Czerwona bestia V8
Moderatorzy: Pavulon_, Hans, Pavulon_, Hans
- 

totus
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550 2.3
- Kolor: magnetic grey
Re: Czerwona bestia V8
Przepiękny . 
Osobiście nawet wśród droższych marek nie widzę lepiej narysowanego auta , chyba że za 4x taką cenę
Jeśli miałbym coś doradzić to w audi firma oklejała mi lusterka i wytrzymało to rok .
Polecam hydrografikę. Nawet u mnie na prowincji oferują takie usługi . O dziwo ludzie dosłownie wszystko poddają hydrografice nawet felgi . Wzorów są setki . A co najbardziej cieszy to każdy element kokpitu można tym zrobić .
Nie myślałeś nad pomalowaniem brembo sprayem foliatec np kolor zacisków nissan gtr i napisy brembo czarne .

Osobiście nawet wśród droższych marek nie widzę lepiej narysowanego auta , chyba że za 4x taką cenę
Jeśli miałbym coś doradzić to w audi firma oklejała mi lusterka i wytrzymało to rok .
Polecam hydrografikę. Nawet u mnie na prowincji oferują takie usługi . O dziwo ludzie dosłownie wszystko poddają hydrografice nawet felgi . Wzorów są setki . A co najbardziej cieszy to każdy element kokpitu można tym zrobić .
Nie myślałeś nad pomalowaniem brembo sprayem foliatec np kolor zacisków nissan gtr i napisy brembo czarne .
Mustang s550 ecoboost by hd customs
Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Focus mk3 St2 lift montune package power
Facebook Marcin Kierkus
						Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Facebook Marcin Kierkus
- deeboy
- Forumowicz
- Model: GT S550 MT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Race Red
Póki co folia nie sprawia problemu, jak coś złego będzie się działo to pomyślę. Oklejenie jest na tyle tanie, że nawet jeśli wytrzyma pół roku to i tak będzie dla mnie ok.totus pisze:Przepiękny .
Zaciski brembo dobrze by było pomalować ale to może na wiosnę. Wtedy też założę mu 20 calowe koła i brembo będzie wtedy bardziej wyeksponowane.
- 

totus
- Młodszy Forumowicz
Zdradź co odczuwasz po założeniu throttle body spacer ?

Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Facebook Marcin Kierkus
						Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Facebook Marcin Kierkus
- deeboy
- Forumowicz
Założyłem jednocześnie z dolotem Airaida więc nie mam porównaniu jak było by ze samym spejcerem. Wzrost mocy jest wyczuwalny na całym zestawie, zapewne po strojeniu będzie jeszcze lepiej. Virtual dyno w telefonie mam zainstalowany i zmierzyłem wzrost o 30 hp. Ten spacer to taka kontrowersyjna sprawa ale amerykańce wszędzie to chwalą, drogie nie jest więc założyłemtotus pisze:Zdradź co odczuwasz po założeniu throttle body spacer ?

- 

totus
- Młodszy Forumowicz
deeyboy. Założyłem wczoraj zestaw dolotu mishimoto , a dziś throttle body spacer . Po założeniu tego zestawu różnica jest kolosalne a jakbyśmy w Pawła w hd customs drobne poprawki wprowadzili to pewnie by było jeszcze lepiej . 
Świetnie throttle body spacer wpływa na płynność dodawania gazu i ogólnie reakcję na gaz . Uczucie jakby na linkę była przepustnica a nie elektroniczna.
Jutro jedziemy do Szwajcarii Sakcońskiej i Drezna pośmiać po zakrętach .

Świetnie throttle body spacer wpływa na płynność dodawania gazu i ogólnie reakcję na gaz . Uczucie jakby na linkę była przepustnica a nie elektroniczna.
Jutro jedziemy do Szwajcarii Sakcońskiej i Drezna pośmiać po zakrętach .
Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Facebook Marcin Kierkus
						Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Facebook Marcin Kierkus
- 

bigul
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550
- Kolor: Shadow Black
Czy możecie mniej więcej przybliżyć ile was wyszła ta modyfikacja dolotu+body spacer? Oraz czy instalacja ograniczała się tylko do wymiany czy również do zestrojenia komputera?
Zamierzam wymienić za jednym zamachem wydechy,dolot oraz zamontować body spacer i myślę czy to nie będzie wymagać ingerencji w program, żeby to odpowiednio zestroić.
I jeszcze pytanie do deboja ile czekałeś na sprężyny oraz dystanse ze sklepu z którego zamawiałeś?
Pozdrawiam

Zamierzam wymienić za jednym zamachem wydechy,dolot oraz zamontować body spacer i myślę czy to nie będzie wymagać ingerencji w program, żeby to odpowiednio zestroić.
I jeszcze pytanie do deboja ile czekałeś na sprężyny oraz dystanse ze sklepu z którego zamawiałeś?
Pozdrawiam
- deeboy
- Forumowicz
bigul pisze:Czy możecie mniej więcej przybliżyć ile was wyszła ta modyfikacja dolotu+body spacer? Oraz czy instalacja ograniczała się tylko do wymiany czy również do zestrojenia komputera?
Pozdrawiam
W rym raceplanet dystanse były po paru dniach chyba i sobie odbierałem u nich w siedzibie a sprężyny miesiąc czekałem ale to od razu mnie poinformowali że tyle to potrwa. Zamawiałem jeszcze jak nie miałem auta więc nie było ciśnienia

a tak na marginesie bigul, nie wymieniałbym jednocześnie dolotu i wydechu, lepiej rozbić to na dwa - będziesz miał frajdę dwa razy a jak zrobisz od razu wszystko to tylko raz

Dolot łatwo wymienić samemu, nie wiem czy masz doświadczenie ale to bardzo proste, warto sobie troche pomajstrować w grarażu samemu.
					Ostatnio zmieniony 2017-02-27, 20:28 przez deeboy, łącznie zmieniany 1 raz.

- siara
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 2015 GT
- Kolor: Black
Wydech tez kwestia klucza i 2 osob bo latwiej no i kanal albo podnosnik zero wiedzy potrzeba.

- deeboy
- Forumowicz
Zgadza się, w poprzednim V6 końcowe tłumiki zmieniałem sam nawet bez lewarka na leżącosiara pisze:Wydech tez kwestia klucza i 2 osob bo latwiej no i kanal albo podnosnik zero wiedzy potrzeba.
 ale wymiana całego catbacka wymaga podniesienia lub kanału, no ale jak się nie ma kanału to każdy majster za stówke to ogarnie.
 ale wymiana całego catbacka wymaga podniesienia lub kanału, no ale jak się nie ma kanału to każdy majster za stówke to ogarnie.- 

caniggia
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
- 

totus
- Młodszy Forumowicz
Wbrew Pawłowi hd customs zamontowałem tb spacer fajnie wykonany z cnc 
Czuję różnice w plynnosci dozowania gazu np w korku
Ale to co zrobił dolot !!!!! Auto jedzie jakbym mu drugie turbo wpakował
Syczy strasznie

Wykonanie airaid nie ma porównania . Piękne położona anoda czarna uszczelki itd

Czuję różnice w plynnosci dozowania gazu np w korku
Ale to co zrobił dolot !!!!! Auto jedzie jakbym mu drugie turbo wpakował

Syczy strasznie

Wykonanie airaid nie ma porównania . Piękne położona anoda czarna uszczelki itd
Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Facebook Marcin Kierkus
						Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Facebook Marcin Kierkus
- deeboy
- Forumowicz
Fajna modyfikacja małym kosztem ale efekt na żywo jest świetny. Osłony silnika pryśnięte na czerwo.
Dodatkowo wywaliłem tą szpetną sound tube, po usunięciu nie ma żadnej różnicy w dźwięku.

Dodatkowo wywaliłem tą szpetną sound tube, po usunięciu nie ma żadnej różnicy w dźwięku.