CD/zmieniarka nie działa (komunikat "Initializing")
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- Rogu
- Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Ognisty
- Kontakt:
CD/zmieniarka nie działa (komunikat "Initializing")
Cześć,
wczoraj chciałem wyjąć płyty ze zmieniarki (które były tam od kilku miesięcy i grały bez zarzutu). Po włożeniu kluczyka pojawił się komunikat "CD error", po czym zgasł. Radio działa normalnie (Shaker 500), ale przy próbie zmiany na CD/zmianie lub wyjęcia płyty pojawia się napis "Initializing". Czyli generalnie całe CD i wszystkie z tym związane funkcje są martwe. Czy ktoś wie o co chodzi?
Kilka dni temu padł mi akumulator i został odpięty do ładowania - moze to ma związek? Ale wszystko poza CD hula normalnie.
Pomóżcie, bo na amerykańskich forach znalazłem tylko rady w stylu "odtwarzacz się zepsuł, wymień na nowy ".
wczoraj chciałem wyjąć płyty ze zmieniarki (które były tam od kilku miesięcy i grały bez zarzutu). Po włożeniu kluczyka pojawił się komunikat "CD error", po czym zgasł. Radio działa normalnie (Shaker 500), ale przy próbie zmiany na CD/zmianie lub wyjęcia płyty pojawia się napis "Initializing". Czyli generalnie całe CD i wszystkie z tym związane funkcje są martwe. Czy ktoś wie o co chodzi?
Kilka dni temu padł mi akumulator i został odpięty do ładowania - moze to ma związek? Ale wszystko poza CD hula normalnie.
Pomóżcie, bo na amerykańskich forach znalazłem tylko rady w stylu "odtwarzacz się zepsuł, wymień na nowy ".
Where did You get this car?? It's not a car baby...it's a Mustang...
- YoDa
- Forumowicz
- Model: V6 3,7 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Performance White
- Kontakt:
Re: CD/zmieniarka nie działa (komunikat "Initializing")
W Chryslerze mam podobne objawy jak za długo na mrozie -15 siedzi , wkładam płyte i się nic nie dzieje.... jak się nagrzeje to działa , chyba mechanizm zamarza bo jeśli jest tam smar (taki biały ) do mechanizmów plastykowych to właśnie on powoduje opory i się wszystko zacina.
Tak tylko strzelam....
Tak tylko strzelam....
Pozdrawiam
Yoda
Yoda
- Rogu
- Forumowicz
- Kontakt:
Słowo harcerza, że dbam i bedę dbał o Niego nie gorzej niż Yoda Moja żona już mówi, że chciala by poczuć się jak ten samochód
Do wiosny skończę małe modyfikacje (przy okazji dzięki Yoda i Alustar za okazaną pomoc) i pokażę co z tego wyszło. Teraz musze się z tym radiem uporać
Do wiosny skończę małe modyfikacje (przy okazji dzięki Yoda i Alustar za okazaną pomoc) i pokażę co z tego wyszło. Teraz musze się z tym radiem uporać
- horse
- Forumowicz
- Model: Mustang Convertible
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Torch Red
- Kontakt:
Siemanko Rogu już zdarzyłeś popsuć hahaha
a takl poważnie to ja często mam problem z CD error szczególnie latem kiedy sie grzeje i zazwyczaj wyglada to tak ze zostawiam go na noc i rano juz plyta wychodzi bez zadnego problemu, aczkolwiek nie musi to byc to samo. Z tego co wiem nie my jedyni mamy problemy z radiem i wcinanie sie plyt.
a takl poważnie to ja często mam problem z CD error szczególnie latem kiedy sie grzeje i zazwyczaj wyglada to tak ze zostawiam go na noc i rano juz plyta wychodzi bez zadnego problemu, aczkolwiek nie musi to byc to samo. Z tego co wiem nie my jedyni mamy problemy z radiem i wcinanie sie plyt.
Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Kolor: satin silver
rozebrać i wyczyścić mechanizm, nasmarować, najprawdopodobniej się zacina.
- Rogu
- Forumowicz
- Kontakt:
Cześć Horse
Tak jest, wracaliśmy w sobotę i było git chyba. A w poniedziałek już "sie popsuło"
Nic, zrobię jak radzi Caniggia w weekend (dzięki za radę) i zobaczymy.
Pogrzebałem na amerykańskich forach i problem z CD jest dość powszechny w S197. Zmieniają na Pioneery czy Alpine.
Tak jest, wracaliśmy w sobotę i było git chyba. A w poniedziałek już "sie popsuło"
Nic, zrobię jak radzi Caniggia w weekend (dzięki za radę) i zobaczymy.
Pogrzebałem na amerykańskich forach i problem z CD jest dość powszechny w S197. Zmieniają na Pioneery czy Alpine.
- pavlito
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT 05 premium manual
- Kolor: Sonic Blue
U mnie podobnie: czasem na kopiach jak się radio solidnie wygrzeje, to nie może rozpocząć następnego utworu i przeskakuje do kolejnego. Już rozbierałem, czyściłem co się da. Rozważam wstawienie wentylatora w obudowę... Nie sprawdzałem temperatury scalaków, ale ewidentnie rozgrzanie mu nie służy.horse pisze:Siemanko Rogu już zdarzyłeś popsuć hahaha
- Rogu
- Forumowicz
- Kontakt:
Dzień dobry
OK, tylko u mnie nic nie było nagrzane - konik stał sobie w garażu (ok 10 - 12 C) przez całą noc i problem pojawił się od razu po przekręceniu kluczyka. Będziemy walczyć, a jak nic nie wskóram to jakiś serwis car audio poprosze o pomoc.
Rozumiem, ze jakby był kompletny zonk to do Mustanga da się wstawić jakies inne radio w Polsce? Chodzi mi o takie zwykłe ze zmieniarką, bez navi...
OK, tylko u mnie nic nie było nagrzane - konik stał sobie w garażu (ok 10 - 12 C) przez całą noc i problem pojawił się od razu po przekręceniu kluczyka. Będziemy walczyć, a jak nic nie wskóram to jakiś serwis car audio poprosze o pomoc.
Rozumiem, ze jakby był kompletny zonk to do Mustanga da się wstawić jakies inne radio w Polsce? Chodzi mi o takie zwykłe ze zmieniarką, bez navi...
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Kolor: satin silver
Najlepiej jak zamiast zmieniarki wstawisz coś na USB i po kłopocie.
Ja np wstawiłem właśnie bez wodotrysków JVC (zdjęcia jeszcze jak na sztukę wstawione było):
viewtopic.php?f=85&t=3615&start=60" onclick="window.open(this.href);return false;
Są ze 2-3 tematy gdzie jest opisane wszystko dokładnie po kolei co zrobić aby wymienić.
Ja np wstawiłem właśnie bez wodotrysków JVC (zdjęcia jeszcze jak na sztukę wstawione było):
viewtopic.php?f=85&t=3615&start=60" onclick="window.open(this.href);return false;
Są ze 2-3 tematy gdzie jest opisane wszystko dokładnie po kolei co zrobić aby wymienić.
- Rogu
- Forumowicz
- Kontakt:
Dzięki! Tak zrobię jak tego się nie da naprawić! Fakt, po co zmieniarka jak można Ipoda czy Pendrive podpiąć teraz