Ogólnopolski zlot z okazji 45 lecie - pogaduchy

Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse, celibad, Przemek64, horse

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz
Model: Mustang GT
Kolor: RedHornet

Post autor: RedHornet » 2008-12-26, 17:22

[quote:7bd17f1156="Olaf"]No nareszcie mając czas poczytałem w Święta cały wątek i .... wnioski, bo temat "się rozmywa" powoli!!!

1. Trzeba się zdecydować co chcemy robić:
a) komercyjny zlot,
b) (prawie) zamknięta impreza,

Za: a) fajny bo media, zdjęcia, TV, gazety, w miarę tani bo ew. sponsorzy etc. ALE też tłumy (mniejsze lub większe) gapiów, jakiś złodziej na radio się trafi, ktoś coś upierdoli, trzeba 20 dzieciakom przez 2 godz. opowiadać co już wyżej było :"4,6 l, V8 i małó pali" : )) I co najważniejsze: [b:7bd17f1156]naprawdę ktoś musi włożyć w to sporo pracy [/b:7bd17f1156](ostatni tydzień przed imprezą to urlop z pracy i "dogrywanie" potraw, reklam, noclegów (odwoływanie), etc. etc. Zlot pewnie w centrum miasta lub centrum handlowym (aby była publika i reklamodawcom się zwróciło). I każdy z nas musi szukać reklamodawcy co w nadchodzącej recesji nie jest łatwe. A "sponsorzy" to często złudne pojęcie - oni zwykle to dadzą tobie szmatkę, płyn do felg i szczoteczkę do lodu (za 15zł) za to że wystawałeś pół dnia dla tłumów na mrozie :rotfl:

(Ja osobiście tego nie potrzebuję).

Za b): niestety brak tłumów, błysku fleszy i relacji w TV (ale zawsze można zaprosić jakiegoś pismaka czy TVN TURBO- zrobi foty i coś tam będzie). Dużo łatwiej zorganizować - nie piszę łatwo!! ale sytuacja prosta: wpłąciłeś zaliczkę za nocleg do 1 marca? Nie? - tzn. nie ma Ciebie na zlocie!
Można robić to w ładnej okolicy (jezioro, las, ognicho, domki, tańce) albo przy lotnisku, gdziekolwiek. Można szukać reklamodawców - jak powiedzą "nie" to "krzyż na drogę", nic się nie stało.
Nie trzeba szukać "artystów na koncert" (a ich stawka to 20 000zł !) tylko muza z wieży, kiełbasa etc. z ogniska (dla wybrednych obok restauracyjka) i cześć.

Ja to chcę na zlocie wypocząć, pooglądać auta a nie umordować się tłumami i pilnować, żeby ktoś coś z silnika nie wykręcił stąd wolę opcję b).

2. Lokalizacja
a) centralna Polska np.
(Ślesin jako wypróbowane miejsce Cougarów, Borki (tu byłem i warunki mieszkaniowe są takie "średnie") jako Pumek chyba),

b) inne regiony też b. fajne
(np. Zakopane jest ok, ale tam nie da się pojechać na weekend - tzn. da się ale to kurewsko długo się jedzie z W-wy, Poznania, Szczecina, Gdańska etc.) ja byłem ostatnio nad jeziorem za Mławą w dużych czystych odnowionych domkach 4-ro-6-cio osobowych w lesie, tam też normalna (nie za droga) restauracja, 2 tory kręgielnia, bilardów 4 stoły, basen całkiem spory, żaglówki, pomost, siatkówka - no super miejsce tylko niezbyt w centrum PL : (

3. Czy:
a) ma być tor (sprint, slalom)
b) czy bez toru.

Jeżeli a) no to nie jest łatwo bo w tym kraju to prawdziwa bida. Ja jeżdzilem na torze obok Kielc w Miedzianej Górze - jest ok, niezbyt duży (na zawody są blokowane ulice - wtedy jest duży) bez problemu można wynając za rozsądne pieniądze. Jeżeli ktoś tam jeszcze by fajny nocleg znalazł to już byłoby super. Jest jeszcze lotnisko w Modlinie - ja tam noclegów nie znam. [b:7bd17f1156]Jak ktoś ma konkretne rozwiązanie na połączenie pkt 2 i 3 to niech pisze.[/b:7bd17f1156]

4. Kiedy? / Czas
a) 9 kwiecień (często zimno jak 100 skur... - odradzam)
b) 3 maja (generalnie trzeba szybko rezerwować lokum, bywa też zimno na 30%, rok temu lodówa - byłem w Wilnie to na dachach aut leżał ... śnieg!)
c) np. 30 maja lub 6 lub 13 czerwca (jest ciepło, brak kłopotów z rezerwacją). Że to nie dokładnie w rocznicę powstania Mustanga??? A "who cares?" : ))

5. Inne mysli:
a) garnitur - nie , dziękuję! : )))
b) bez kobiet - VETO !!!! Kobiety są jak najmilej widziane !!! : ) (ktoś nie chce to przyjeżdza bez kobiety i po problemie)
c) banki czy inni reklamodawcy - jak ktoś ma dojście to niech już teraz delikatnie porozmawia bo to naprawdę kasa "nie spada z nieba". Szanse nikłe ale są.
d) jak ktoś osobiście nie organizował już wcześniej imprez wyjazdowych to niech się za to nie zabiera a już na pewno za nie poważne "rocznice" - tam są setki pierdół do omówienia, załatwienia etc.
e) jak dotychczas mieliśmy tylko mini spociki po 4, 5, 12 aut to naprawdę zróbmy najpierw 25 potem 40 a potem dopiero dużą imprezę. (i tak min. 30 % tych co są na liście to nie przyjedzie - z doświadczenia tak jest) bo Czesi będą większością wśród nas! :rotfl:[/quote:7bd17f1156]

Popieram B czyli (prawie) zamkniętą imprezę i przy jakimś torze - lotnisku co by można sobie poszaleć i wskrzesić ducha rywalizacji - tu mogę podpowiedzieć lotnisko w kamieniu śląskim i nie że mam blisko tylko byłem tam na zlocie Camaro w czerwcu i było bardzo przyjemnie - mimo ze kompletnie nie znałem tych ludzi bawiłem się z nimi świetnie.
I zgadam się, że termin kwietniowy na zlot to trochę nie wypał bo może być zimno i deszczowo a nawet śniegowo - z reguły takie zloty się robi maj/czerwiec. Jak będzie deszcz i syf na drogach i impreza w kwietniu to mimo iż pewnie wpłacę wcześniej wpisowe to tez nie wiem czy przyjadę - wtedy poczekam sobie na zlot jakiś amerykanów w bardziej słoneczny dzień i z atrakcjami sportowymi - mojej gęby w telewizji nikt tam nie musi oglądać jakoś mi się do tego nie pali.

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Silnik: V8 4.6
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Post autor: pudel » 2008-12-28, 00:42

Chociaż nie liczę że do czasu zlotu będę miał mustanga mam również pomysł co do lokalizacji Stare Olesno jest duży teren jeziorko wszystko ogrodzone właściciel raczej za będzie (miłośnik amerykańców) i do Kamienia Śląskiego na lotnisko w miarę blisko

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....

Awatar użytkownika
Kaś
Młodszy Forumowicz
Model: Mustang 2006
Silnik: V6 4.0
Kolor: limonkowy :)

Post autor: Kaś » 2008-12-29, 19:00

[quote:2cc469f756="Olaf"]No nareszcie mając czas poczytałem w Święta cały wątek i .... wnioski, bo temat "się rozmywa" powoli!!!

1. Trzeba się zdecydować co chcemy robić:
a) komercyjny zlot,
b) (prawie) zamknięta impreza,

Za: a) fajny bo media, zdjęcia, TV, gazety, w miarę tani bo ew. sponsorzy etc. ALE też tłumy (mniejsze lub większe) gapiów, jakiś złodziej na radio się trafi, ktoś coś upierdoli, trzeba 20 dzieciakom przez 2 godz. opowiadać co już wyżej było :"4,6 l, V8 i małó pali" : )) I co najważniejsze: [b:2cc469f756]naprawdę ktoś musi włożyć w to sporo pracy [/b:2cc469f756](ostatni tydzień przed imprezą to urlop z pracy i "dogrywanie" potraw, reklam, noclegów (odwoływanie), etc. etc. Zlot pewnie w centrum miasta lub centrum handlowym (aby była publika i reklamodawcom się zwróciło). I każdy z nas musi szukać reklamodawcy co w nadchodzącej recesji nie jest łatwe. A "sponsorzy" to często złudne pojęcie - oni zwykle to dadzą tobie szmatkę, płyn do felg i szczoteczkę do lodu (za 15zł) za to że wystawałeś pół dnia dla tłumów na mrozie :rotfl:

(Ja osobiście tego nie potrzebuję).

Za b): niestety brak tłumów, błysku fleszy i relacji w TV (ale zawsze można zaprosić jakiegoś pismaka czy TVN TURBO- zrobi foty i coś tam będzie). Dużo łatwiej zorganizować - nie piszę łatwo!! ale sytuacja prosta: wpłąciłeś zaliczkę za nocleg do 1 marca? Nie? - tzn. nie ma Ciebie na zlocie!
Można robić to w ładnej okolicy (jezioro, las, ognicho, domki, tańce) albo przy lotnisku, gdziekolwiek. Można szukać reklamodawców - jak powiedzą "nie" to "krzyż na drogę", nic się nie stało.
Nie trzeba szukać "artystów na koncert" (a ich stawka to 20 000zł !) tylko muza z wieży, kiełbasa etc. z ogniska (dla wybrednych obok restauracyjka) i cześć.

Ja to chcę na zlocie wypocząć, pooglądać auta a nie umordować się tłumami i pilnować, żeby ktoś coś z silnika nie wykręcił stąd wolę opcję b).

2. Lokalizacja
a) centralna Polska np.
(Ślesin jako wypróbowane miejsce Cougarów, Borki (tu byłem i warunki mieszkaniowe są takie "średnie") jako Pumek chyba),

b) inne regiony też b. fajne
(np. Zakopane jest ok, ale tam nie da się pojechać na weekend - tzn. da się ale to kurewsko długo się jedzie z W-wy, Poznania, Szczecina, Gdańska etc.) ja byłem ostatnio nad jeziorem za Mławą w dużych czystych odnowionych domkach 4-ro-6-cio osobowych w lesie, tam też normalna (nie za droga) restauracja, 2 tory kręgielnia, bilardów 4 stoły, basen całkiem spory, żaglówki, pomost, siatkówka - no super miejsce tylko niezbyt w centrum PL : (

3. Czy:
a) ma być tor (sprint, slalom)
b) czy bez toru.

Jeżeli a) no to nie jest łatwo bo w tym kraju to prawdziwa bida. Ja jeżdzilem na torze obok Kielc w Miedzianej Górze - jest ok, niezbyt duży (na zawody są blokowane ulice - wtedy jest duży) bez problemu można wynając za rozsądne pieniądze. Jeżeli ktoś tam jeszcze by fajny nocleg znalazł to już byłoby super. Jest jeszcze lotnisko w Modlinie - ja tam noclegów nie znam. [b:2cc469f756]Jak ktoś ma konkretne rozwiązanie na połączenie pkt 2 i 3 to niech pisze.[/b:2cc469f756]

4. Kiedy? / Czas
a) 9 kwiecień (często zimno jak 100 skur... - odradzam)
b) 3 maja (generalnie trzeba szybko rezerwować lokum, bywa też zimno na 30%, rok temu lodówa - byłem w Wilnie to na dachach aut leżał ... śnieg!)
c) np. 30 maja lub 6 lub 13 czerwca (jest ciepło, brak kłopotów z rezerwacją). Że to nie dokładnie w rocznicę powstania Mustanga??? A "who cares?" : ))

5. Inne mysli:
a) garnitur - nie , dziękuję! : )))
b) bez kobiet - VETO !!!! Kobiety są jak najmilej widziane !!! : ) (ktoś nie chce to przyjeżdza bez kobiety i po problemie)
c) banki czy inni reklamodawcy - jak ktoś ma dojście to niech już teraz delikatnie porozmawia bo to naprawdę kasa "nie spada z nieba". Szanse nikłe ale są.
d) jak ktoś osobiście nie organizował już wcześniej imprez wyjazdowych to niech się za to nie zabiera a już na pewno za nie poważne "rocznice" - tam są setki pierdół do omówienia, załatwienia etc.
e) jak dotychczas mieliśmy tylko mini spociki po 4, 5, 12 aut to naprawdę zróbmy najpierw 25 potem 40 a potem dopiero dużą imprezę. (i tak min. 30 % tych co są na liście to nie przyjedzie - z doświadczenia tak jest) bo Czesi będą większością wśród nas! :rotfl:[/quote:2cc469f756]

1. Też jestem za opcją B.

4. a - kwiecień - fajnie, bo najbliższy termin, a ja już doczekać się nie mogę, o!
b - majówka - też fajnie, ale trzeba spiąć pośladki i zarezerwować coś wcześniej, bo później z miejscami będzie cięzko.
c - ciepło, ale długo trzeba czekać :)

5. b - Faceci są milej widziani :D

To tyle chciałam wtrącić...

Pozdrawiam,
Kaś

Ps. Bo O.K. już nie istnieje.

Awatar użytkownika
celibad
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2015
Silnik: V8 5.0
Kolor: yellow triple
Kontakt:

Post autor: celibad » 2008-12-29, 23:56

Może mógłbym w jakiś sposób zastąpić OK ? (:

"najlepszym lekiem na wszystkie problemy jest zwykła woda. dwie krople na szklankę wódki i wszystko przechodzi jak ręką odjął"

Jak mam czas to leże i odpoczywam, a jak nie mam czasu to tylko leże.

ObrazekObrazek

kuczko
Forumowicz
Model: V6 2005
Kolor: Srebrny
Kontakt:

Post autor: kuczko » 2008-12-30, 14:07

To by chyba było CK :p

alfatech
Forumowicz
Model: 2005 DżiTi
Kolor: Czrny XTRMNTR
Kontakt:

Post autor: alfatech » 2008-12-30, 14:32

Słuchajcie !
Skupmy się i róbmy konkretny scenariusz - nie może tak być że jest już lista chętnych ( prawie 30 aut ) na konkretny termin a tu ktoś wyskakuje z nowym pomysłem :/ Albo robimy to wg pomysłu kolegi [b:6a78019ef3]celibad[/b:6a78019ef3], albo wszystko od nowa. [b:6a78019ef3]celibad[/b:6a78019ef3], już zaczął załatwiać po mału w sprawie tej imprezy więc albo konkret - robimy wg jego wizji albo od nowa. Maciej - napisz cóś :P

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/

Awatar użytkownika
celibad
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2015
Silnik: V8 5.0
Kolor: yellow triple
Kontakt:

Post autor: celibad » 2008-12-30, 15:32

no co ja mam napisać .... nie czytacie postów , co chwile wyskakujecie z nowymi propozycjami zlotu :( pisze ostatni raz ...
Spotykamy sie w łodzi w Manufakturze , 18 kwietnia , tj w sobote , nalezałoby dojechać do godziny 14-15 , impreza zamknięta na placu centrum handlowego , dostajemy od Manufaktury plac i lokal ... nie szukamy sponsorów , dlatego ze nie jesteśmy ani stowarzyszeniem ani związkiem ... etc , chyba ze sponsor wpłaci na konto Manufaktury a nam Ona zafunduje lub zasponsoruje nam jakieś pamiątki ze zlotu , impreza do pózna , spanie w Łodzi niedaleko miejsca zlotu , rozjezdzamy sie w niedziele po południu , auta stoją na placu i mamy na nie cały czas wgląd .... wiadomo że robimy przejazd ulicami miasta , może jeszcze coś dojdzie .... to tyle na dzień dzisiejszy .
Jeśli ma ktoś czas zeby poświęcić na zaplanowanie czegoś innego to prosze .... pisać pomysły i propozycje umiecie , niech Ktoś wykaże się inicjatywą , pozdrawiam

"najlepszym lekiem na wszystkie problemy jest zwykła woda. dwie krople na szklankę wódki i wszystko przechodzi jak ręką odjął"

Jak mam czas to leże i odpoczywam, a jak nie mam czasu to tylko leże.

ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Robert
Forumowicz
Model: Ford Mustang 2006
Kolor: Perf White

Post autor: Robert » 2008-12-30, 15:35

Jak dla mnie bomba - a z doswiadczenia wiem, ze przed zlotami to 100 osob ma milion pomyslow a jak przyjdzie co do czego to sie pojawia 5 aut na krzyz.

Gorzej, ze to dzien po moich imieninach i moge jechac na alko...tzn tempomacie :D

[url=http://userbars.org][img]http://img254.imageshack.us/img254/4205/mustanguserbar2sp6.jpg[/img][/url]
[url=http://www.userbars.us][img]http://www.userbars.us/./data/media/12/route_66.gif[/img][/url]

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2008-12-30, 15:39

mi pasuje. Łodź w centrum to wszystkim w miarę blisko, bez zabawy na szybko z "komercyjnymi" rozwiązaniami. Będziemy. Jak trzeba coś pomóc itd dajcie znać ile możemy tyle zrobimy, żeby nie było tak, że jedna osoba robi a reszta narzeka. Na narzekanie trzeba sobie zapracować ;)

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz
Model: 2009 Mustang GT
Kolor: Candy Apple Red

Post autor: Pawellos » 2008-12-30, 19:04

[quote:c613ec3243="Kaś"]
[quote:c613ec3243="kuczko"]To by chyba było CK :p[/quote:c613ec3243]
To prawie jak Calvin Klein [/quote:c613ec3243]

Myślę że chodziło o Clark Kent :PPPPPPPPP

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP
Model: 1965 Convertible
Silnik: inny V8
Kolor: Prairie Bronze
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Post autor: Pavulon_ » 2008-12-30, 21:26

dla mnie też git, w końcu pierwsze koty za płoty, mam nadzieję że dam radę wypicować auto, maleństwo otrzyma jeszcze tej zimy nowy lakier yuhuuuu !

a tak mówiąc o rocznicach, znalazłem fotkę z 40tej rocznicy Mustanga w USA

:D tyle koniiiiiii :D :D u nas też tak będzie już niedługo :rotfl: :rotfl:

[img:df0a125256]http://www.pawellewandowski.com/foty/mu ... angUSA.jpg[/img:df0a125256]

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz

Post autor: Pawellos » 2008-12-30, 22:33

Musimy znaleść jakieś dziewczyny na myjnie toples ;p

[ [i:4f0ccb2b11][b:4f0ccb2b11]Dodano[/b:4f0ccb2b11]: 2009-01-02, 11:50[/i:4f0ccb2b11] ][/size:4f0ccb2b11]
[quote:4f0ccb2b11="Kaś"]Ps. Bo O.K. już nie istnieje.[/quote:4f0ccb2b11]
Bo mi jakoś umkneło...
To samochód został się Tobie a nie Olo ?:)

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz
Model: DODGE MAGNUM
Kolor: Torch Red

Post autor: LIZZARD » 2009-01-03, 20:17

[quote:fef5317e12="Robert"]Jak dla mnie bomba - a z doswiadczenia wiem, ze przed zlotami to 100 osob ma milion pomyslow a jak przyjdzie co do czego to sie pojawia 5 aut na krzyz.
[/quote:fef5317e12]
Tako prowda!!!

Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...

Awatar użytkownika
Kaś
Młodszy Forumowicz
Model: Mustang 2006
Kolor: limonkowy :)

Post autor: Kaś » 2009-01-04, 19:18

[quote:09d56cca59="Pawellos"][ [i:09d56cca59][b:09d56cca59]Dodano[/b:09d56cca59]: 2009-01-02, 11:50[/i:09d56cca59] ][/size:09d56cca59]
[quote:09d56cca59="Kaś"]Ps. Bo O.K. już nie istnieje.[/quote:09d56cca59]
Bo mi jakoś umkneło...
To samochód został się Tobie a nie Olo ?:)[/quote:09d56cca59]
No ja przepraszam...A co miałam mu go dać w prezencie? :orany:

Buhaha... :rotfl:

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz

Post autor: Pawellos » 2009-01-05, 01:31