a co do wtyczki to nawet nie wiem czy takowa posiadam ale ktos na pewno podpowie
Rozladowywujacy sie akumulator
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- stanglex
- Forumowicz
- Model: 2016 Mustang GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Magnetic
Tak, coś w tym stylu 
A tak to wygląda w praktyce w Kanadzie
http://green.autoblog.com/2009/07/13/do ... -not-real/
Wypróbowałbym to z chęcią ale obawiam się, że nie jest przystosowane pod europejski prąd
A tak to wygląda w praktyce w Kanadzie
http://green.autoblog.com/2009/07/13/do ... -not-real/
Wypróbowałbym to z chęcią ale obawiam się, że nie jest przystosowane pod europejski prąd
- Chefofrats
- Forumowicz
- Model: 2006 V6
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Vista Blue Metallic
Re: Rozladowywujacy sie akumulator
Słuchajcie, czy to normalne, że w V6 z 2006 nowy akumulator (zmieniony zeszłej zimy) rozładowuje się niemal w pełni po ok. 2 tygodniach postoju w podziemnym garażu?
Od kiedy mam drugi samochód stangiem jeżdżę sporadycznie i przy dobrej pogodzie, w konsekwencji od sierpnia dwa razy już musiałem ratować się prostownikiem. Nie wiem teraz, czy to standard, czy może szukać dobrego elektryka.
Od kiedy mam drugi samochód stangiem jeżdżę sporadycznie i przy dobrej pogodzie, w konsekwencji od sierpnia dwa razy już musiałem ratować się prostownikiem. Nie wiem teraz, czy to standard, czy może szukać dobrego elektryka.
- muarah
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang 351C, 1970
- Silnik: inny V8
- Kolor: hulla blue
- Kontakt:
Może nawet na postoju masz jakiś znaczący pobór prądu?
Nie potrzebujesz elektryka zeby to potwierdzić. Możesz kupic w markecie najtańszy miernik (pewnie ze 30zl) i odpisać kleme i podłączyć ja z aku poprzez miernik ustawiony na pomiar A na największym zakresie. Zmierz ile Amperow pobiera instalacja na postoju i wylicza z tego ile Ah bedzie po dwóch tygodniach.
Nie potrzebujesz elektryka zeby to potwierdzić. Możesz kupic w markecie najtańszy miernik (pewnie ze 30zl) i odpisać kleme i podłączyć ja z aku poprzez miernik ustawiony na pomiar A na największym zakresie. Zmierz ile Amperow pobiera instalacja na postoju i wylicza z tego ile Ah bedzie po dwóch tygodniach.
muarah
- Chefofrats
- Forumowicz
- Model: 2006 V6
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Vista Blue Metallic
Ok, dzięki. Rozumiem więc, że rozładowanie w 2 tygodnie samo z siebie nie jest jeszcze objawem zwarcia jakiegoś czy czegoś podobnego? Może być po prostu normalnym objawem. Choć jedynym urządzeniem, które może u mnie pobierać prąd na postoju jest chyba wyłącznie stockowy alarm...
- muarah
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang 351C, 1970
- Silnik: inny V8
- Kolor: hulla blue
- Kontakt:
Normalne to jednak nie jest, albo za duzy pobór na postoju albo aku za słaby, czyt: zle zwymiarowany lub uszkodzony
muarah
-
caniggia
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
Jak jest alarm a aku o nie za dużej pojemności 2 tyg może padać.
Ale na początek sprawdziłbym stan tego aku.
Ale na początek sprawdziłbym stan tego aku.