Tak mówią Ci co "siedzą" w amcarach (i też nie wszyscy), bo od "zwykłych" zjadaczy chleba słyszę za każdym razem zarówno o Camaro jak i nowym Mustangu "wielkie to, długa maska, na pewno dużo pali, typowe amerykańskie podejście". Czyli nic się nie zmieniło wbrew pozorom. Najbardziej mnie zawsze śmieszy że może być G/S-klasa być takich samych wymiarów i palić więcej niż jakieś amerykańskie auto, to nigdy nie słyszę "wielkie to" i "ale to musi palić".B0kiem pisze: mustang wygląda europejsko, camaro japońsko..
Mustang 2015 cena w Polsce
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy
Re: Mustang 2015 cena w Polsce
17' Mustang EcoBoost A/T + 94' Firebird TransAm V8 M/T = 12 cylinders of pure fun
- mackiavelli
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2012 V6 Premium
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Kona Blue
- Kontakt:
a KIA wypuszcza własnie na rynek Stingera gdzie w wersji GT znajdziemy doładowane ponad 3 litrowe V6. Z tego co widzę to Stinger wymiarami bardzo zbliżony jest do S197. Muszę przyznać, że to dość odważny krok z ich strony.
- lamina
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT390 1968
- Silnik: inny V8
- Kolor: Highland Green
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
To nie jest jakaś specjalna nowość a już na pewno nie odważny krok.mackiavelli pisze:a KIA wypuszcza własnie na rynek Stingera gdzie w wersji GT znajdziemy doładowane ponad 3 litrowe V6. Z tego co widzę to Stinger wymiarami bardzo zbliżony jest do S197. Muszę przyznać, że to dość odważny krok z ich strony.
jest juz od kilku lat pod znaczkiem hyundaia jako GENESIS i nawet z V8 wystepuje
Kia i Hyundai to te same podzespoly i plyty podlogowe
Genesis jest też w wersji coupe.... i jest to bardzo fajne auto.
Auta tak dobrze sie sprzedaja, ze w 2016r Hyundai skreslil je z oferty hyundai'a i stworzył nową markę o nazwie GENESIS
Ja w ogóle nie wiem co to znaczy "europejskie". Prawdopodobieństwa są 2. a) że wygląda jak przysłowiowa kupa b) jest mniejsze od amerykańskich odpowiedników.andi74 pisze:moze jest tak ze USA chca miec auta bardziej europejskie i w tym kierunku idzie styl
W każdym razie to słowo jest mocno nadużywane na wszystkie strony. Nawet J.Leno którego cenię (jakieś 7x bardziej od angielskiego Giertycha o nazwisku Clarkson) na lewo i prawo nazywa co drugi testowany przez niego samochód 'European'.
Co do Stingera to będzie dobry przykład na to co mówiłem. Chyba nigdy nie usłyszymy, że "to jest wielkie". Marketing Kia/Hyundai jest dziś na tyle mocny/agresywny, że na dodatek ludzie przestają im wypominać, że zżynają (jak zawsze) od innych producentów, a nawet zaczynają się podniecać tymi produkcjami. Tak jakby V6TT nikt wcześniej nie wymyślił. A już od dawna jest choćby w Cadillac-ach.
17' Mustang EcoBoost A/T + 94' Firebird TransAm V8 M/T = 12 cylinders of pure fun
- lukas220
- Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: magnetic gray
Od kilku lat jestem fanem marki BMW. Przez 2 lata szukałem odpowiedniego egzemplarza M3 E92. I nie chciałem wydać 80 czy 100 tyś zł tylko znacznie więcej. Jednak sam fakt problemu panewek silnika, które czy chcesz czy nie, wymienisz po około 150 000 km, mnie przeraża
I nie chodzi to o koszty ( 7000zł same części ), ale szit jaki nam wciskają... Kupiłem GT w cenie 418d i to dla mnie jest okazja!
GT magnetic -> odebrany 23.08 Ford Store Opole
- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
To samo bylo z E63 M6 - silnik mega i gdyby nie panewki to pewnie bym go i kiedys kupil...lukas220 pisze:Od kilku lat jestem fanem marki BMW. Przez 2 lata szukałem odpowiedniego egzemplarza M3 E92. I nie chciałem wydać 80 czy 100 tyś zł tylko znacznie więcej. Jednak sam fakt problemu panewek silnika, które czy chcesz czy nie, wymienisz po około 150 000 km, mnie przerażaI nie chodzi to o koszty ( 7000zł same części ), ale szit jaki nam wciskają... Kupiłem GT w cenie 418d i to dla mnie jest okazja!
No i bmw wróciło jak bumerang. Posucha w temacie długo nie trwała.
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
BuahahhahaBullit pisze:No i bmw wróciło jak bumerang. Posucha w temacie długo nie trwała.
może pogadajmy jak sobie radzi bezpośredni konkurent Mustanga w starciu z Beemwe M (to nie pierwszy test z 'import-loving' magazynów, który daje 1 miejsce Camaro nad BMW)
http://www.motortrend.com/cars/chevrole ... camaro-ss/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.motortrend.com/cars/chevrole ... camaro-ss/" onclick="window.open(this.href);return false;
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Place abo za motortrend on demand - juz dawno ogladalem
SS to po prostu bdb samochod za bdb pieniadze - i jak teraz ta ultra nowoczesna tubra szostka ma sie do tak starego 8-cylindrowego dinozaura?
Spalanie praktycznie identyczne... Nic tylko kupowac amerykany a zaoszczedzone 20k zielonego wpakowac w jakies fajne mody.
Dla mnie Camaro niestety to by sie slabo oplacalo - podatek drogowy od pojemnosci by mnie zjadl
SS to po prostu bdb samochod za bdb pieniadze - i jak teraz ta ultra nowoczesna tubra szostka ma sie do tak starego 8-cylindrowego dinozaura?
Spalanie praktycznie identyczne... Nic tylko kupowac amerykany a zaoszczedzone 20k zielonego wpakowac w jakies fajne mody.
Dla mnie Camaro niestety to by sie slabo oplacalo - podatek drogowy od pojemnosci by mnie zjadl
Fajnie, że na tym forum na hasło Camaro nie ma alergii jak na hasło Mustang na forum fbody 
Jeśli o mnie chodzi, Camaro też by było na rozkładzie. Niestety GM oznacza General Mistake, nie jeśli chodzi o sam produkt, a o dystrybucje (poza Ameryką i Chinami).
Jeśli o mnie chodzi, Camaro też by było na rozkładzie. Niestety GM oznacza General Mistake, nie jeśli chodzi o sam produkt, a o dystrybucje (poza Ameryką i Chinami).
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Ja tez nie wchodze w brand wars - lubie wszystkie muscle cars. Z koncernu GM mialem/mam dwa Ople i zle sie o nich nie wypowiem.
Tak jak u ciebie Camaro bylo na celowniku ale EU importerzy tak na tym chca przycinac jak w USA dealerzy na GT350 a ja mafi zadnej
sponsorowac nie bede. Poza tym jak wyzej - V8 5 litrow nie kosztuje mnie jeszcze tak strasznie ale juz ponad 6l to oplaty skacza ponad x2
wiec spasowalem i mam S550 i jestem z tego bardzo zadowolony
Tak jak u ciebie Camaro bylo na celowniku ale EU importerzy tak na tym chca przycinac jak w USA dealerzy na GT350 a ja mafi zadnej
sponsorowac nie bede. Poza tym jak wyzej - V8 5 litrow nie kosztuje mnie jeszcze tak strasznie ale juz ponad 6l to oplaty skacza ponad x2
wiec spasowalem i mam S550 i jestem z tego bardzo zadowolony
A ty w CH rozumiem stacjonujesz? Tam jeśli chodzi o GM to chyba jeszcze nie tak źle.
Sam miałem Opla i za każdym razem jak mi jakiś dealer wciska Insignie mówię, że chcę zostać w koncernie, ale przy modelu z wyższej półki - CCC (Cadillac, Corvette lub Camaro). Patrzą się wtedy na mnie jak na kosmitę. Był jeden dealer w Warszawie, ale wolał w ogóle olać sprzedaż aut i opchnąć działeczkę po salonie za kilkanaście/kilkadziesiąt baniek zamiast handlować autami w ogóle. Ch.. D... i kamieni kupa.
Sam miałem Opla i za każdym razem jak mi jakiś dealer wciska Insignie mówię, że chcę zostać w koncernie, ale przy modelu z wyższej półki - CCC (Cadillac, Corvette lub Camaro). Patrzą się wtedy na mnie jak na kosmitę. Był jeden dealer w Warszawie, ale wolał w ogóle olać sprzedaż aut i opchnąć działeczkę po salonie za kilkanaście/kilkadziesiąt baniek zamiast handlować autami w ogóle. Ch.. D... i kamieni kupa.
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
A ja troche tu trochem tam - kon jest na blachach CH na razie co sie chyba niedlugo zmieni 
- Przemek64
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1964 1/2 ,MACH1 i GT
- Silnik: inny V8
- Kolor: wimbledon white,Competition Orange i Deep Forest Green
- Kontakt:
Nie jestem pewien czy ktoś to pisał na forum ale według danych oficjalnych w zeszłym roku zarejestrowano nowych Mustangów od Dealerów w kraju 502 sztuki z czego 80% było kupione na firmę.
W tym segmencie to rekord
(Informacja otrzymana od kolegi z salonu Forda)
W tym segmencie to rekord
(Informacja otrzymana od kolegi z salonu Forda)
Pozdrawiam
Przemek
502 319 299
http://slubzmustangiem.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=80&t=6763" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=84&t=10801" onclick="window.open(this.href);return false;
Przemek
502 319 299
http://slubzmustangiem.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=80&t=6763" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=84&t=10801" onclick="window.open(this.href);return false;