Garbojama 2012, Kryspinów

Co tam Panie w polityce ?

Moderatorzy: horse, horse

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Model: BULLITT
Silnik: V8 4.6
Kolor: HG
Kontakt:

Garbojama 2012, Kryspinów

Post autor: Dezo » 2012-07-16, 11:26

Witam,
Chciałbym się podzielić wrażeniami z wizyty (błyskawicznej) na zlocie VW Garbusa "GARBOJAMA" w Kryspinowie pod Krakowem...
Jadąc na wakacje zaplanowałem, że po drodze wstąpię z rodzinką pooglądać Garbusy (sam jeździłem Garbem w latach 93-94 :) ). Zbliżając się do Kryspinowa widać było na drogach coraz więcej tych urokliwych pojazdów, cieszących oko i wywołujących uśmiech na twarzy. Dojechaliśmy w końcu na miejsce zlotu. Już widzieliśmy pięknie poustawiane Garbusy i busy "ogórki" z różnych lat i w pełnej gamie kolorów. Ale... :(
Spod barierki wjazdu na teren zlotu zawróciła nas miła pani z identyfikatorem i poprosiła o przejazd na parking dla zwiedzających, tuż obok. Fajnie, ucieszyłem się - pomyśleli o wszystkim i organizacja niezła. Jednak na pobliskim parkingu inna miła pani poprosiła o uiszczenie opłaty 40,-zł za parking :przestraszony: . Myślałem, że źle usłyszałem, ponieważ zamierzaliśmy pooglądać Garbusy nie dłużej niż pół godziny... ale nie, tyle wynosiła opłata niezależnie od czasu pobytu. No dobra pomyślałem, zapłacę i pójdziemy popatrzeć. Dopytałem czy wejście na teren zlotu jest w tej cenie... niestety nie. Należało dopłacić kolejne 12 zł od każdej zwiedzającej osoby. :zly:
Niestety, dla zasady podziękowałem i odjechaliśmy dalej z poczuciem niesmaku... Jeżeli w taki sposób miłośnicy VW Garbusa zamierzają dzielić się z innymi swoją pasją, to ja dziękuję - nie skorzystam... Pamiętajmy w MKP, aby nigdy nie pójść tą drogą.
Pozdrawiam

Samotny Wilk

Awatar użytkownika
lamina
Stowarzyszenie MKP
Model: GT390 1968
Silnik: inny V8
Kolor: Highland Green
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Re: Garbojama 2012, Kryspinów

Post autor: lamina » 2012-07-16, 11:36

na ich obronę mogę tylko powiedzieć, że parkingi na Kryspinowie tyle kosztują.... jest to bandytyzm i niestety organizatorzy zlotu na to wpływu raczej nie mieli.... nie mniej jest to błąd w wybraniu lokalizacji zlotu.....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko poza Mustangiem”