Białe tablice / dostosowanie?
Moderatorzy: pluzz, alski, pluzz, alski
- Brano
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 67 fastback
- Silnik: inny V8
- Kolor: Czarny
Białe tablice / dostosowanie?
Witam,
Kupilem właśnie fastbacka z 67 roku, i chce go zarejestrować na zwyklych tablicach - biorąc pod uwagę tez poprawki/zmiany, jakie chce dokonać, jak zaoszczędze trochę kasy:) Czy będzie trzeba samochód jakoś dostosować? Np. zmiana świateł itp. W tej chwili jest zarejestrowany jako zabytkowy na Węgrzech. By uniknąć wątpliwości, nie chciałbym robic żadnych zmian...
Jestem w Warszawie (jak by ktoś mogl polecić dobrego diagnoste;)).
Dzięki i pozdrawiam, Brano (pochodzenie - Słowacja, od 5 lat w PL).
Kupilem właśnie fastbacka z 67 roku, i chce go zarejestrować na zwyklych tablicach - biorąc pod uwagę tez poprawki/zmiany, jakie chce dokonać, jak zaoszczędze trochę kasy:) Czy będzie trzeba samochód jakoś dostosować? Np. zmiana świateł itp. W tej chwili jest zarejestrowany jako zabytkowy na Węgrzech. By uniknąć wątpliwości, nie chciałbym robic żadnych zmian...
Jestem w Warszawie (jak by ktoś mogl polecić dobrego diagnoste;)).
Dzięki i pozdrawiam, Brano (pochodzenie - Słowacja, od 5 lat w PL).
- Piotrek86skc
- Forumowicz
- Model: coupe 1966
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: signal flare red
- Kontakt:
Re: Białe tablice / dostosowanie?
Światła, stopy i kierunki będziesz musiał dostosować. Piszesz, że planujesz jakieś zmiany, a chwilę później, że nie chcesz... zdecyduj się:)
- Brano
- Stowarzyszenie MKP
Mam zamiar zmienić kolor, wnętrze, zawieszenie (może). Z zabytkiem nie będzie tak łatwo... Świateł bym ruszać nie chciał:/ W pierwszym poście miałem na myśli, ze go nie chce w tej chwili modyfikować w żaden sposób...
- Brano
- Stowarzyszenie MKP
A jeśli już trzeba samochód dostosować - ma może ktoś z tym jakieś doświadczenie? Samochód w załączeniu
Pewnie niedługo składamy zgłoszenie do klubu 

- Załączniki
-
- P4031802_small.jpg (58.33 KiB) Przejrzano 7665 razy
- Piotrek86skc
- Forumowicz
- Kontakt:
Załóż kolego dział w galerii;D Widzę, że wbiłeś szpilę paru osobom. Żeby ktoś kupił 67 fastbacka i to jeszcze osoba spoza klubu;P
Piękna sztuka. Z tego co wiem, to ważne, żeby światła nie były symetryczne i kierunki i stopy z tyłu trzeba zmienić:
http://www.motofakty.pl/artykul/z-amery ... jskie.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu masz artykuł:
A tutaj formy które się tym zajmują chociaż akurat samemu można to wszystko zrobić:
https://www.google.pl/search?q=przerabi ... =firefox-a" onclick="window.open(this.href);return false;
Piękna sztuka. Z tego co wiem, to ważne, żeby światła nie były symetryczne i kierunki i stopy z tyłu trzeba zmienić:
http://www.motofakty.pl/artykul/z-amery ... jskie.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu masz artykuł:
A tutaj formy które się tym zajmują chociaż akurat samemu można to wszystko zrobić:
https://www.google.pl/search?q=przerabi ... =firefox-a" onclick="window.open(this.href);return false;
- Piotrek86skc
- Forumowicz
- Kontakt:
- Sławek
- Forumowicz
- Model: GT 2009
- Kolor: Ebony
Dla mnie już jest doskonały, nic bym nie zmieniał :-)Brano pisze:A jeśli już trzeba samochód dostosować - ma może ktoś z tym jakieś doświadczenie? Samochód w załączeniuPewnie niedługo składamy zgłoszenie do klubu
May the Horse be with you!
- Piotrek86skc
- Forumowicz
- Kontakt:
- Treys
- Forumowicz
- Model: Mustang
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Black Metalic
Konik wygląda zacnie , daj więcej fot i opisz historie 

"Run my horse run"

- Brano
- Stowarzyszenie MKP
Foty wstawię. Ja też bym w nim nie chciał nic zmieniać - do celów rejestracji w Polsce. Problem w tym, że jeśli chcę białe, zwykłe tablice, to pewnie światła muszą być "europejskie", a tylko na żółtych tablicach można zostawić jak jest. Chyba że się mylę, lub chyba że znajdę stacje kontroli, która się nie będzie czepiać - wszystkie podpowiedzi mile widziane...
Co do przyszłych modyfikacji, to ma być coś takiego:
http://rpm-styling.com/en/cars/1967_mus ... _1/comfort" onclick="window.open(this.href);return false;
W szczególności jeśli chodzi o środek (który mi się teraz nie podoba, żonie jeszcze mniej:P), i może kolor nadwozia (choć czarny też b. ładny). Tylko takie "dopieszczenie" kosztuje więcej, niż ten samochód w obecnym stanie...
Ale jak się uda, to będzie się ładnie prezentować na zlotach 
Co do przyszłych modyfikacji, to ma być coś takiego:
http://rpm-styling.com/en/cars/1967_mus ... _1/comfort" onclick="window.open(this.href);return false;
W szczególności jeśli chodzi o środek (który mi się teraz nie podoba, żonie jeszcze mniej:P), i może kolor nadwozia (choć czarny też b. ładny). Tylko takie "dopieszczenie" kosztuje więcej, niż ten samochód w obecnym stanie...

- Evening
- Forumowicz
- Model: 302'cid 1975
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Medium copper metallic
Jesli chodzi o swiatla to akurat wszystko zalezy od diagnosty ktory Ci bedzie podbijal przeglad. Czasem wystarczy wlozyc tylko zółte mocne zarowki i też daje radę.
Wiele osob przymknie oko tym bardziej ze jest to auto "zabytkowe" z racji wieku auta. Pewnie nie raz sam widziales auta na bialych a swiatla typowo czerwone kierunki. Jesli chodzi o przednie swiatla to tez jest na to rada [kupujesz okragłe WESEM w jakims sklepie Z czesciami do zuka/jelcza na H4 i jezdzisz] przekladka niesamowicie prosta. Na allegro jest spora przebitka na tych swiatlach
.
p.s. mysle ze zdecydowana wiekszosc osob bedzie patrzec na auto jako caloksztalt a nie na swiatla
wiec i tak musisz zachowac wieksza ostroznosc na drodze niz oni 
Wiele osob przymknie oko tym bardziej ze jest to auto "zabytkowe" z racji wieku auta. Pewnie nie raz sam widziales auta na bialych a swiatla typowo czerwone kierunki. Jesli chodzi o przednie swiatla to tez jest na to rada [kupujesz okragłe WESEM w jakims sklepie Z czesciami do zuka/jelcza na H4 i jezdzisz] przekladka niesamowicie prosta. Na allegro jest spora przebitka na tych swiatlach

p.s. mysle ze zdecydowana wiekszosc osob bedzie patrzec na auto jako caloksztalt a nie na swiatla

Mercury Comet '75
Dodge Dart '66
Chevrolet Bel Air '60
Chevrolet Impala '60 Sport Coupe
Plymouth Barracuda '68
Plymouth Barracuda '69
Porsche 912 '66
Porsche 911 '73 Targa
Porsche 911 '76 Targa
Willys - Overland 1939

Dodge Dart '66
Chevrolet Bel Air '60
Chevrolet Impala '60 Sport Coupe
Plymouth Barracuda '68
Plymouth Barracuda '69
Porsche 912 '66
Porsche 911 '73 Targa
Porsche 911 '76 Targa
Willys - Overland 1939

- Brano
- Stowarzyszenie MKP
No właśnie że widziałem amerykańskie światłą, i zastanawiało mnie, jak to możliwe. Zobaczymy, co się uda - jak bym je miał zmieniać, to się będę zastanawiał nad rejestracją zabytku. Z przednimi - bardzo dobry pomysł 
Jakieś fajne ubezpieczalnie tu w Polsce na takie samochody? Gdzie macie swoje ubezpieczone?

Jakieś fajne ubezpieczalnie tu w Polsce na takie samochody? Gdzie macie swoje ubezpieczone?
- Piotrek86skc
- Forumowicz
- Kontakt:
Podpowiem ci, że modyfikacje o jakich mówisz możesz zrobić na żółtych blachach;D
- stang67
- Forumowicz
- Model: 1967 Mustang A-code
- Kolor: Candy Apple Red
- Kontakt:
No jasne że tak. Szkoda go przerabiać do wymagań na białePiotrek86skc pisze:Podpowiem ci, że modyfikacje o jakich mówisz możesz zrobić na żółtych blachach;D

_______F___U___C___K_________T___H___E_________F___U___E___L_________E___C___O___N___O___M___Y_______

1.1967 Mustang 289-4v V8
2.1997 BMW e36 318ti ///M
3.1998 BMW e36 320i convertible ///M

1.1967 Mustang 289-4v V8
2.1997 BMW e36 318ti ///M
3.1998 BMW e36 320i convertible ///M
- Evening
- Forumowicz
- Model: 302'cid 1975
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Medium copper metallic