Osram Night Braker - PRZESTROGA!!!

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz
Model: Mustang GT
Kolor: RedHornet

Osram Night Braker - PRZESTROGA!!!

Post autor: RedHornet » 2011-03-31, 22:18

Jak wiecie mam nowe lampy postanowiłem je więc wyposażyć w najlepsze żarówki. W tym celu zakupiłem w sklepie oryginalne Osram Night Brakery H4 za 70zł komplet. Rzeczywiście świecą świetnie.
Jakież jednak było moje zdziwienie kiedy po pierwszym dniu użytkowania, a dokładnie przejechaniu 75km około 1,5 godziny świecenia odpadła od nich farba, która przyozdobiła dno moich nowych lamp. :zdegustowany:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hmm.. czyżby German Technology rodem z Chin??? Czy chińscy imigranci w Niemczech?? :szok:
Szczerze mówiąc jestem mocno wkurzony bo to nie są żarówki z marketu za 19,99 a tak się zachowują. Wymiana żarówek u mnie to ściąganie koła, nadkola i teraz jeszcze konstruowanie urządzenia do odkurzenia tych fleków z dna lampy w sumie będzie z 1,5 godziny roboty.
Oczywiście te idą do reklamacji.

Próbować jeszcze jeden zestaw? choć wygląda to na większą wadę tych żarówek. Może pobawić się w masową reklamację, bo jak łuszczą się tak szybko to nawet ich nie będę wkładał do lamp. Z racji tego, że obracam się na rynku motoryzacyjnym mam wielka ochotę puścić ten temat dalej w eter wykorzystując swoje kontakty, poświęcić te 70zł i wysłać te żarówki tam gdzie trzeba, bo taka żarówka nie powinna być dopuszczona do sprzedaży i na pewno nie zasługuje na homologację. :dobani:

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
Magic
Forumowicz
Model: RTR 2012
Silnik: V6 3.7
Kolor: BLACK
Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Kontakt:

Re: Osram Night Braker - PRZESTROGA!!!

Post autor: Magic » 2011-03-31, 22:57

germany to one maja na nalepce, ja trochę testowałem różnych żarówek w aucie firmowy jak było trzeba wymienić to brałem to co najdroższe było w firmie i powiem tak te z + fakt bardziej biało świecą, niebieskie robią się szybko żółte bo pasek niebieski się pali i robi się żółty i co ważne te na + pala się tak szybko że nie nadąża się wymieniać, teraz latam na narwie niby niemieckie tanie i świecą długo choć na pewno nie są tak białe, ale się wymienia znaczniej rzadziej.

Obrazek

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2011-03-31, 23:00

Widać lecą na opinii.
Widac ze jakość ich już nie jest dominującą strona.
Szkoda ze jakosc jest jak żarówek z bazaru ( nie urażając żarówek z Bazaru w tym przypadku ) .
Wniosek - nie wszystko co Mega drogie i reklamowane przez TVN Turbo musi byc przyzwoite .
Tylko co oni zrobic moga dla klienta - W najlepszym przypadku wymienic na takie same wadliwe żarówki - Ale długo trak nie pociągną.

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz

Post autor: RedHornet » 2011-03-31, 23:01

dr.killer pisze:germany to one maja na nalepce, ja trochę testowałem różnych żarówek w aucie firmowy jak było trzeba wymienić to brałem to co najdroższe było w firmie i powiem tak te z + fakt bardziej biało świecą, niebieskie robią się szybko żółte bo pasek niebieski się pali i robi się żółty i co ważne te na + pala się tak szybko że nie nadąża się wymieniać, teraz latam na narwie niby niemieckie tanie i świecą długo choć na pewno nie są tak białe, ale się wymienia znaczniej rzadziej.
Tak Narve mam w innym aucie i też długo trzymają mam o nich bardzo dobre zdanie. Ale skusiłem się na Mercedesa, który okazał się trabantem :kwasny:

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz

Post autor: RedHornet » 2011-03-31, 23:09

Stachu_xjr pisze:Tylko nie mów na reklamacji ze z mustanga bo powiedza ze jest auto bez homologacji Europejskiei i to tego wina ;)
Hehe lampy akurat mają homologację choć nie niemiecką i to może być problem tzw niekompatybilność podzespołów :rotfl:

Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
Madasek
Forumowicz
Model: 2007 Shelby GT
Silnik: inny V8
Kolor: Czarny srebrne pasy

Post autor: Madasek » 2011-03-31, 23:10

RedHornet pisze: a dokładnie przejechaniu 75km około 1,5 godziny świecenia odpadła od nich farba, która przyozdobiła dno moich nowych lamp. :zdegustowany:
gdzie ty tyle kilosów zrobił?
RedHornet pisze: bo taka żarówka nie powinna być dopuszczona do sprzedaży i na pewno nie zasługuje na homologację. :dobani:
ee tam jest znaczek E i mogą cmoknąć w pompke Cie!!

Jedyne jakie dobrze wspominam zarówki to Philipsy BlueVision ale teraz to wszystko jakies podrobki chyba? :|

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz

Post autor: RedHornet » 2011-03-31, 23:16

Oryginalne H13 Sylvania to mi świeciły od 2007 roku i świecące zdemontowałem

Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
Darenty
Forumowicz
Model: S197 GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: Satin Silver Metallic

Post autor: Darenty » 2011-04-01, 07:33

Madasek pisze: Jedyne jakie dobrze wspominam zarówki to Philipsy BlueVision ale teraz to wszystko jakies podrobki chyba?
Mam takie samo zdanie, a przerobiłem w życiu spokojnie wiaderko różnych żarówek. Do czasu gdy nie miałem xenonu to jedyne żarówki które nie padały "po chwili" i nie zmieniały barwy światła. Cena adekwatna do jakości, polecam również :)
RedHornet pisze: Oryginalne H13 Sylvania to mi świeciły od 2007 roku i świecące zdemontowałem
No na jakość tych żarówek ciężko narzekać, tylko światło raczej żółte niż białe..swoje również po przeszło 3 latach zdemontowałem świecące, teraz kwitną gdzieś w czeluściach garażu :P
No chyba że zastosować takie Sylvanie:
http://www.sylvania.com/ConsumerProduct ... travision/" onclick="window.open(this.href);return false;
lub
http://www.sylvania.com/ConsumerProduct ... /CoolBlue/" onclick="window.open(this.href);return false;

You can never have too much power, just not enough traction.

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2011-04-01, 16:54

z tym german technology to jest tak [mówię na przykładzie Fabryki Łożysk Tocznych z Kraśnika]: Niemcy kupują od nas łożyska klasy 1, trzymają w magazynie dwa tygodnie, później przepakowują do swoich pudełek i sprzedają 4 razy drożej jako swój wyrób. Tak też może być z tymi żarówkami. Już się nie raz przekonałem, że CZASAMI lepiej kupić polski produkt, lub trochę tańszy niż niemieckie "wyroby"

Nic na siłę, wszystko młotkiem :D i wyklepie się coś takiego:
Obrazek

ziomalV8
Młodszy Forumowicz
Model: mustang gt 95
Silnik: V8 5.0
Kolor: yellow

Post autor: ziomalV8 » 2011-04-01, 22:02

z osramem nie mam do czynienia jezeli chodzi o samochdówke ale ogolnie handluje oswietleniem domowym , i tak o wiele lepsza firma jest radium -praktycznie nieznana u nas , ja osobiscie zamontowałem żarówki philipsa tez za 70 komplet -wytrzymuja dokładnie rok jezdzenia , oczywiscie robiątez za dzienne , w tym miesiącu montuje lampy do jazdy dzeinnej zeby własnie odciążyć żarówki do jazdy drogowej , kazdy normalny producent podaje ze te droższe żarówki świecą lapiej i mocniej ale mają krótsza zywotność !! dlaczego ?? koledzy praw fizyki nie zmienimy , przy tym samym poborze mocy zeby zarówka swieciła mocniej to ---- są dwa sposoby aby to uzyskać po pierwsze albo sie robi cienszy żarnik , albo po drugie skraca sie go miedzy czółkami , co za tym idzie ?? żywotność o wiele mniejsza
mi najbardziej wytrzymały zarówki NightGuide DoubleLife

był konik
a teraz boattail 71

Talent
Forumowicz
Model: GT Convertible
Kolor: Torch Red
Kontakt:

Post autor: Talent » 2011-10-10, 16:47

H4 a nie H7?

Te kupił znajomy ale do VOLVO: http://moto.allegro.pl/h4-osram-cool-bl ... 61984.html" onclick="window.open(this.href);return false; i zajebiście świecą lekkim, niebieskim światłem.

A jakie żarówki są w halogenach?

Awatar użytkownika
RAFAŁ (GROSZEK)
Stowarzyszenie MKP
Model: był SN95 jest GT2011
Kolor: SREBRNY

Post autor: RAFAŁ (GROSZEK) » 2011-10-10, 17:44

fajne są te nowe żarówki osrama czy bosha ale szybko się palą
i teraz kupuję najzwyklejsze

Talent
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Talent » 2011-10-10, 18:32

Skoro H4 to są światła mijania to H7 będą halogeny?

Awatar użytkownika
RAFAŁ (GROSZEK)
Stowarzyszenie MKP
Model: był SN95 jest GT2011
Kolor: SREBRNY

Post autor: RAFAŁ (GROSZEK) » 2011-10-10, 22:10

zarówki H4 są z podwójnym włuknem a H7 z pojedynczym i stosuje się je w nowych sam do świateł długich i krótkich a typowo halogenowe to są H1 i H3 piszę o sam europejskich bo w mustangach do halogenów stosuje się H13

Talent
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Talent » 2011-10-10, 23:02

Jak patrze na te H13 to mają właśnie podwójne włókno :S

Np tutaj: http://moto.allegro.pl/zarowki-h13-xeno ... 56895.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”