LPG w V8 i V6

LPG, V8 diesel, wodór, wątroba wieloryba ....

Moderatorzy: stang232, celibad, stang232, celibad

ODPOWIEDZ
greg13
Młodszy Forumowicz
Model: 2001
Silnik: V6 3.7
Kolor: zielony

Post autor: greg13 » 2009-05-18, 10:31

Pluzz WIELKIE BRAWA i Poklony :padam:
To co napisales bylo naprawde piekne SZACUN

A tak na marginesie - sam mam Konika na gaz( takiego kupilem) bo nie mielismy wiecej kasy z moja Pania aby dolozyc do czegos nowszego i w lepszym stanie. Sa inne wydatki niz samochod -takie zycie. Nie pale sie ze wstydu ,ze mojemu autku smierdzi nie tak z zadka :P Bo jak ma konikowi pachniec? fijolkami ????
Nawet sie ucieszylem, ze mam cos takiego jak LPG bo moge nim jezdzic do woli a nie okazyjnie . A czy mu szkodzi to sie przekonam za jakis czas jak troszke pojezdze. A wybor w niedziele za 4 z groszami czy codziennie za 1.50 chyba jest oczywisty.
Pisalem w innym poscie ,ze jestem przeciwnikiem przerobek i tak jest ale w tym przypadku zdecydowala ekonomia a nie zamilowanie.
Lubie jezdzic ale za moja pensje niestety moglbym tylko w niedziele na piknik i to nie za daleko a z LPG nawet dam rade na zlot pojchac :papa:

Pozdro dla All

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP
Model: 1965 Convertible
Silnik: inny V8
Kolor: Prairie Bronze
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Post autor: Pavulon_ » 2009-05-18, 23:27

pluzz pisze:Z zainteresowaniem obserwowalem .....
stary, fajny tekst, myślałeś o tym żeby pisać ? :P

BTW, nic dodać nic ująć ...

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Model: GT 2005
Silnik: V8 4.6
Kolor: królewski błękit : )
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Olaf » 2009-05-19, 00:02

Cyryl,

jak na 380 000 km to niewiele napraw. Serio, to wielki przebieg jak na taki mały silniczek.
Tylko spalanie +50% MI się nie zgadza, ja w 3-ch autach na gaz miałem zawsze + 20% (niby mówi sie +15% powinno być). Może był źle zamontowany, może kierowca żyłował na maxa vs. wartości fabryczne na benzynie - coś jest "nie tak".

A z katalizatorem - tez kiedys wymieniałem po 5 latach i pokutuje opinia że to "przez gaz". (ja nie wiem). ale tydzien temu kumpel który ma Jaguara coupe za 420 000zł (XKR?) po 3 latach wymienił 2 katalizatory bo mu padły!!! (oczywiście gazu nie ma). I weż tu bądź mądry....

Czasami są błedy konstrukcyjne albo słabej jakości częsci i one czesto sa wymieniane w danym modelu ale to trzebaby porównywać dla danej marki i typu liczbę usterek - oczywiście w PL tego nie ma, ale w Niemcach mają?

Alfatech,
do cholery, ankietę to sobie rób w domu!!! To jest demokracja (czytaj: przy 5% już masz głosy/posłów w Sejmie, więc jak powyżej 5% głosów jest na "tak" to Dział LPG musi być!!!)

Awatar użytkownika
pluzz
Forumowicz
Model: Coupe 289 V8
Kolor: bialy
Kontakt:

Post autor: pluzz » 2009-05-19, 00:06

Pavulon_ pisze:
pluzz pisze:Z zainteresowaniem obserwowalem .....
stary, fajny tekst, myślałeś o tym żeby pisać ? :P

Przeciez pisze :) prawie regularnie. O tutaj ;)

Tomasz
Obrazek
Obrazek

kuczko
Forumowicz
Model: V6 2005
Silnik: V6 4.0
Kolor: Srebrny
Kontakt:

Post autor: kuczko » 2009-05-19, 13:16

alfatech pisze:
Olaf pisze:Alfatech,
do cholery, ankietę to sobie rób w domu!!! To jest demokracja (czytaj: przy 5% już masz głosy/posłów w Sejmie, więc jak powyżej 5% głosów jest na "tak" to Dział LPG musi być!!!)
w domu to ja rządzę i żadnych ankiet nie musze robić ,ciesz się że w ogóle poruszyłem ten temat bo generalnie mi lata i to nie mi zależy żeby taki dział powstał a wręcz jest po stokroć na nie :P ................ a demokrację to w domu możesz se robić :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Alfatech, chcesz nam dać do zrozumienia, że to jest Twoje forum, a nie "użytkowników i miłośników Forda Mustanga" czyli nasze?

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz
Model: 500
Kolor: Black

Post autor: Hans » 2009-05-19, 13:21

SPOKÓJ!! alfatech przecież żartował!

.:: :evil: my other ride is your mom :evil: ::.

alfatech
Forumowicz
Model: 2005 DżiTi
Kolor: Czrny XTRMNTR
Kontakt:

Post autor: alfatech » 2009-05-19, 13:23

kuczko pisze:Alfatech, chcesz nam dać do zrozumienia, że to jest Twoje forum, a nie "użytkowników i miłośników Forda Mustanga" czyli nasze?
nie ,chcę dać do zrozumienia żebyście przestali bzdety pisać ,jak się komuś zachce żeby był dział sex to co mamy go zrobić? Albo "jak wychowywać dzieci "?
Te w/w działy mają tyle wspólnego z mustangiem co LPG
Z resztą nie będę się rozpisywał bo mi się po prostu już nie chce :/

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/

caniggia
Stowarzyszenie MKP
Model: Mustang GT 4.6 Turbo
Kolor: satin silver

Post autor: caniggia » 2009-05-19, 13:33

alfatech pisze:
kuczko pisze:Alfatech, chcesz nam dać do zrozumienia, że to jest Twoje forum, a nie "użytkowników i miłośników Forda Mustanga" czyli nasze?
nie ,chcę dać do zrozumienia żebyście przestali bzdety pisać ,jak się komuś zachce żeby był dział sex to co mamy go zrobić? Albo "jak wychowywać dzieci "?
Te w/w działy mają tyle wspólnego z mustangiem co LPG
Z resztą nie będę się rozpisywał bo mi się po prostu już nie chce :/
Jezeli chodzi o sex, to oczywiscie nie, ale sex w mustangu to juz ma jednak cos wspolnego z mustangiem, bardzo czasem ze skutkiem wychowywania dzieci, rowniez w mustangu.

A LPG ma tyle z mustangiem, ze jest najczesciej w nim zamontowane a nie na przyczepce z tylu i jezeli chocby jeden uzytkownik ma gaz zamontowany, tak jak inny turbo, albo chinska krzywa felge z odpadajacym chromem, to powinien miec mozliwosc porozmawiania o jego problemie, ale wydaje mi sie jednak ze chyba nie na tym forum, bo tu jednak o wysztkim nie mozna...

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Model: GT 2005
Kolor: królewski błękit : )

Post autor: Olaf » 2009-05-19, 17:50

Alfatech,
ta, ja mam demokrację w domu - bo jestem sam! ; )))

No a dział Humor to chyba nie jest z "podręcznika Mustanga: ??

A LPG to niektórzy mają...

Lizzard - pisałes, że mi zdjęcie w JPG przyślesz...

MIRMAL
Członek Honorowy MKP
Model: Fastback 1965
Kolor: grafitowy

Post autor: MIRMAL » 2009-05-20, 12:21

Panowie -tyle energii wkładacie w tą dyskusję.I nic z tego nie wynika.
A ja cholera nie wiem w co ręce włożyć z tym organizowaniem pokazu w Warszawie.
Proszę włóżcie 10 % tej energii i pomóżcie to zorganizować a na zlocie o tym podyskutujecie przy zimnym piwie
Co wy na to?
Portzebyje sponsorów,jak macie chętnych to piszcie.

Awatar użytkownika
lowrider
Młodszy Forumowicz
Model: FORD MUSTANG GT 2005
Kolor: srebrny
Kontakt:

LPG w V8 i V6

Post autor: lowrider » 2009-05-25, 21:54

To moze ja zaczne;) Otorz spotkalem sie z opiniami na tym forum, że do V8 LPG to beee... a do V6 jest ok, wiec jak to jest i dlaczego?

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz
Model: 500
Kolor: Black

Post autor: Hans » 2009-05-25, 22:02

Nie wiem, czy to kwestia instalacji, czy dobrania właściwego wydechu. Kiedyś jechałem obok V8 marki Dodge - tak, nie Mustang, ale V8 - i muszę powiedzieć, że dźwięk był do bani, samochód piszczał, a nie mruczał. Poza tym, wsio było ok. Koleś jeździł tak kilka miechów i powiedział, że nic złego się nie dzieje, a i pieniędzy mnie na stacji zostawia.

.:: :evil: my other ride is your mom :evil: ::.

gutenberg2k
Młodszy Forumowicz
Model: Cougar

Post autor: gutenberg2k » 2009-05-25, 22:22

Hmmm nie jestem specjalistą ale jednym z problemów z instalacjami gazowymi jest niedobór w dawkowaniu lpg, mieszanka jest zbyt uboga, za dużo tlenu i wzrasta temperatura spalania.
Oczywiście przy dobrej i wyregulowanej instalacji nic takiego nie może mieć miejsca.

W tym że czy nowoczesne instalacje są przystosowane do zasilania paliwożernych V8?
Najczęściej instaluję się je do max v6, gaz w v8 co coś jakby oszczędzać na Seszelach...
A i pewnie to że jest to "hamerykańskie" v8 też ma znaczenie, nie zapominajmy że instalacje lpg są wymysłem europejskim, więc pewnie z "kompatybilnością" może być kiepsko.

[ Dodano: 2009-05-26, 03:21 ]
Aha jeszcze jedna rzecz...
paytoplay mający v6 napisał że ma gaz ale świeci mu się kontrolka silnika.
Chłopaku zmień warsztat!!! Jeżeli masz zbyt ubogą mieszankę to za chwilę będziesz miał poważniejsze kłopoty, Twoje v6 dostanie ostro w skórę, a na forum podniesie się chór głosów
wyjących do księżyca: "gaz to złoooo".
Jeżeli kontrolka się świeci to oznacza że silnik już pracuję na złych parametrach, w najlepszym razie komputer gazowy ingeruję z komputer benzynowy.
Po prostu coś jest nie tak, prawdopodobnie właśnie nie użyto należnej staranności przy montażu(chociażby można by odłączyć te kontrolkę ;) )

"Prawda, jak sztuka, jest w oku patrzącego...
Ty wierz w co chcesz, ja wierze w to co wiem"

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2009-05-26, 07:58

Nie znam sie na LPG - ale jednym z problemow w V8 jest problem z zapotrzebowaniem na gaz - stosowane przewody doprowadzajace gaz do silnika to 8mm - a one nie wyrabiaja z dostarczeniem duzych ilosci gazu -
nie wiem czy to prawda

paytoplay
Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kolor: Sterling Grey
Kontakt:

Post autor: paytoplay » 2009-05-26, 08:37

gutenberg 2k - pojade do jakiegos warsztatu i zapytam sie w wolnej chwili jak to jest z tą kontrolka - z tego co wiem znajoma miala fabie i tez sie jej swiecilo - ekspertem nei jestem , gosc ktory mi go sprzedawal pokazywal mi swojego hammera na gaz i tez mu sie swiecilo - ale moze faktycznie da sie cos z tym zrobic. dam znac jak bede cos wiedzail - ale to najwczesniej za 3 tygodnie bo mnie wywalic chca ze studiów i musze zapierdzielac :]

Bart

ODPOWIEDZ

Wróć do „Alternatywne źródła energii”