cviat pisze:W razie kierunku Koronowo jeśli wygra to miejsce i byśmy mieli czas

to tuż obok, w Samociążku jest duża i ładna elektrownia wodna. Jestem pewien, że mogę zorganizować jej zwiedzanie.
Są trzy elektrownie wodne w Samociążku , Tryszczynie oraz w Smukale , cały zaspól. Dzisiaj gadaliśmy z Kaserem , no i padł pomysł zwiedzania
Exploseum , jest to zrekonstruowana całkowicie pohitlerowska fabryka nitrogliceryny oraz co za tym idzie prochu i amunicji unikat na skalę
europejską , byłem zwiedzałem - warte polecenia. To coś dla prawdziwych mężczyzn i nie tylko. Jeżeli wygra Koronowo i Bydgoszcz to możemy przedyskutować co szanowne koleżeństwo chce zobaczyć. Mamy dobre układy z władzami miasta , a co za tym idzie i z Muzeum miejskim.
Tak jak dyskutowaliśmy z Robertem ma to być typowy piknik rodzinny z małym kruzem do Bydgoszczy tu około 2 godziny postoju na Starym Rynku.
Może przejazd w tym czasie chętnych ogórkami ( kolega z nakła ma 3 takie pojazdy)właśnie do Exploseum - oczywiście dla chętnych. Straż miejska w tym czasie zamiast wlepiać mandatypilnowałaby Naszych koników no i innych autek które się tam pojawią.