Maglownica cieknąca

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz

ODPOWIEDZ
Szosti
Młodszy Forumowicz
Model: V6 2008
Silnik: V6 4.0
Kolor: Srebrny Czarne pasy

Maglownica cieknąca

Post autor: Szosti » 2016-12-14, 18:00

Witam wszystkich

Moj problem związany jest z cieknącą maglownica w v6 2008 r najprawdopodobniej oringi itp. Pytanie teraz czy musze wyjąc ja całkowicie na zewnątrz czy da radę uszczelnić na nowo gdy jest założona? Oraz jakiej wielkości jest klucz do zdejmowania drążków,bo miałem w planach zakupić takowy a nie chciałbym kupić ze złym rozmiarem.

Ppzdrawiam

Awatar użytkownika
celibad
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2015
Silnik: V8 5.0
Kolor: yellow triple
Kontakt:

Re: Maglownica cieknąca

Post autor: celibad » 2016-12-14, 21:40

Kolego , musisz wyjąć całą maglownice, oczywiście bez drążków (jeśli będzie prościej) nic nie napisałeś gdzie jest wyciek... ale obojętnie skąd cieknie - poza oczywiście przewodami ciśnieniowymi, to przekładnie trzeba wyjąć i dać do regeneracji. Co do rozmiaru klucza ... nie pomoge , ale ja zawsze odkręcam blycami :) (regulowane szczypce)

"najlepszym lekiem na wszystkie problemy jest zwykła woda. dwie krople na szklankę wódki i wszystko przechodzi jak ręką odjął"

Jak mam czas to leże i odpoczywam, a jak nie mam czasu to tylko leże.

ObrazekObrazek

Szosti
Młodszy Forumowicz
Model: V6 2008
Silnik: V6 4.0
Kolor: Srebrny Czarne pasy

Re: Maglownica cieknąca

Post autor: Szosti » 2016-12-14, 22:36

celibad pisze:Kolego , musisz wyjąć całą maglownice, oczywiście bez drążków (jeśli będzie prościej) nic nie napisałeś gdzie jest wyciek... ale obojętnie skąd cieknie - poza oczywiście przewodami ciśnieniowymi, to przekładnie trzeba wyjąć i dać do regeneracji. Co do rozmiaru klucza ... nie pomoge , ale ja zawsze odkręcam blycami :) (regulowane szczypce)

Wyciek mam na końcu maglownicy za uszczelniaczami od strony kierowcy .oj to troche zabawy bedzie napewno :/
A pytalem o klucz bo na Allegro sa fajne ze bez pierdzielenia można zdjąć drążek z tym ze chodzi o rozmiar miedzy 35-45 a 28-35

ODPOWIEDZ

Wróć do „12. zawieszenie i układ kierowniczy”