Chciałbym przedstawić wam mojego Ford Mustang 4,7 CUPE 1964r. ½.
Auto wyprodukowane w Dearborn, Michigan 11 czerwca 1964 roku, sprzedane w Los Angeles, prawdopodobnie całe życie spędziło w Kalifornii (co potwierdza stan auta). Od 1987 roku w posiadaniu jednego człowieka z miasta YUBA CITY, brak dokumentacji
 .
 . Od sierpnia 2013r. w moich skromnych rękach
 .
.Chciałem inny model ale zakochałem się od pierwszego zapłonu, szaleństwo…
Nie jestem znawcom, ale z obserwacji aukcji oraz ofert sprzedaży Mustangów I generacji od 2 lat, jeden z najlepiej zachowanych Mustangów I generacji sprawdzonych do Polski w stanie prawie oryginalnym (ale mogę się mylić).
Ktokolwiek widział słyszał o podobnym w Polsce z tego rocznika i z tym silnikiem. Ile jest takich w Polsce.
VIN: 5F07D165019
Rok produkcji – 5 – 1964r. ½;
Miejsce produkcji – F – Dearborn, Michigan ;
Typ karoserii – 07 – twardy dach;
Typ silnika – D – (64½ only) V8 289 CID 4V (CID = Cubic Inch displacement, V8 = 8 cylinder, V = induction venturi (4V would be a 4 barrel carburetor)
Nr. Seryjny 165019
Body: 65A 2 Door Hardtop, Standard Interior (2 drzwiowy twardy dach, standardowe wyposażenie)
Color: P Prairie Bronze Metallic (braz preri metalic)
Trim: 89 Palomino Crinkle Vinyl, Standard Interior (standardowe wyposażenie)
Date: 11F June 11, 1964 (11 czerwiec 1964)
D.S.O: 71 Los Angeles
Axle: 1 3.00:1, Conventional
Trans: 6 C4 Automatic
https://picasaweb.google.com/jacpocz/Fo ... directlink
Więcej zdjęć w późniejszym terminie.

To już chyba 4-ty albo 5ty I-gen w Rbk ...ale 2gi z forum
  To już chyba 4-ty albo 5ty I-gen w Rbk ...ale 2gi z forum 

... trudno oczekiwać żeby samochód miał oryginalny lakier po prawie 50 latach... miałem na myśli stan karoserii (brak większej rdzy strukturalnej) na dzień dzisiejszy nie znalazłem elementu który należało by wymienić, i mam nadzieje że tak zostanie :
 ... trudno oczekiwać żeby samochód miał oryginalny lakier po prawie 50 latach... miałem na myśli stan karoserii (brak większej rdzy strukturalnej) na dzień dzisiejszy nie znalazłem elementu który należało by wymienić, i mam nadzieje że tak zostanie :