Kluczyk w wersji amerykańskiej w Mustangu z polskiego salonu
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
Kluczyk w wersji amerykańskiej w Mustangu z polskiego salonu
Cześć! Czy ktoś próbował może zaprogramować kluczyk w wersji amerykańskiej w najnowszym Mustangu w wersji euro? Chodzi mi konkretnie o "panic button", którego nie ma na europejskim kluczyku, a który bardzo by się przydał. Czy myślicie, że jeżeli ściągnę kluczyk w wersji US, to dam radę go zaprogramować i panic button będzie działał?
- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
Re: Kluczyk w wersji amerykańskiej w Mustangu z polskiego sa
Czlowieku zapomniaj o tym. To najgorsze badziewie jakie moze byc - mam u siebie i chcialbym to wylaczyc...wlacza mi sie samo w kieszeni i w nocy zaczyna
wyc w garazu albo z samego rana...zasieg ma to dziadowstwo bardzo dobry bo raz co by nie sklamac 4 pietra na dol, 100m w bok i podziemia garaz i zalapalo
i wyl w nocy az ochrona przyjechala...raz sie tak wlaczyl, ze sie zacial i pomoglo tylko nacisniecie START w srodku...cokolwiek w kieszeni masz innego klucze
czy jakies drobne to zaraz sie samo naciska.
Panic button to funkcja Alarmu wiec musisz go miec. Prawdopodobnie dzialac nie bedzie tak jak czujniki TMPS jest w USA inna czestotliwosc.
Wymagania dla keyless entry: 315MHz in the US/Japan and 433.92MHz (ISM band) in Europe.
wyc w garazu albo z samego rana...zasieg ma to dziadowstwo bardzo dobry bo raz co by nie sklamac 4 pietra na dol, 100m w bok i podziemia garaz i zalapalo
i wyl w nocy az ochrona przyjechala...raz sie tak wlaczyl, ze sie zacial i pomoglo tylko nacisniecie START w srodku...cokolwiek w kieszeni masz innego klucze
czy jakies drobne to zaraz sie samo naciska.
Panic button to funkcja Alarmu wiec musisz go miec. Prawdopodobnie dzialac nie bedzie tak jak czujniki TMPS jest w USA inna czestotliwosc.
Wymagania dla keyless entry: 315MHz in the US/Japan and 433.92MHz (ISM band) in Europe.
Ostatnio zmieniony 2016-09-06, 12:39 przez veeefour, łącznie zmieniany 1 raz.
- markeeftb
- Młodszy Forumowicz
- Model: Ecoboost 2016
- Kolor: Mica Shadow Black
veeefour, a masz też przycisk zdalnego włączania silnika? Jak to działa? Możesz sobie z chaty włączyć silnik i rozgrzać auto?veeefour pisze:Czlowieku zapomniaj o tym. To najgorsze badziewie jakie moze byc - mam u siebie i chcialbym to wylaczyc...
EDIT
A tu masz poradnik jak wywalić funkcję PANIC z pilota

Ostatnio zmieniony 2016-09-06, 11:41 przez markeeftb, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój Czarny Koń: http://forum.mustangklub.pl/forum/viewt ... 86&t=11723" onclick="window.open(this.href);return false;
Alarm oczywiście mam. W sumie by mi się przydało, zawsze mogę ten kluczyk zostawić w domu i go nie używać jeżeli będzie mi przeszkadzać. To mówisz że prawdopodobnie ten kluczyk nie będzie kompatybilny z wersją europejską?
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
@markeeftb
Dzieki, widzialem ta opcje a nawet wczesniej o tym myslalem, zeby po prostu wywalic switch - mam sprzet i umiejetnosci
w lutowaniu, albo jak w filmiku obciac gumke ale wole jednak niczego nie rozbierac/niszczyc. Nauczylem sie, ze ja cos mam
robic to kluczyk wyciagam z kieszeni na stol
Mam odpalanie ktore dziala lepiej jak panic button - te miny ludzi jak odpalasz silnik
Nie mow, ze to tez w wersji EU zabrali?
@McG4evah
Z tego co mi wiadomo to nie, nie bedzie dzialac.
Dzieki, widzialem ta opcje a nawet wczesniej o tym myslalem, zeby po prostu wywalic switch - mam sprzet i umiejetnosci
w lutowaniu, albo jak w filmiku obciac gumke ale wole jednak niczego nie rozbierac/niszczyc. Nauczylem sie, ze ja cos mam
robic to kluczyk wyciagam z kieszeni na stol

Mam odpalanie ktore dziala lepiej jak panic button - te miny ludzi jak odpalasz silnik

Nie mow, ze to tez w wersji EU zabrali?

@McG4evah
Z tego co mi wiadomo to nie, nie bedzie dzialac.
- markeeftb
- Młodszy Forumowicz
Też też, a byłoby tanie webastoveeefour pisze:@markeeftb
Nie mow, ze to tez w wersji EU zabrali?![]()

W Polsce chyba nawet nie można auta zostawić odpalonego na posesji, bo jest to niezgodne z prawem (z uwagi na generowane zanieczyszczenie)....
Mój Czarny Koń: http://forum.mustangklub.pl/forum/viewt ... 86&t=11723" onclick="window.open(this.href);return false;
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
No w tej EU to po woli wszystkiego zabrionia - kiedys zabronia nawet zabraniania, ech
No to nie pozostaje nic innego jak sprowadzac sobie z USA, tak jak to zawsze z mustangami bylo. Nie jest w zaden sposob okrojony i do tego nawet tanszy.
Moj ma nawet licznik w kilometrach bo przyjechal z Meksyku.

No to nie pozostaje nic innego jak sprowadzac sobie z USA, tak jak to zawsze z mustangami bylo. Nie jest w zaden sposob okrojony i do tego nawet tanszy.
Moj ma nawet licznik w kilometrach bo przyjechal z Meksyku.
Tak, zdalnego odpalania w wersji europejskiej też nie ma. Ale to mi akurat nie przeszkadza, bo mam manuala
Ok, to dzięki za odpowiedź. No cóż, może to i lepiej, nie będzie się samo włączać
Pozdrawiam.

- deeboy
- Forumowicz
- Model: GT S550 MT
- Kolor: Race Red
Może caniggia ma jakiś pomysł na to zdalne odpalanie? Fajny to gadżet... Teoretycznie mogłoby też działać na manualu przy pozostawieniu auta na luzie.
Już sobie wyobrażam, zdalne odpalenie auta gdy dookoła łazi kilku ciekawskich, hehe
Paweł?
Już sobie wyobrażam, zdalne odpalenie auta gdy dookoła łazi kilku ciekawskich, hehe

Paweł?
-
- Forumowicz
- Model: GT 2016
- Kolor: czarny
też byłbym zainteresowanydeeboy pisze:Może caniggia ma jakiś pomysł na to zdalne odpalanie?
w chłodniejszej części Rosji są bardzo popularne alarmy z możliwością zdalnego odpalenia pilotem, lub nawet z telefonu (karta SIM w samochodzie)
ale jeśli mustang ma jakieś tam "przygotowanie" do takiej opcji, to może?...
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Nie ma w instrukcji US zadnej wzmianki, ze Remote Start dziala tylko a automatem i jakoby z manualem mial nie dzialac.
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
W instrukcji US pisze, za ma. Strona 54:akisel pisze:też byłbym zainteresowanydeeboy pisze:Może caniggia ma jakiś pomysł na to zdalne odpalanie?
w chłodniejszej części Rosji są bardzo popularne alarmy z możliwością zdalnego odpalenia pilotem, lub nawet z telefonu (karta SIM w samochodzie)
Ford-approved, aftermarket remote start systems. If you choose to install a remote
start system, see an authorized dealer for a Ford-approved remote start system.
- markeeftb
- Młodszy Forumowicz
Ale to chyba jakas dodatkowa instalacja (nie z fabryki forda) - aftermarket.veeefour pisze:W instrukcji US pisze, za ma. Strona 54:akisel pisze:też byłbym zainteresowanydeeboy pisze:Może caniggia ma jakiś pomysł na to zdalne odpalanie?
Ford-approved, aftermarket remote start systems. If you choose to install a remote
start system, see an authorized dealer for a Ford-approved remote start system.
- robin
- Stowarzyszenie MKP
- Model: S550
- Stajnia: Stajnia Bydgoszcz
Darek z Ostroleki to sciagal jako dodatkowy modul i tylko do automata booo jakby to zadzialalo jakby w manualu ktos zostawil na biegu i zrobil remote start?
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Tak, pisza o aftermarketowych systemach, ze sa takie kompatybilne - na moj rozum to jakies alarmy z funcja odpalania ktore
sie dogaduja po CAN'ie. Trzeba popytac u Forda.
Przeciez skrzynia manualna ma jak nie czujnik wybranego biegu to na 100% kazda MUSI miec czujnik luzu. Jezeli bedzie na biegu to nie odpalisz - proste.
Swoja droga zostwianie auta na biegu bo bardzo stary i zly nawyk...nigdy tak nie robie.
sie dogaduja po CAN'ie. Trzeba popytac u Forda.
Przeciez skrzynia manualna ma jak nie czujnik wybranego biegu to na 100% kazda MUSI miec czujnik luzu. Jezeli bedzie na biegu to nie odpalisz - proste.
Swoja droga zostwianie auta na biegu bo bardzo stary i zly nawyk...nigdy tak nie robie.