Groźby, bany i inne przeboje
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: SREBRNY
Re: Groźby, bany i inne przeboje
baner reklamowy który jest na stronie głównej - firma płaci za niego z góry za cały rokpudel pisze:Mam pytnie czy gdzieś mogę zobaczyć ile jest kont sponsorowanych na forum?
njest też taki dział "partnerzy forum" na razie jest tam 3 firmy n atą chwilę nie pobiera się od nich żadnych pieniędzy ale jest uzgodnione że dla członków stowarzyszenia mają udzielać rabatu
a tak więcej niema chętnych do wspomagania forum wolą założyć sobie konto i w nim pisać o swojej firmie , czy to jest uczciwe?
a przykładów mam już kilka
ja nie reklamuję tu swojej firmy i nie biorę żadnych pieniedzy
może przytoczę wam jedną firmę która jak ją upomnieliśmy to zwineła żagle memberlist.php?mode=viewprofile&u=3173" onclick="window.open(this.href);return false; i prowadzi niezłą stronkę http://shinemaster.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; a podobna firma na innym forum płaci i ma takie konto sponsorowane http://forum.exoticcars.pl/viewtopic.ph ... 635#305635" onclick="window.open(this.href);return false;
więc może pudel masz jakąś propozycję jak rozwiązać na forum kwestie reklamy ?
a był też na forum inny użytkownik co pisał byle co i jak najwiećej żeby w jego postach cały czas się pojawiało hasło firmy wtedy wyszukiwarka gogle stawiała jego firmę na pierwszym miejscu w wynikach wyszukiwania , też po upomnieniu urwał się
- pudel
- Forumowicz
- Model: 2002 V6,2007 V8
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Szary metalik & Torch red
- Kontakt:
RAFAŁ najpierw należało by zadać sobie pytanie co chcemy osiągnąć? Czy dodatkowe źródło dochodu? Czy może przejrzystość forum? A może coś całkiem innego? Chętnie podziele się moją myślą jeżeli ktoś oczywiście zamierza tego wysłuchać. 

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- pudel
- Forumowicz
- Kontakt:
graty w warsztacie czekają na zamontowanie pogody brak do majsterkowaniaDeftronic pisze:No ale z tego co pamiętam to platońska forma demokracji to utopia?pudel pisze:Nasz obecny ustrój jaki mamy na tym forum nie podoba mi się. Trudno go nazwać demokracją. Jest to bardziej oligarchia. Platońska odmiana demokracji, albo oligarchia, monarchia stanowa nie bylaby zła gdyby zwykli członkowie forum też mogli piastować jakieś funkcje. Można by długo gdybać ale to i tak nic nie zmieni także podporządkować się i nie marudzić...
Pudel, nie fandzol tylko zapodawaj zdjęcia i pisz co tam zmodyfikowałeś w aucie.

Określenia "utopia" używa się także wobec tych motywów i wątków w literaturze i pseudonauce, które wyrażają tęsknotę człowieka za lepszym światem.
Potocznie utopia to mrzonka, coś niemożliwego do zrealizowania.
ale można próbować

- pudel
- Forumowicz
- Kontakt:
Hej,RAFAŁ pisze:pisz swoją myśl
a więc tak jeżeli chodziło by nam o to by forum było przejrzyste należało by ograniczyć podpis do jednej linii tekstu bez możliwości wklejania banerów.
Jeżeli chcielibyśmy na tym zarabiać trzeba by to było przeliczyć w załączniku screen ilu użytkowników nas odwiedza dziennie +/- 100 osób. Teraz należało by się zainteresować jaka jest skuteczność takich banerów.
odźce promocyjne + pozytywne emocje: klikalność 2.89%.
Brak bodźców promocyjnych + brak pozytywnych emocji (lub nawet negatywne emocje): klikalność 2.23%
Bodźce promocyjne + brak pozytywnych emocji (lub nawet negatywne emocje): klikalność: 1.28%.
Brak bodźców promocyjnych + pozytywne emocje: klikalność 1.01%.
zaczerpnięte z http://www.psychomarketing.pl/bannery-k ... ja-lepiej/
więc średnio 2 osoby dziennie klikają w baner (nie oznacza to wciąż że coś kupił)
cena konta reklamowego to w zależności 360 lub 600zł na rok czyli średnio 0,5zł do 0,8zł za jednego odwiedzającego dla porównania cena jednego fana na fb to 0,07zł http://natemat.pl/9857,handel-ludzmi-kw ... -tak-tanio tak że raczej mało dochodowy ten biznes. I nasówało by się pytanie czy się w to pakować? Do tego jak mówisz trudności w wyegzekwowaniu wynagrodzenia (chociaż w regulaminie podobno pisze że pobierane z góry (podobno są to członkowie stowarzyszenia ( i znów mam poczucie równych i równiejszych(jedni muszą się trzymać regulaminu inni nie)))
Więc skupiłbym się na dużych banerach a nie na podpisach ja tam nigdy nie klikam... można wydzielić jeszcze co 5 post post reklamowy :X
- Załączniki
-
[Rozszerzenie gif zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]
- Bielek
- Forumowicz
- Model: Mustang 1965 conv
- Kolor: niebieski
- Kontakt:
Nie ma co forum porównywać do fb.
Spróbuj na fb wykupić dokładny target- właściciele amerykańskich aut, zabytkowych....
Jak widzisz tutaj bezpośrednio firmy docierają do swojej grupy klientów.
Spróbuj na fb wykupić dokładny target- właściciele amerykańskich aut, zabytkowych....
[url=http://myrencontres.com]rencontre agricole[/url]
- pudel
- Forumowicz
- Kontakt:
wszystko zostało uśrednione bo również można by wźiąść pod uwage preferencje do danych serwisów lub zakładów stron www sam nie wiem. Z drugiej strony jak ten koleś z głównej płaci 1800zł na rok to już tylko dla niego się opłacaBielek pisze:Nie ma co forum porównywać do fb.

- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- pudel
- Forumowicz
- Kontakt:
czy to normalne pytanie czy sarkazm?RAFAŁ pisze:pudel czy zajmiesz się tym całym zarabianiem dla klubu ?
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
ja się na tym co piszesz nie znam
jeżeli byś się tego podją i egzekwował tak jak piszesz i klub by z tego coś miał to odblokowali byśmy reklam w podpisach , a jeżeli nie będzie miał tego kto pilnować to jak inaczej nad tym zapanować
jeżeli byś się tego podją i egzekwował tak jak piszesz i klub by z tego coś miał to odblokowali byśmy reklam w podpisach , a jeżeli nie będzie miał tego kto pilnować to jak inaczej nad tym zapanować
- pudel
- Forumowicz
- Kontakt:
za dwa miesiące możemy wrócić do tematu bo ten okres mam bardzo zajęty...RAFAŁ pisze:ja się na tym co piszesz nie znam
a jeżeli nie wiesz jak sobie z tym poradzić to odsyłam do regulaminu BANA