Witam wszystkich, pali mi się już na stałe czerwona kontrolka akumulatora, no i jak to w Mustangu pewnie pada alternator:( Akumulator siada po kilku godzinach jazdy.
Chciałbym prosić o radę czy dać ten alternator do regeneracji, czy może coś innego? Ciężko taki alternator wyciągnąć z auta? Mustang 4.6 2006 z kompresorem:)
pozdrawiam, Tomek
Alternator do regeneracji
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
Re: Alternator do regeneracji
Tomek ja dalem do regeneracji - koszt to okolo 150 zl. zalecaja danie mocniejszego do doładowanych, ale czy ja wiem. Przyjdzie zima -moze skusze sie na nowy mocniejszy, ale narazie wymieniłem diody itd i użytkuje. Dalem mu szanse. Wymontowac go latwo !
-
- Forumowicz
- Model: 2007
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
- Kontakt:
Potwierdzam. Wyjęcie alternatora to ok. 15 minut roboty. Ja płaciłem 140pln, na drugi dzień miałem. Przy takich kosztach opłaca się naprawiać przez parę lat z rzędu
niż wydać raz 300 usd 

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

- tomek888
- Forumowicz
- Model: GT Supercharged
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Alloy Grey
Dzięki Panowie:)
póki co korzystam z super pogody i jeżdżę Mustangiem codziennie:) mam nadzieję że nic nie zepsuję jeżdżąc z tą kontrolką jeszcze przez parę dni? Bo aż szkoda mi rozstawać się z Mustangiem choćby na 1 dzień:)
póki co korzystam z super pogody i jeżdżę Mustangiem codziennie:) mam nadzieję że nic nie zepsuję jeżdżąc z tą kontrolką jeszcze przez parę dni? Bo aż szkoda mi rozstawać się z Mustangiem choćby na 1 dzień:)
- ARTUR GT
- Stowarzyszenie MKP
- Model: MUSTANG GT 2005
Koledzy! U mnie jak się zapaliła kontrolka to po 3km zaczął się palić i gasiłem wiaderkiem wody
Ale każdy przypadek inny 

ARTUR GT
- tomek888
- Forumowicz
- Model: GT Supercharged
- Kolor: Alloy Grey
Alternator zrobiony:) Spaliły się diody..
kupiłem mostek prostowniczy do Forda USA nr części CG 230870 za 70 zł:) i po sprawie:)
noo i żeby części dobrze ułożyły się w Mustangu, obowiązkowe palenie gumy na mieście
kupiłem mostek prostowniczy do Forda USA nr części CG 230870 za 70 zł:) i po sprawie:)
noo i żeby części dobrze ułożyły się w Mustangu, obowiązkowe palenie gumy na mieście