Piszę posta w związku z prośbami o opisanie mego importu Cobry oraz osoby w USA, która mi pomogła czyli Adama Stręka ze Staten Island, NY. Adam to Dębniczanin, który wyjechał do USA parę lat temu, tam mieszka i pracuje oraz sprowadza auta do Polski, sam ma w garażu dwa amerykańskie klasyki w domu w Polsce.
Opcje są dwie. Jeśli macie jakieś auto na oku on może pojechać sprawdzić, można mu zaufać. Jeśli nie macie to on Wam znajdzie i zaproponuje.
Ja akurat sam znalazłem Cobrę, sprawdziłem Carfax, pomęczyłem trochę sprzedawcę (100 pytań do) no i poprosiłem Adama by jechał i odeberał. Jak dojechał oddzwonił i powiedział, że nie mogłem trafić lepiej. Adam załatwił blachy i ubezpieczenie po czym zawiózł Cobrę wprost do firmy spedycyjnej. Tam zrobił mi dokładne zdjęcia auta no i auto spokojnie czekało, jeszcze kilka dni w poczekalni następnie zostało zapełnione po dach częściami (klocki, oleje, spoilery) jakie sobie jeszcze pozamawiałem no i zostało załadowane na statek.
Status auta na bieżąco można sprawdzać. System armatora pokazuje, że auto zostało dostarczone i czeka na załadunek, potem że załadowane no i jak wyruszy pojawia się nazwą statku oraz numery kontenera i podróży. Następnie już można sobie sprawdzać gdzie na ocenie jest nasze autko

Z chwilą jak auto przypłynie do Gdyni to do 5 dni autko można już oclone odebrać.
I co mogę powiedzieć to to, że z Adamem nawet cło nie straszne

Adam nie jest drogi w porównaniu do konkurencji, bierze $800 (jeśli się samemu zapłaci np.PayPal'em) za swoją usługę + $1000 statek.
Adam szuka dla klienta auta jak najlepszego cenowo i jakościowo i jak już auto i cena odpowiada zaczyna się procedura.
Poza tym to bardzo fajny gość, kiedyś był muzykiem, na pewno się z nim dogadacie.
Czego dowodem jest moja czarnulka

Bardzo uczciwy facet, NIE BIERZE pieniędzy za usługę i statek póki auto nie załadowane w kontenerze. A zanim załadowane już możecie go sprawdzać (pierwsze 6 cyfr vin) że to i to auto oczekuje załadunku.
Śledzić kurs dolara i pisać do Adama!!!
Jeśli nie ma klubowego auta na sprzedaż, które jest ogólnie znane to niestety w Polsce to same złomy przywiezione przez handlarzy. A tak ma się pewność, że autko idealne no i wybór jest o wiele większy...
Adam:
tel. +14138850761
gg: 3664987