Wyciszenie / Wygluszenie auta
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
Wyciszenie / Wygluszenie auta..
Mialem przyjemność wyciszyć kolejnego konika z Dobrym Skutkiem.
Wyciszając swój samochod potem mialem wyrzuty ze zastosowalem najdroższy materiał i najcięższy.
Oczywiscier jest tyle zwolennikow co przeciwnikow i wybor jest duzy - kazdy zrobi jak uwaza..
Wiec teraz z perspektywy 1,5 roku stwierdzam:
- waga nie tak duza bo zważyłem mega Pack: 9,0 kg
- różnica z innymi wacikami ogromna. Konkretny i nie przereklamowany Towar.
- wystarczy wyciszyc min do tylnych foteli . Duzo przyjemniej w samochodzi z dosc glosnym wydechem .
- czas pracy okolo 12 godz.
Efekt ponizej na moim http://mustangklub.pl/forum/viewtopic.p ... mat#p23822" onclick="window.open(this.href);return false;
A tu kolejny konik :
A teraz tylko
Wyciszając swój samochod potem mialem wyrzuty ze zastosowalem najdroższy materiał i najcięższy.
Oczywiscier jest tyle zwolennikow co przeciwnikow i wybor jest duzy - kazdy zrobi jak uwaza..
Wiec teraz z perspektywy 1,5 roku stwierdzam:
- waga nie tak duza bo zważyłem mega Pack: 9,0 kg
- różnica z innymi wacikami ogromna. Konkretny i nie przereklamowany Towar.
- wystarczy wyciszyc min do tylnych foteli . Duzo przyjemniej w samochodzi z dosc glosnym wydechem .
- czas pracy okolo 12 godz.
Efekt ponizej na moim http://mustangklub.pl/forum/viewtopic.p ... mat#p23822" onclick="window.open(this.href);return false;
A tu kolejny konik :
A teraz tylko
Re: Wyciszenie / Wygluszenie auta
Alustar rozumiem że wyciszenie bagażnika to głównie próba ucieczki przed hałasem tłumików,natomiast powiedz mi co trzeba zrobić żeby pozbyć się tego francowatego szumu spod tylnich kół w kabinie? Trzeba iść po całości i wyciągać fotele,wykładzine wewnętrzną? Jak już tak pięknie to potrafisz wyklejać to napisz prosze jaki jest koszt u Ciebie takiej przyjemności
Ostatnio zmieniony 2011-05-22, 20:31 przez Bolek, łącznie zmieniany 1 raz.
- adasko74
- Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: sonic blue
ja mam LT i przelotowe tlumiki i tez chce wyciszc..po zmianie zawieszenia przybylo mi tez dodatkowych niepotrzebnych milych dzwiekow..czy ciagnac a z do konca maty ..za przednie fotele..??
- horse
- Forumowicz
- Model: Mustang Convertible
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Torch Red
- Kontakt:
Chlopacy to mój konik i został wyciszony u Alustara, na początku podchodzilem do tego troche sceptycznie, ale po odebraniu dzis Mustanga i przejechaniu prawie 200 km róznica jest kolosalna. Szczerze polecam Dynamat i poza tym daje obie ręce i głowe że Rafał zrobi jak dla siebie.
Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D
Wyciszając trzeba stosowac wygluszenie nadkoli od wewnatrz ( bagazneik tam gleboko za tymi scianami grodziowymi ) i od zewnątrz- ( ja stosuje powloke Würth która tworzy zabezpieczenie antykorozyjne i gumowata powloke ) .
Nie slysze jak mi kamienie lataja kolo glowy i bebnia po nadkolach, a to bardzo mnie draznilo - wydech swoja droga .
Horsik ma zrobione tak samo : 2 x Würth i dynomat od bagaznika .
Jezeli ktos by mial ochote to zapraszam - zrobimy to moze w dwa dni bo troche schodzi . nastepny w kolejce Escalar juz czeka . Wiec relacja bedzie takze .
Jeszce jedno wg mnie wazne - stosowanie pianki i tp powoduje osadzanie sie pary i powstawanie korozji - Dynomat jest jak papa gumowa z powloka z aluminium . Tworzy cienka warstwe i nie odpada jak u niektorych co wyciszyli sobei z aledrogo.. No i latwo sie czysci .
Nie slysze jak mi kamienie lataja kolo glowy i bebnia po nadkolach, a to bardzo mnie draznilo - wydech swoja droga .
Horsik ma zrobione tak samo : 2 x Würth i dynomat od bagaznika .
Jezeli ktos by mial ochote to zapraszam - zrobimy to moze w dwa dni bo troche schodzi . nastepny w kolejce Escalar juz czeka . Wiec relacja bedzie takze .
Jeszce jedno wg mnie wazne - stosowanie pianki i tp powoduje osadzanie sie pary i powstawanie korozji - Dynomat jest jak papa gumowa z powloka z aluminium . Tworzy cienka warstwe i nie odpada jak u niektorych co wyciszyli sobei z aledrogo.. No i latwo sie czysci .
- adasko74
- Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: sonic blue
ja sie pisze w okresie wakacyjnym na full opcje ..polecam AluStara..robil mi kilka bardzo istotnych drobiazgow do auta MISTRZOSTWO ZA DOKLADNOSC I JAKOSC..POLECAM
Dynamat w Mustangu
Dzis wygluszalem kolejnego konika, tylko kompleksowo calego ( 2 szt ogromne paki ) i jak moge podpowiedziec:
przed przednim fotelem pod tapicerka jet kwadrat z waty i filcu.
Wiec jak ktos by mial zamiar prac tapicerke podlogi , to delikatnie bo jak ta wata nasiaknie to dosc dlugo bedzie sie suszyla - predzej rdza zajdzie podloga, bądź zrobi sie bagno .
Tutaj zdjecia z Wyciszenia Mustanga:
przed przednim fotelem pod tapicerka jet kwadrat z waty i filcu.
Wiec jak ktos by mial zamiar prac tapicerke podlogi , to delikatnie bo jak ta wata nasiaknie to dosc dlugo bedzie sie suszyla - predzej rdza zajdzie podloga, bądź zrobi sie bagno .
Tutaj zdjecia z Wyciszenia Mustanga:
Jeszcze jedne pogladowe zdjecia:
Mysle ze sie wlasciciele nie obraza..
Mysle ze wlasciciel jest zadowolony :
prace polegaly na :
1) - Wymiana zawieszenai na H&R
2) - Maprawa Klamek - standardowo
3) - Wydluszenie
4) - Mycie silnika i jego konserwacja
6) - Zabespieczenie podwozia
7) - Kazdy Wlasciciel dba o swojego Konik, wiec prace sa utrwalane i dostaje sie taki oto opis bo nie wszystko jest widac przy oddawaniu samochodu.
a) http://www.orurowanie.eu/images/stories ... Michal.pdf
b) http://www.orurowanie.eu/images/stories ... g%20GT.pdf
A tu Pogladowe zdjecia z Wygluszania.
Surowy stan
Po pracy :
No i silnik po myciu wstepnym :
I gotowy do oddania..
Moja uwaga odnosnie felg i nakretek - dla tych co kupują nie orginalne felgi . !!
Fabryczne nakrętki sa za szerokie !! pod nie fordowskie felgi - nakretki musza byc o innym stozku i rozmiarze !!
Mysle ze sie wlasciciele nie obraza..
Mysle ze wlasciciel jest zadowolony :
prace polegaly na :
1) - Wymiana zawieszenai na H&R
2) - Maprawa Klamek - standardowo
3) - Wydluszenie
4) - Mycie silnika i jego konserwacja
6) - Zabespieczenie podwozia
7) - Kazdy Wlasciciel dba o swojego Konik, wiec prace sa utrwalane i dostaje sie taki oto opis bo nie wszystko jest widac przy oddawaniu samochodu.
a) http://www.orurowanie.eu/images/stories ... Michal.pdf
b) http://www.orurowanie.eu/images/stories ... g%20GT.pdf
A tu Pogladowe zdjecia z Wygluszania.
Surowy stan
Po pracy :
No i silnik po myciu wstepnym :
I gotowy do oddania..
Moja uwaga odnosnie felg i nakretek - dla tych co kupują nie orginalne felgi . !!
Fabryczne nakrętki sa za szerokie !! pod nie fordowskie felgi - nakretki musza byc o innym stozku i rozmiarze !!
-
- Forumowicz
- Model: Pony
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Tungsten Gray
ja tam nosze sie z zamiarem wygluszenia ale przednich drzwi zeby audio lepiej dalo sie sluchac. wiecie moze co siedzi pod boczkami bo jakos nie moge sie zebrac i rozebrac drzwi
swoja droga to sporo taniej wyszloby jakby kupic zwykle maty bitumiczne a efekt bylby ten sam.
swoja droga to sporo taniej wyszloby jakby kupic zwykle maty bitumiczne a efekt bylby ten sam.
- sobanek
- Forumowicz
- Model: GT 2007
- Kolor: Black
Ja rozbierałem.XerofaN pisze:ja tam nosze sie z zamiarem wygluszenia ale przednich drzwi zeby audio lepiej dalo sie sluchac. wiecie moze co siedzi pod boczkami bo jakos nie moge sie zebrac i rozebrac drzwi
Nic ciekawego nie siedzi kabiulki, folijka i blacha o tu masz zdjęcie:
...Always remember you're unique, just like everyone else...
..>> sobanek.pl - blog pisany sprawnie inaczej <<..
..>> sobanek.pl - blog pisany sprawnie inaczej <<..
powiedz mi skad wiesz ze efekt jest ten sam.. A czy wiesz jak mata wyglada po roku ??XerofaN pisze:j
- Madasek
- Forumowicz
- Model: 2007 Shelby GT
- Silnik: inny V8
- Kolor: Czarny srebrne pasy
basior siedzi swojej "skrzyni" a średni z gwizdkiem jest zabudowany czyli tak jak powinno być, więc muisałbys przerobić całe boczki na custom chyba ewentualnie okleic boczek od środka na wysokości basowego.XerofaN pisze:ja tam nosze sie z zamiarem wygluszenia ale przednich drzwi zeby audio lepiej dalo sie sluchac. wiecie moze co siedzi pod boczkami bo jakos nie moge sie zebrac i rozebrac drzwi
Bitumiczne to straszny syf, kolega ma po roku popękane rozjechane, nagrzeja sie to smoła sie robi potem sie kruszy na mrozie. Jak już to tylko polimerowe i to też trzeba dobrze z firma trafić.
Nie zawsze tańsze jest lepsze - czasami dobrze zaufać komuś z praktyka ..
Ale kazdy sam ma wybor ..
Ale kazdy sam ma wybor ..
- Madasek
- Forumowicz
- Model: 2007 Shelby GT
- Silnik: inny V8
- Kolor: Czarny srebrne pasy
Czytaj ze zrozumieniem albo włącz google i sprawdz jak to wyglada, niski jest zabudowany w panelu wewnętrznym plastikowym, chyba ze ta obudowe wyciąć oraz folie i użyć drzwi całościowo no i wtedy wygłuszenie..Kamil pisze: To lipnie rozwiązali , że na przód nie dali żadnego niskiego tonu