Głośna praca pompy wspomagania
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT CaliforniaSpecial
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Czarny
Głośna praca pompy wspomagania
Witam, jak w tytule pompa głośno pracuje gdy skręcam. Stało się to z dnia na dzień, po umyciu silnika ale to chyba nie od tego. Na wolnych obrotach nawet ciężko przekręcić kierownicą, wymieniłem olej i nic nie dało. Pozostaje wymiana pompy? I czy może pasuje pompa od explorer'a z 2004r z 4,0 V6?? Wygląda na taką samą. Mam jeszcze problem z czujnikami ciśnienia w kołach, pokazuje sensor fallut czy coś takiego, da rade to całkowicie wyłączyć bo wiem ze w jednym kole nie mam czujnika, wymieniana była felga i nie miała a stary był uszkodzony.
- sad
- Forumowicz
- Model: 2011 Shelby Conv
- Silnik: V8 5.4
- Kolor: kona blue metallic
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Re: Głośna praca pompy wspomagania
Mam podobny problem z pompą, z tym, że u mnie problem występuje losowo (po odpaleniu jest ok, potem raz wspomaganie jest, raz nie ma). Jutro odstawiam auto do Mirmala i okaże się ocb.
- Mariusz PonyV6
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2008 Pony V6
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Dark Candy Apple Red
właśnie zauważyłem że wspomaganie czasami prawie zanika. Głównie jak jest ciepły . Ostatnio zakuwali mi nowy przewód gumowy i mam wrażenie, że to po tej wymianie.
Macie jakieś pomysły ? Słyszałem coś że na wężu powinien być jakiś dławik ciśnienia, ale nie pamiętam czy był na oryginale .
Macie jakieś pomysły ? Słyszałem coś że na wężu powinien być jakiś dławik ciśnienia, ale nie pamiętam czy był na oryginale .
- Sunny
- Forumowicz
- Model: 99' V6
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: Czarny
nie masz za mocno gdzieś napiętego, źle ułozonego ? może, jak się rozgrzeje to się gdzieś zagina ?
- Mariusz PonyV6
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2008 Pony V6
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Dark Candy Apple Red
wygląda na to, że jest wszystko OK z ułożeniem przewodów. Jak jest ciepły to niestety często kierownicą w miejscu nie idzie kręcić i pompa wyje.
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: SREBRNY