Zajrzałem właśnie do Owner's Guide. Nie chce być inaczejLIZZARD pisze:Darenty napisał/a:
Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie (po głowie mi się rozbija taki fakt), że poza Shaker 500 ( 6 CD mp3) i Shaker 1000 (6 CD mp3 + sub ze wzmakiem w bagażniku) było bazowe radio Shaker (1 CD audio) i ono tylko nie miało wzmacniacza.
Masz doskonałe wrażenie! . W stangach opcji DeLuxe w standardzie było tzw. stock stereo, bez wzm oraz bez głośników 8" w drzwiach i tak jak piszesz 1 CD.
Wymiana Shakera na nowe radio z Navi
Moderatorzy: Ronin, SECHUBU, Ronin, SECHUBU
- Darenty
- Forumowicz
- Model: S197 GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Satin Silver Metallic
You can never have too much power, just not enough traction.
- Filip
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT 2007 Convertible
- Kolor: Niebieski
Darenty pisze:LIZZARD pisze:Darenty napisał/a:
LIZZARD napisał/a:
Darenty napisał/a:
Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie (po głowie mi się rozbija taki fakt), że poza Shaker 500 ( 6 CD mp3) i Shaker 1000 (6 CD mp3 + sub ze wzmakiem w bagażniku) było bazowe radio Shaker (1 CD audio) i ono tylko nie miało wzmacniacza.
Masz doskonałe wrażenie! . W stangach opcji DeLuxe w standardzie było tzw. stock stereo, bez wzm oraz bez głośników 8" w drzwiach i tak jak piszesz 1 CD.
Zajrzałem właśnie do Owner's Guide. Nie chce być inaczej
Czyli co to oznacza dla dla tej sprawy? Da się podpiąć to urządzenie czy nie?
No i jak z tym Shakerem 500? Ma wzmacniacz w sobie czy jest wzmacniacz osobny?
dzięx
Ostatnio zmieniony 2010-05-13, 13:14 przez Filip, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiem co to oznacza wobec mętnegoFilip pisze: Czyli co to oznacza dla dla tej sprawy? Da się podpiąć to urządzenie czy nie?
No i jak z tym Shakerem 500? Ma wzmacniacz w sobie czy jest wzmacniacz osobny?
dzięx
Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...
- Filip
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT 2007 Convertible
- Kolor: Niebieski
Słuchajcie poszukałem na amerykańskich stronach i dopiero teraz zrozumiałem.
Stockowe radio ma tylko wbudowany wzmacniacz.
Shaker 500 zasila z wbudowanego wzmacniacza wszystkie głośniki oprócz basowych na drzwiach.
Basowe na drzwiach są zasilane z dwóch wzmacniaczy znajdujących się nad rączką otwierania maski.
Shaker 1000 ma to co Shaker 500 + 2 wzmacniacze w bagażniku do subwoofera.
Czyli podłączenie każdego innego radia najłatwiejsze jest przy Stockowym radiu.
Natomiast przy instalacji do Shakera 500 lub 1000 wymagane będą najpewniej jakieś przejściówki i dodatkowe okablowanie.
Shaker 500 zasila z wbudowanego wzmacniacza wszystkie głośniki oprócz basowych na drzwiach.
Basowe na drzwiach są zasilane z dwóch wzmacniaczy znajdujących się nad rączką otwierania maski.
Natomiast przy instalacji do Shakera 500 lub 1000 wymagane będą najpewniej jakieś przejściówki i dodatkowe okablowanie.
- Darenty
- Forumowicz
- Model: S197 GT
- Kolor: Satin Silver Metallic
Filip, zamontować i sprawić że będzie grać zawsze się da, pytanie jak zabieg będzie wyglądał. Fajnie to wygląda , wydaje się być funkcjonalne, cena może szału nie robi ale ciekawe.. A to że żołty piszę "kup pan, będzie zajebiaszczo" to wiesz..
Oglądam tył tej chińszczyzny - same chinch'e - jak wiadomo po takich kablach do głośnika sygnał nie leci, więc po drodze pewnie będzie coś jak wzmak zewnętrzny..
Oglądam tył tej chińszczyzny - same chinch'e - jak wiadomo po takich kablach do głośnika sygnał nie leci, więc po drodze pewnie będzie coś jak wzmak zewnętrzny..
You can never have too much power, just not enough traction.
- Madasek
- Forumowicz
- Model: 2007 Shelby GT
- Silnik: inny V8
- Kolor: Czarny srebrne pasy
Chyba ze ktos ma jakiegos linka jak to podpiac pod istniejaca instalacje? Lizzard Ty zawsze sypiesz instrukcjami i pomocami jak z rękawa
wracając do tematu.. to kto kupuje i testuje?
- tomec
- Forumowicz
- Model: Shelby GT
- Kolor: performance white
- Kontakt:
Zeby było ciekawiej są jeszcze takie podobne chynskie wynalazki
http://www.szutility.com/sdp/519111/4/p ... ation.html
http://www.szutility.com/sdp/519111/4/p ... ation.html
- tomaho
- Forumowicz
- Model: Bullitt 2019
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Highland Green
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
- Kontakt:
a ja mam prośbe: jesli znajdziesz juz odpowiednie dla siebie radyjko chetnie skusze sie na Twojego Shakera 500 ponieważ moj jest lekko poobdzierany przez poprzedniego wlasciciela:/ chyba ze Twoje tez nie jest w najlepszym stanie ;pFilip pisze:Słuchajcie poszukałem na amerykańskich stronach i dopiero teraz zrozumiałem.
w życiu jak w pozycji od tyłu...najważniejsze jest abyś był własnie z tyłu...
Zgodnie z tym co powyżej oraz ku potomności schematy audio/navi (dotyczy S197 modelu 2007):Madasek pisze:LIZZARD pisze:Na obecną chwilkę mogę zapodać schematy audio/navi systemów. Pasi?Madasek pisze: znalazłbys cosik dla mła laika![]()
![]()
Biore wszystko w ciemnomoze cos sie przyda w przyszlosci....

Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...