Witam wszystkich speców od Mustanga. Stałem się szczęśliwym posiadaczem Mustanga 289ci z 1967 z silnikiem V8 4.6 Mam parę pytań
1. Czy dostanę w Polsce zamiennik filtra oleju jak jest to prosze o symbol
2. Jaki olej do skrzyni biegów jest to automat C4 / jak wyciągnąłem miarkę to olej jest widoczny na samej końcówce bagnetu - czy to normalne/ wiem ze się sprawdza na ciepłym silniku ale na razie nie odpalałem .
3. Jaki olej do dyfra i ile?
4. Teraz kwestia ogrzewania a w szczególności rurek igelitowych czy znajdę jakiś schemat podłączenia tych rurek? Gdzie te rurki w silniku podłączyć ? Bo wszystko jest rozłączone
Pozdrawiam
Prosze o pare informacji
Moderatorzy: Pavulon_, Rezor, pluzz, Przemek64, Piotrek86skc, Pavulon_, Rezor, pluzz, Przemek64, Piotrek86skc
- pluzz
- Forumowicz
- Model: Coupe 289 V8
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: bialy
- Kontakt:
1) Co do filtra to nie wiem bo jeszcze nie zmienialem - ale cos MUSI pasowac 
2) olej do skrzyni musi byc zgodny z norma Ford ATF Type F (Ford M2C 33F and 33G) - cos w sklepie bedzie pasowac
3) Z tego co znalazlem to 75W90 (zalecaja zmiane na syntetyk) - jak masz LSD musisz dolac jakiegos swinstwa...
4) Daj zdjecie komory silnika to Ci powiem (jesli pytasz o weze do nagrzewnicy)
Acha... no i witam w klubie (dobry dzien - dwa nowe klasyki (trzy liczac Cometa))

2) olej do skrzyni musi byc zgodny z norma Ford ATF Type F (Ford M2C 33F and 33G) - cos w sklepie bedzie pasowac
3) Z tego co znalazlem to 75W90 (zalecaja zmiane na syntetyk) - jak masz LSD musisz dolac jakiegos swinstwa...
4) Daj zdjecie komory silnika to Ci powiem (jesli pytasz o weze do nagrzewnicy)
Acha... no i witam w klubie (dobry dzien - dwa nowe klasyki (trzy liczac Cometa))
- Pavulon_
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1965 Convertible
- Silnik: inny V8
- Kolor: Prairie Bronze
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
Re: Prosze o pare informacji
z tego co pamiętam to ten powinien pasować:Jacek331 pisze:Witam wszystkich speców od Mustanga. Stałem się szczęśliwym posiadaczem Mustanga 289ci z 1967 z silnikiem V8 4.6 Mam parę pytań
1. Czy dostanę w Polsce zamiennik filtra oleju jak jest to prosze o symbol
Pozdrawiam
http://www.amerykany.pl/index.php?m=ass ... _ass=65435
no i witamy!
czePavulon_ pisze: z tego co pamiętam to ten powinien pasować:
jestes pewien co do tego filtra? bo mi by sie tez przydal
- Pavulon_
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1965 Convertible
- Silnik: inny V8
- Kolor: Prairie Bronze
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
dokładnie nie pamietam, ale kupowałem w tym sklepie i jak zadzwonisz i powiesz jakie auto to dokladnie Ci powiedzą. Wprawdzie Fram to nie są najlepsze filtry ale na naszej jezdzenie spokojnie wystarczą.pimp pisze:czePavulon_ pisze: z tego co pamiętam to ten powinien pasować:
jestes pewien co do tego filtra? bo mi by sie tez przydal