Witam
Zauważyłem w nowo nabytym Mustangu v6 z 2014 przesuniętą tylną oś. Niestety zauważyłem to po zakupie, lewe koło jest jakby bardziej wcisniete w nadkole niż prawe.
Auto prowadzi sie dość normalnie, nie czuć żadnych negatywnych reakcji. 
Czy tylną oś można w jakiś sposób wyśrodkować, dodam, ze widziałem zdięcia auta i jego uszkodzenia po sprowadzeniu, tył był nie ruszony.

ustawianie tylnej osi mustang v6 2014
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
Re: ustawianie tylnej osi mustang v6 2014
to nie ma nic wspolnego z jakąś wadą albo uszkodzeniem. Tak niektóre mustangi mają. Regulowany drążek Panharda rozwiąże sprawe

Też się nad tym głowiłem, myślałem że w 1 kole mam dystans założony w drugim nie. Ale z tego co się dowiedziałem to te auta tak maja  Także to nie problem, można to zrobić lecz nie trzeba.
 Także to nie problem, można to zrobić lecz nie trzeba.  

Przy obniżeniu zawieszenia właśnie tak się przesuwa oś, rozwiązaniem jest regulowany Panhard właśnie. Przyjrzyj się, czy Twój nie jest obniżony, porównaj przestrzeń pomiędzy kołem a nadkolem z seryjnym Mustangiem, chociażby na zdjęciu.

- 

Gonsso
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czarny
- Kontakt:
Dzieki za porady juz sie bojałem, ze bedzie problem. Zawieszenie jest oryginalne, ale skoro tak ma byc to ok. Wystraszylem sie bo moj GT z 2006 jest symetryczny a w tym nowym taka niespodzianka. 
Dzieki za porady.

Dzieki za porady.