Mustang Race Car w barwach MKP
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: red race
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
Re: Mustang Race Car w barwach MKP
bardzo fajny pomysł, oczywiscie koledzy mają racje ze to kosztowna zabawa ale moze się udac , tez deklarujemy pomoc w tym projekcie:):)
- SPONTAN
- Forumowicz
- Model: Coupe 66, 68, 69
- Kolor: złoty, srebrny, czarny
Pozostało się tylko ostro zabrać do roboty. Prawie we wszystkich wypowiedziach widać ogromny entuzjazm i to dobrze.
Moim zdaniem projekt jest do zrealizowania, (choć myślę, że pierwsza część terminów jest zbyt napięta) warynkiem (jak wcześniej pisaliście) jest: posiadac troszkę
kasy wiedzę i zaplecze.
Muarah ma ogromną słuszność; ten projekt należy w miarę możliwości wykonać własnymi siłami i potencjałem, Wówczas będzie odczuwalna, ogromna satysfakcja.
Każdy z nas może wynależć setki fachowych firm, które za kasę zbudują taki pojazd to samo co wyszukanie auta z rynku, po czym dostosowanie do potrzeb, malunków itp.
A my jesteśmy w posiadani:
- Wieśka i innych (wiedza,doświadczenie)
- Ricka (znalezienie bazy, wiedza)
- pomoc od wielu klubowiczów (projekty graficzne, organizację części itp).
Wiesiek, po zapoznaniu się z charmonogramem mogę odważnie powiedzieć, że mamy kolejny punk ! zaplecze: w tym okresie będę miał ogarnienty w miarę profesjonalnie garaż.
jeśli śledziłeś troszkę moje posty lub Magkri wiesz, że jestem po zakupie nowej profesjonalnej kabiny lakierniczej dzisiaj piaskarki, jest już mig, tig itp. fachowców z najwyższej półki również, (na pierwszy ogień idzie Magdy "złotko" `66 i Kuby dyferencjał)
A szczeże powiedziawszy gdybym cię osobiście nie poznał, winszowałbym temu pomysłowi upadek.
Pozdrawiam Krzysiek
Moim zdaniem projekt jest do zrealizowania, (choć myślę, że pierwsza część terminów jest zbyt napięta) warynkiem (jak wcześniej pisaliście) jest: posiadac troszkę

Muarah ma ogromną słuszność; ten projekt należy w miarę możliwości wykonać własnymi siłami i potencjałem, Wówczas będzie odczuwalna, ogromna satysfakcja.
Każdy z nas może wynależć setki fachowych firm, które za kasę zbudują taki pojazd to samo co wyszukanie auta z rynku, po czym dostosowanie do potrzeb, malunków itp.
A my jesteśmy w posiadani:
- Wieśka i innych (wiedza,doświadczenie)
- Ricka (znalezienie bazy, wiedza)
- pomoc od wielu klubowiczów (projekty graficzne, organizację części itp).
Wiesiek, po zapoznaniu się z charmonogramem mogę odważnie powiedzieć, że mamy kolejny punk ! zaplecze: w tym okresie będę miał ogarnienty w miarę profesjonalnie garaż.
jeśli śledziłeś troszkę moje posty lub Magkri wiesz, że jestem po zakupie nowej profesjonalnej kabiny lakierniczej dzisiaj piaskarki, jest już mig, tig itp. fachowców z najwyższej półki również, (na pierwszy ogień idzie Magdy "złotko" `66 i Kuby dyferencjał)

A szczeże powiedziawszy gdybym cię osobiście nie poznał, winszowałbym temu pomysłowi upadek.
Pozdrawiam Krzysiek
Ostatnio zmieniony 2012-02-13, 19:46 przez SPONTAN, łącznie zmieniany 1 raz.
SPONTAN-Magkri
- muarah
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang 351C, 1970
- Silnik: inny V8
- Kolor: hulla blue
- Kontakt:
Staram się odpisywać na bieżąco, ostatnio miałem trochę dni "bez komputera" ale teraz wracam!
Dzięki Foose, dzikuję Spontan, super że sie odezwaliście, liczyłem na to szczerze mówiąc! Na tym etapie chodzi właśnie o to, żeby odezwać się, zadeklarować poparcie, że jesteście z nami i chęć udziału w projekcie.
Spontan, gratuluję rozbudowy zaplecza sprzętowego! Nie wiem jeszcze gdzie zorganizujemy bazę projektu, liczyłem, że będzie to gdzieś blisko Warszawy bo na pewno będę chciał w najważniejszych okresach nawet codziennie przyjeżdżać i zakasywać rękawy ale może być tak, że będziemy zmieniać lokalizację na kolejnych etapach - rozumiem, że na Ciebie można w takim razie liczyć? Pamiętam nasze rozmowy przy okazji filmu MR2012, wiem, że masz ciągoty do szybkiej jazdy więc mam nadzieję, że taka perspektywa też Cię cieszy
Rzeczywiście projekt nie jest łatwy i chyb każdy inny klub w Polsce poległby na tym bez dwóch zdań. Mam jednak więcej osób, które posiadają wiedzę, zapał, sporo możliwości i nie przeraża ich zadanie. Liczę, że zaraz po Motor Show zaczniemy konkretnie działać!
Dzięki Foose, dzikuję Spontan, super że sie odezwaliście, liczyłem na to szczerze mówiąc! Na tym etapie chodzi właśnie o to, żeby odezwać się, zadeklarować poparcie, że jesteście z nami i chęć udziału w projekcie.
Spontan, gratuluję rozbudowy zaplecza sprzętowego! Nie wiem jeszcze gdzie zorganizujemy bazę projektu, liczyłem, że będzie to gdzieś blisko Warszawy bo na pewno będę chciał w najważniejszych okresach nawet codziennie przyjeżdżać i zakasywać rękawy ale może być tak, że będziemy zmieniać lokalizację na kolejnych etapach - rozumiem, że na Ciebie można w takim razie liczyć? Pamiętam nasze rozmowy przy okazji filmu MR2012, wiem, że masz ciągoty do szybkiej jazdy więc mam nadzieję, że taka perspektywa też Cię cieszy

Rzeczywiście projekt nie jest łatwy i chyb każdy inny klub w Polsce poległby na tym bez dwóch zdań. Mam jednak więcej osób, które posiadają wiedzę, zapał, sporo możliwości i nie przeraża ich zadanie. Liczę, że zaraz po Motor Show zaczniemy konkretnie działać!
muarah
- SPONTAN
- Forumowicz
Tak Muarah, ten projekt można ogarnąć z moją pomocą: zaplecza i osobistym zaangażowaniem.
A to (myślę) lwia część wkładu finansowego [pracownicy, sprzęt, lokum, koszty peryferyjne (lakiery co najmniej 7 warstw szpachle energia etc.)
Jestem przekonany, że na takie konkrety liczyłeś na tym forum, czyż nie ?
Wiesiek, dojazd do mnie jest bardzo przyjazny, położenie mojej bazy leży od zjazdu z autostrady 2,5 km a od głównej krzyżówki autostrad (centralna Polska) ok.8 km
dla każdego to dogodność a dla Ciebie to 125 Km/35min jazdy
Pozdrawiam Wszystkich optymistów i pesymistów
Pozdrawiam.
A to (myślę) lwia część wkładu finansowego [pracownicy, sprzęt, lokum, koszty peryferyjne (lakiery co najmniej 7 warstw szpachle energia etc.)
Jestem przekonany, że na takie konkrety liczyłeś na tym forum, czyż nie ?
Wiesiek, dojazd do mnie jest bardzo przyjazny, położenie mojej bazy leży od zjazdu z autostrady 2,5 km a od głównej krzyżówki autostrad (centralna Polska) ok.8 km
dla każdego to dogodność a dla Ciebie to 125 Km/35min jazdy

Pozdrawiam Wszystkich optymistów i pesymistów

Pozdrawiam.
SPONTAN-Magkri
- muarah
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
"125 Km/35min"
- dziekuje za uznanie ale w tym to lekko mnie przeceniles;)
A co do deklaracji pomocy to powiem Ci ze to mega Konkret jaki mi sie nawet nie śnił!!! Myślałem zeby cześć karoseryjna powierzyć ludziom, którzy dotąd robili moje samochody, zalatwilbym jakieś ekstra warunki ale duzo lepiej jesli można to zrobić z pomocą kogoś z naszej drużyny jesli są takie możliwości. Ale pamietaj, ze będziesz miał nie tylko mnie na głowie, a Bielek pewnie zrobi Ci tam małe Holywood;)
Ja moge ogarnąć silnik, zawieszenie, układ kierowniczy + strojenie wszystkiego.
Tymczasem czekamy na propozycje projektu graficznego samochodu i koszulek, jest juz zamówiony!
Moge tez potrzebować pomocy przy przygotowaniu ekspozycji na Motor Show, o tym za chwile..

A co do deklaracji pomocy to powiem Ci ze to mega Konkret jaki mi sie nawet nie śnił!!! Myślałem zeby cześć karoseryjna powierzyć ludziom, którzy dotąd robili moje samochody, zalatwilbym jakieś ekstra warunki ale duzo lepiej jesli można to zrobić z pomocą kogoś z naszej drużyny jesli są takie możliwości. Ale pamietaj, ze będziesz miał nie tylko mnie na głowie, a Bielek pewnie zrobi Ci tam małe Holywood;)
Ja moge ogarnąć silnik, zawieszenie, układ kierowniczy + strojenie wszystkiego.
Tymczasem czekamy na propozycje projektu graficznego samochodu i koszulek, jest juz zamówiony!
Moge tez potrzebować pomocy przy przygotowaniu ekspozycji na Motor Show, o tym za chwile..
muarah
- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
Cześć
Nie angażowałem się wcześniej choć gorąco kibicuje projektowi, mam pomysł.
Zobaczyć klubową wyścigówkę w wirtualnej akcji.
Z góry powiem, nie mam dostępu do konsoli xbox ani do gry Forza Motorsport 4.
Ale zwróciłem uwagę na nią przy okazji dodania do tej gry 1995 Cobra R.
Tak prezentuje się video które można stworzyć z jazdy w przypadku SN95.
Gra pozwala także na szerokie modyfikowanie wyglądu aut, za pomocą customizera.
Można, by więc stworzyć wizję naszej wyścigówki w barwach MKP i sponsorów.
W grze jest m.in. 1965 Ford Mustang coupe.
Zobaczmy nasze auto w akcji!!!
Tak można zindywidualizować wygląd auta.
Jest więc okazja dla naszych młodszych użytkowników wykazania się.
Może zlecić to komuś kto już to ogarnia?
Np. na tym forum http://forzamotorsport.pl/topic/1035-gl ... otorsport/" onclick="window.open(this.href);return false; projekty wyglądają super.
Ogłosić jakiś konkurs na Facebooku? Typu zaprojektuj wygląd auta, a my go stworzymy !!!
Co wy na to?
Nie angażowałem się wcześniej choć gorąco kibicuje projektowi, mam pomysł.
Zobaczyć klubową wyścigówkę w wirtualnej akcji.
Z góry powiem, nie mam dostępu do konsoli xbox ani do gry Forza Motorsport 4.
Ale zwróciłem uwagę na nią przy okazji dodania do tej gry 1995 Cobra R.
Tak prezentuje się video które można stworzyć z jazdy w przypadku SN95.
Gra pozwala także na szerokie modyfikowanie wyglądu aut, za pomocą customizera.
Można, by więc stworzyć wizję naszej wyścigówki w barwach MKP i sponsorów.
W grze jest m.in. 1965 Ford Mustang coupe.
Zobaczmy nasze auto w akcji!!!
Tak można zindywidualizować wygląd auta.
Jest więc okazja dla naszych młodszych użytkowników wykazania się.
Może zlecić to komuś kto już to ogarnia?
Np. na tym forum http://forzamotorsport.pl/topic/1035-gl ... otorsport/" onclick="window.open(this.href);return false; projekty wyglądają super.
Ogłosić jakiś konkurs na Facebooku? Typu zaprojektuj wygląd auta, a my go stworzymy !!!
Co wy na to?

- Bielek
- Forumowicz
- Model: Mustang 1965 conv
- Kolor: niebieski
- Kontakt:
fajna sprawa:) moim zdaniem może to towarzyszyć naszej akcji informacyjnej. Co do barw to powinniśmy nawiązywać do aut, które jeździły kiedyś na torach europejskich lub w usa. Stąd jesteśmy tym trochę ograniczeni. Jeśli się mylę to Muarah proszę mnie popraw
[url=http://myrencontres.com]rencontre agricole[/url]
- SPONTAN
- Forumowicz
Stang pomysł bardzo fajny, mam konsolę XBOX 360 (nowszych chyba jeszcze nie wydali) zamawiam grę, uszczęśliwię przy tym moich synów.
Bielek nie upierałbym się by auto MKP miałoby być bliską kopią byłych jeżdżących wyścigówek, moim skromnym zdaniem: ktoś, kiedyś...we własnych barwach auto już opracował, stworzył i zrealizował swój projek .
MKP może mieć inną wizję i powinien mieć.
Muarah, prosimy o wypowiedź.
Bielek nie upierałbym się by auto MKP miałoby być bliską kopią byłych jeżdżących wyścigówek, moim skromnym zdaniem: ktoś, kiedyś...we własnych barwach auto już opracował, stworzył i zrealizował swój projek .
MKP może mieć inną wizję i powinien mieć.
Muarah, prosimy o wypowiedź.
SPONTAN-Magkri
- muarah
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
To jest tak, że na niektórych imprezach pod szyldem FIA, tam gdzie bezwzględnie przestrzegany jest załącznik "K", są też pewne ograniczenia dla wyglądu samochodów, kolorystyki, ilości i umiejscowienia materiałów reklamowych itp. Co do materiałów reklamowych to w zasadzie każda impreza ma swoje wmagania, nawet takie jak Classic Auto Cup ale do pewnego stopnia można to rozwiązać stosując usuwalne naklejki - magentyczne albo nawet zwykłe.
Nie wiadomo czy w krajowych imprezach będziemy mieli jakieś ograniczenia jeśli chodzi o malowanie ale proponuję zachować pewien umiar i ograniczyć się do opcji, które mają jakieś uzasadnienie w historii.
Przy tym uważam, ze projekt powinien być bardziej wyzwalony, może nawet z pewną dozą szalństwa - żeby był maksymalnie atrakcyjny i inspirujący. A przy ostatecznej realizacji można będzie to skorygować jeżeli akurat będzie taka potrzeba żeby ograniczać wizję artystyczną.
Przed realizacją zamierzam też projekt skonsultować z kolegą, który będzie miał wpły na dopuszczenie do imprez w na torze w Poznaniu, a poza tym jest już trochę autorytetem w jeżeli chodzi o historię motoryzacji i sportów motorowych.
Ale macie rację, że to jest dobry moment, żeby się zastanowić szerzej nad tym jakie barwy powinny towarzyszyć nam jako MKP!
Patrząc na różne materiały jakie się wcześniej pojawiały widzę: czerń, biel, szary, granatowy oraz czerwony z polskiej flagi.
Nie wiadomo czy w krajowych imprezach będziemy mieli jakieś ograniczenia jeśli chodzi o malowanie ale proponuję zachować pewien umiar i ograniczyć się do opcji, które mają jakieś uzasadnienie w historii.
Przy tym uważam, ze projekt powinien być bardziej wyzwalony, może nawet z pewną dozą szalństwa - żeby był maksymalnie atrakcyjny i inspirujący. A przy ostatecznej realizacji można będzie to skorygować jeżeli akurat będzie taka potrzeba żeby ograniczać wizję artystyczną.
Przed realizacją zamierzam też projekt skonsultować z kolegą, który będzie miał wpły na dopuszczenie do imprez w na torze w Poznaniu, a poza tym jest już trochę autorytetem w jeżeli chodzi o historię motoryzacji i sportów motorowych.
Ale macie rację, że to jest dobry moment, żeby się zastanowić szerzej nad tym jakie barwy powinny towarzyszyć nam jako MKP!
Patrząc na różne materiały jakie się wcześniej pojawiały widzę: czerń, biel, szary, granatowy oraz czerwony z polskiej flagi.
muarah
- muarah
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Te przykłądy z Forza Motorsport bardzo mi się podobają! Sam używam Playstation i mam grę GranTurismo 5, niestety tylko wersja Prolog ale zakupię sobie pełną wersję tej fantastycznej gierki. Z tego co widać to w GT5 też można caustomizować sobie samochody a klasyczny mustang jest w niej na pewno odwzorowany.
http://www.ehow.com/how_7772940_customi ... smo-5.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zaraz kupuję pełną wersję GT i zaczynamy konkurs: kto zrobi najciekawszą wyścigówkę Mustanga w gierce!
A potem zrobi nim najszybsze okrążenie nakiegoś znanego toru;)
Można też pomyśleć o wykorzystaniu konsoli i gry w czasie MotorShow - o ile da się to zrobić legalnie.. moża warto skontaktować się z dystrybutorami tych konsol i gier?
http://www.ehow.com/how_7772940_customi ... smo-5.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zaraz kupuję pełną wersję GT i zaczynamy konkurs: kto zrobi najciekawszą wyścigówkę Mustanga w gierce!
Można też pomyśleć o wykorzystaniu konsoli i gry w czasie MotorShow - o ile da się to zrobić legalnie.. moża warto skontaktować się z dystrybutorami tych konsol i gier?
muarah
- Bielek
- Forumowicz
- Model: Mustang 1965 conv
- Kolor: niebieski
- Kontakt:
Będę uderzac do Sony, nie tylko w sprawie ps;)
[url=http://myrencontres.com]rencontre agricole[/url]
- Sunny
- Forumowicz
- Model: 99' V6
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: Czarny
muarah pisze:Te przykłądy z Forza Motorsport bardzo mi się podobają! Sam używam Playstation i mam grę GranTurismo 5, niestety tylko wersja Prolog ale zakupię sobie pełną wersję tej fantastycznej gierki. Z tego co widać to w GT5 też można caustomizować sobie samochody a klasyczny mustang jest w niej na pewno odwzorowany.
mam ps3 i nfs pro street ;] jest I gen ;]
co do konsol, to licencji żebyś mógł sobie pograć na targach nie potrzebujesz, co do gier to nie jestem pewien, ale EA polska jest super otwarta na takie rzeczy, sami by pewnie udostępnili

pozdro!
- SPONTAN
- Forumowicz
muarah pisze: Ale pamietaj, ze będziesz miał nie tylko mnie na głowie, a Bielek pewnie zrobi Ci tam małe Holywood;)

a poza tym widzę, że troszkę ożywiłem temat

SPONTAN-Magkri
- pudel
- Forumowicz
- Model: 2002 V6,2007 V8
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Szary metalik & Torch red
- Kontakt: