie z uszkodzonym autem jako tajemniczy klienci. (PAP)
- Rezor
- Forumowicz
- Model: SN95 GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Niebieski
WTF? Skąd te przepisy? Od kiedy mają obowiązywać? Czy może już obowiązują?
Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Kolor: satin silver
- StarszyWajchowy
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 73 Mach 1 429
- Silnik: inny V8
- Kolor: yellow hornet
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Calkiem ich popier...ilo...
Niedlugo ITD bedzie mi zagladac do sypialni i sprawdzac homologacje na kondomy...
W tym kraju nie da sie tworzyc przyjaznych przepisow...
Niedlugo ITD bedzie mi zagladac do sypialni i sprawdzac homologacje na kondomy...
W tym kraju nie da sie tworzyc przyjaznych przepisow...
Tomek
- Rezor
- Forumowicz
- Model: SN95 GT
- Kolor: Niebieski
Takie prawo spowoduje, że coraz więcej kierowców będzie jeździć bez ważnego przeglądu i imać się różnych sposobów, żeby prawo obejść... Nie zmienia to faktu, że przyspoży to wielu kłopotów każdemu z nas. Powiem wam tak: wkroczyłem w dorosłe życie jakiś czas temu i zapragnąłem zostać uczciwym obywatelem. Zacząłem kupować oryginalne oprogramowanie, przestałem kombinować itd itp ale z upływem czasu widzę, że się nie da... Coraz częściej zmuszany jestem do "naginania" przepisów -.-
Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
- TPS
- Forumowicz
- Kontakt:
- shelbykaca
- Forumowicz
- Model: odkładam ,BOSS429
- Silnik: inny V8
- Kolor: czarny mat
A możew takim razie ku..a ta gazeta pprawną będzie mi jeszcze tankowca to auto! Po......o ich już na maxa..
Mając trzynaście lat myślałem tylko o miłości. Potem kochalem juz tylko mustanga....
https://youtu.be/LlKkds2Lhx8" onclick="window.open(this.href);return false;
https://youtu.be/LlKkds2Lhx8" onclick="window.open(this.href);return false;
- rafallbn90
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2014 GT
- Kolor: Sterling Gray
- robin
- Stowarzyszenie MKP
- Model: S550
- Stajnia: Stajnia Bydgoszcz
mcgan pisze:Tak jak Pawel pisal. Nie bede pisal teraz jaka linie obrony przedstawie, gdyz sciany maja uszy Dam znac po rozprawie jak temat sie zakonczyl.
wlasnie i co i jak?
-