zaizolowalem te kabelki specjalna izolacja samowulkanizujacą uzyweana do kabli wysdokiego napiecia i raczej woda sie nie powinna dostac, no ale przezornego pan Bóg strzeże
wtyczka przy ABSie
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
- Koral
- Forumowicz
- Model: GT CS8 +500HP
- Silnik: V8 4.6
- Kontakt:
wtyczka przy ABSie
witam, gdzie moge nabyc taka wtyczke, bo ostatnio zapalala mi sie kontrolka od ABSu i sprawdzilem na kompie i okazalo sie ze nie ma polczenia elektrycznego przy tylnym kole, sciagnalem koło(przy okazji zauwazylem ze wulkanizator odwrotnie zalozyl mi opone
) i zauwazylem ze wtyczka sie przetarła i kabelki byly na wierzchu.. Zaizolowalem je i ABS zgasł, ale boje sie ze samo zaizolowanie nie pomoze i po jakims czasie moze sie tam dostac woda .. teraz ABS ani kontrola trakcji nie jest mi potrzebna a wrecz przeszkadza i denerwuje, no ale jak chce przycisnac wyłączam ja, auto na moich szerokich na 10" kolach i tak idzie jak po szynach i nie zrywa tak przyczepnosci jak na 17stkach, jednak w trakcie deszczu wollbym zeby mnie nie zawiodl ABS ..
zaizolowalem te kabelki specjalna izolacja samowulkanizujacą uzyweana do kabli wysdokiego napiecia i raczej woda sie nie powinna dostac, no ale przezornego pan Bóg strzeże
- Koral
- Forumowicz
- Model: GT CS8 +500HP
- Silnik: V8 4.6
- Kontakt:
no ja dobrze zaizolowalem a ta izolacja sama sie kurczy na kablach, wiec mysle ze bedzie dobrze
ale Ci docieli w TVN turbo z tym ze nie przeszczepiles silnika V8.. 
sam sie zastanawiam dlaczego skoro juz chciales zrobic replike KR to czemu nie kupiles poobijanej V8 ? wtedy z kompresorem i poprawionym zawieszeniem i hamulcami bylby to prawie w 100% KR
no i ja wtedy pierwszy bym stal w kolejce po niego 
Ty Mirek kupowales kompletny body kit do KR czy np maske sam robiles? bo wydaje mi sie ze KR ma na masce jeszcze skrzela, no ale moze sa dwa rodzaje..
[ Dodano: 2009-04-22, 08:31 ]
mam nadzieje ze zle nie odbierasz moich pytan, z natury jestem złosliwy,żonce nonstop cos docinam a ona mi ale i tak sie kochamy ;d;d;)
a My Mirek musimy sie kiedys napic i pozartowac przy piwku
pozdro
sam sie zastanawiam dlaczego skoro juz chciales zrobic replike KR to czemu nie kupiles poobijanej V8 ? wtedy z kompresorem i poprawionym zawieszeniem i hamulcami bylby to prawie w 100% KR
Ty Mirek kupowales kompletny body kit do KR czy np maske sam robiles? bo wydaje mi sie ze KR ma na masce jeszcze skrzela, no ale moze sa dwa rodzaje..
[ Dodano: 2009-04-22, 08:31 ]
mam nadzieje ze zle nie odbierasz moich pytan, z natury jestem złosliwy,żonce nonstop cos docinam a ona mi ale i tak sie kochamy ;d;d;)
a My Mirek musimy sie kiedys napic i pozartowac przy piwku
pozdro