Kontrolka ciśnienia powietrza ( koła )
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- lamina
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT390 1968
- Silnik: inny V8
- Kolor: Highland Green
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Re: Kontrolka ciśnienia powietrza ( koła )
działają jak stare, załączają się poniżej ustawionego ciśnienia, zawsze możesz zmienić na małą dojazdówke
.... wtedy 3,5 dajesz... albo po prostu dopompuj do 2,4bar nic sie nie stanie, najwyzej naklej karteczke żeby wrazie zakładania zmniejszyć
(na oponie zapasowej będziesz miał podane MAX cośnienie dla opony)
- YoDa
- Forumowicz
- Model: V6 3,7 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Performance White
- Kontakt:
OK , dzięki. U żony w Stangu tak zadziałało więc i w moim też pewnie tak będzie. super 
Pozdrawiam
Yoda

Yoda
-
caniggia
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
Na pewno mierzą tak samo jak w poprzednich i muszą być na odpowiednim kole.
- YoDa
- Forumowicz
- Kontakt:
Na odpowiednim kole to napewno nie bo zmieniałem nie raz przód tył i nie było zmiany. U żony mam wszystkie cztery w kole zapasowym żebym nie bawić się w zmiany zima -lato mając dwa komplety kół a jeden komplet czujników.
Pozdrawiam
Yoda

Yoda
- YoDa
- Forumowicz
- Kontakt:
Więc w nowych sprawa wygląda taqk że wpakowałem wszystkie czujniki do koła zapasowego , przy ciśnieniu 2,4Bar pokazał się napis że za małe cisnienie w kołach, dopompowałem do 3 i zgasło , mając koło w bagażniku na swoim miejscu. Przejechałem około20km i zapaliła się kontrolka ciśnienia oraz komunikat że anomalia systemu ciśnienia
, włożyłem więc koło zapasowe na siedzeniu pasażera by było blisko SJB bo tam jest odbiornik , i po paru metrach przejachania sie kontrolka zgasła
więc pomysł jak najbardziej działa tylko co teraz wymyśleć by zwiększyć zasięg bo najwyrażniej z tym jest problem... dziwne.
Pozdrawiam
Yoda

Yoda
-
caniggia
- Stowarzyszenie MKP
Zespawac pudełko z wentylem i wrzucić do niego czujniki, napompowac i gotowe.
- YoDa
- Forumowicz
- Kontakt:
Też nad tym myślałem. Ile butelka PET moze wytrzymać atm. ?
Jeszcze spróbuje inaczej umiejscowić czujniki w kole , jakoś bardziej w kierunku SJB przekręce i zobaczymy
Jeszcze spróbuje inaczej umiejscowić czujniki w kole , jakoś bardziej w kierunku SJB przekręce i zobaczymy
Pozdrawiam
Yoda

Yoda
- YoDa
- Forumowicz
- Kontakt:
Nic z tego , one są za mądre bo jak auto postoi pare godzin wszystko ok po przejechaniu 20km znów zapala się kontrolka więc jakieś info ruchu koła chyba idzie do kompa bo jak auto postoi pare godzin to kontrolka gasła..... no i czujniki wylądowały do kół z powrotem , znów demontaż /montaż/ wyważenie eh , głupiego robota....i następna stówka poszła..
Pozdrawiam
Yoda

Yoda
- Mariusz PonyV6
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2008 Pony V6
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Dark Candy Apple Red
a może jednak można to wyłączyć z poziomu komputera ? Niestety kupiłem auto z palącą się kontrolką bo podobno któryś czujnik był uszkodzony ale oczywiście okazało się że w kołach nie ma ani jednego czujnika i teraz musiałbym kupić wszystkie.
- Treys
- Forumowicz
- Model: Mustang
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Black Metalic
u mnie po nadmuchaniu do 2,6 Bara we wszystkich kołach , mruga tylko na początku teraz kontrolka i gaśnie
wcześniej miałem po 2,1 / 2,2 Bara przy 275/40
"Run my horse run"

Mam mustanga rocznik 2009 ale model 2010, silnik V6, mam w kołach takie czujniki ciśnienia : http://allegro.pl/czujnik-kola-09-13-do ... 07926.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Na zimę chcę założyć inne koła z oponami zimowymi, czy jak włożę nowe czujniki do tych kół to komputer samochodu sam je wykryje, czy trzeba jakoś programować ? Widziałem jak się programuje modele 2011, ale ja nie mam żadnego pilota do programowania czujników.
Na zimę chcę założyć inne koła z oponami zimowymi, czy jak włożę nowe czujniki do tych kół to komputer samochodu sam je wykryje, czy trzeba jakoś programować ? Widziałem jak się programuje modele 2011, ale ja nie mam żadnego pilota do programowania czujników.
--
Pozdrawiam
Darek
Pozdrawiam
Darek
-
caniggia
- Stowarzyszenie MKP
Trzeba programować, jak coś mam programator, również mogę zmienić na jakie ciśnienie mają reagować.
Z Rybnika nie masz daleko.
Z Rybnika nie masz daleko.
- Madasek
- Forumowicz
- Model: 2007 Shelby GT
- Silnik: inny V8
- Kolor: Czarny srebrne pasy
Lee pisze:Mam mustanga rocznik 2009 ale model 2010, silnik V6, mam w kołach takie czujniki ciśnienia : http://allegro.pl/czujnik-kola-09-13-do ... 07926.html" onclick="window.open(this.href);return false;
w razie w mam takie czujniki 4 sztuki przez pomylke kupione
Za ile byś je zbył ?Madasek pisze:Lee pisze:Mam mustanga rocznik 2009 ale model 2010, silnik V6, mam w kołach takie czujniki ciśnienia : http://allegro.pl/czujnik-kola-09-13-do ... 07926.html" onclick="window.open(this.href);return false;
w razie w mam takie czujniki 4 sztuki przez pomylke kupione
--
Pozdrawiam
Darek
Pozdrawiam
Darek