sprzęgła SPEC są bardzo zachwalane w USA, miałem kiedyś speca stage 1, spisywało się bardzo dobrze,w zeszłym roku zakupiłem również SPEC stage 2, z kewlarową okładziną podobnież do 520 ft lbs tq czyli do 700NM momentu, wzięłem je do silnika 5.7 który robiłem w tamtym czasie.
Sprzęgło spisywało się bardzo dobrze do wczoraj gdzie w sumie pierwszy raz miałem okazję przejechać się z nitro +50KM (wczesniej nie maiłem kocyka grz.)
startując na 1/4 mili po wrzuceniu 3-ciego biegu w chwilę obroty urosły do 6500 rpm,a auto "nie jechało" to samo na 4-tym biegu,zajmowało sporo czasu zanim prędkość obrotowa skrzyni wyrównała się z obrotami silnika

, natomiast jadąc bez N2O uślizgu nie było.
Dlatego to co piszą,że przeniesie 700NM to bajka bo na silniku bez nitro nie mam więcej jak 500NM,a z nitro 580-600NM.......dlatego jak będziesz zamawiał nowe to lepiej dać sobie te 20-30% zapasu.
Teraz zamiast próbować "strzelać" +100KM będę musiał robić coś na co byłem pewny,że na pewno nie zawiedzie w tym aucie

pozostaje mi już tylko obić tarczę spiekiem bo nie mam ani czasu ani kasy na nowe z USA