Białystok - prośba o sprawdzenie auta FORD ESCAPE

Co tam Panie w polityce ?

Moderatorzy: horse, horse

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
piotruu
Młodszy Forumowicz
Model: 2003 New Edge
Silnik: V6 3.8
Kolor: Czarny
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Białystok - prośba o sprawdzenie auta FORD ESCAPE

Post autor: piotruu » 2015-09-03, 08:58

Witam. Czy któryś z szanownych forumowiczów mieszka w Białymstoku lub okolicy i w miarę zna się na sprawdzaniu auta ;) ? Planuję zakup FORDA ESCAPE / MAVERICK i znalazłem 2 interesujące mnie egzemplarze właśnie w Białymstoku. Z uwagi na to, że mieszkam w Wlkp. i mam do Białegostoku 405 km, nie chciałbym na próżno robić sobie takiej wycieczki. Stąd moja prośba. Czy znalazłby się ktoś na tyle uprzejmy, żeby podjechać i obejrzeć poniższe auto? Bo wiadomo, że przez telefon to zawsze ładnie pięknie (zwłaszcza w komisie), a gdy przychodzi do oglądania to zupełnie co innego wychodzi.

Głównie zależy mi na obejrzeniu tego egzemplarza (ESCAPE 3.0 z LPG 2005r.)

http://otomoto.pl/oferta/ford-escape-ga ... yagbH.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ewentualnie przy okazji jakby ktoś coś wiedział na temat tego MAVERIC'a też będę wdzięczny:)

http://moto.gratka.pl/tresc/ford-maveri ... 6e1112ca,1" onclick="window.open(this.href);return false;

Pozdrawiam
Piotrek MELO

Awatar użytkownika
Tomasz78
Forumowicz
Model: 68 coupe, 65 Coupe
Silnik: V8 5.0
Kolor: BLACK

Re: Białystok - prośba o sprawdzenie auta FORD ESCAPE

Post autor: Tomasz78 » 2015-09-03, 21:13

Piotruu - w weekend spróbuje Ci to ogarnąć.;) jakies foty potrzebujesz , na cos konkretnie zwrócić uwage?

Awatar użytkownika
piotruu
Młodszy Forumowicz

Post autor: piotruu » 2015-09-04, 07:30

Brakuje zdjęć wnętrza podejrzewam, że komisowi nie będzie się chciało robić dodatkowych i wysyłać na maila. Ogólnie chciałbym się dowiedzieć czy nie jest nadmiernie zużyty wewnątrz, jakieś przetarcia tapicerki, kierownicy itp. Czy stan odpowiada podanemu przebiegowi. Przede wszystkim czy nie ma korozji na karoserii i od spodu. W tym modelu lubią rdzewieć nadkola, ranty drzwi, tylna klapa zwłaszcza pod podnoszącą się szybą. Tak po za tym to czy silnik równo pracuje (nie faluje, przygasa na LPG), nie ma wycieków (spod mostu również), skrzynia nie szarpie (ale to już bez jazdy próbnej się nie obędzie) więc chociaż poziom i barwę oleju w skrzyni.

Ja w sobotę będę oglądał dwa inne w Łodzi, więc jakbym się na któregoś z nich zdecydował to będę dzwonił (nr tel. mam ;), żebyś niepotrzebnie czas tracił. Chyba, że się wstrzymam to też dam znać :)

Pozdrawiam
Piotrek MELO

Awatar użytkownika
piotruu
Młodszy Forumowicz

Post autor: piotruu » 2015-09-06, 18:05

Temat już nieaktualny, Escape kupiony ;) pozdrawiam