Witam,
Podczepię się pod ten wątek, co by nie zaśmiecać.
To jest mój pierwszy post i forum odwiedziłem aby prosić o poradę.
Noszę się z zamiarem zakupu Mustanga V 4,6. Nie chcę mieć modyfikacji typu supercharger lub turbo. Interesuje mnie seria lecz w automacie.
Jakieś 10 lat temu pracowałem w serwisie aut amerykańskich i miałem sporą styczność z piątkami lecz wtedy były to auta praktycznie nowe i nasze serwisy ograniczały się do wymian oleju i tulei wahaczy. Raz wymienialiśmy popychacze w V8. I tyle doświadczenia z awaryjnością tych modeli na tamte czasy.
Najeździłem się wieloma egzemplarzami, dlatego wybór pada na piątą generację z silnikiem 4,6 i koniecznie automatem, bez gazowni na pokładzie, wersja ze skórami, kolor obojętny. Chciałbym koła seryjne i ogólnie auto bez modyfikacji. Mam też ograniczony budżet (nie chciałbym wydać więcej niż 55 tys.) więc biorę pod uwagę egzemplarze z pierwszych lat produkcji.
Przez tyle lat gdy nie miałem styczności z autami amerykańskimi (od dłuższego czasu pracuję w ASO marki europejskiej) pojawiło się pewnie wiele usterek, na które pewnie warto zwrócić uwagę przy zakupie lub być świadomym możliwości wystąpienia.
Stąd prośba do Was o poradę... ewentualnie przeniesienie posta we właściwe miejsce