trzymam kciuki za efekt końcowy
Jak się uda to wpadnę na OZM zobaczyć efekty waszej pracy. Pozdrawiam
Jak się uda to wpadnę na OZM zobaczyć efekty waszej pracy. PozdrawiamMam nadzieje że Kuniemjacpocz pisze:Masakraaaaaaa.... chwilę mnie to nie było a tu Przemek64 robi małą rewolucje![]()
trzymam kciuki za efekt końcowyJak się uda to wpadnę na OZM zobaczyć efekty waszej pracy. Pozdrawiam
Tym sposobem z małych poprawek w silniku został zrobiony prawie całkowity remont. Przynajmniej teraz wiem co mam i będzie na latamaku06 pisze:Oj dokładasz roboty
Z reguly przy skladaniu sie krzywi - ktorys zawor/dzwigna moze dociskal. Klasycznie go na srodku zbananilo.Przemek64 pisze:Następny problem się pojawił którego nikt się nie spodziewał.![]()
Podczas składania bloku z korbowodami i wałkiem okazało się że wałek rozrządu jest krzywy o 0.15 mm a podobno dopuszczalne jest 0.03
Na szczęście okazało się że w Mustang-Shop chłopaki mają nowy na miejscu i na jutro będzie razem z nowymi panewkami wałka.![]()
![]()
![]()
![]()
Jaka mogła być tego przyczyna?
Prawdopodobnie to także mogło być przyczyną stukania![]()
Tu filmik z pomiaru
" onclick="window.open(this.href);return false;
Maku no wiesz... nie będę przypominał ale miała być komora silnikaOj dokładasz roboty
No i bardzo dobrze. Od razu Ci mówiłem, że to jedyna sensowna droga.Przemek64 pisze:Tym sposobem z małych poprawek w silniku został zrobiony prawie całkowity remont. Przynajmniej teraz wiem co mam i będzie na latamaku06 pisze:Oj dokładasz roboty