Ile zarabiać żeby kupować Mustanga
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Redfire
Re: Ile zarabiać żeby kupować Mustanga
Mustang jest tani w utrzymaniu, tanszy niz wiele popularnych aut na rynku. Psuje sie mniej, naprawy kosztuja normalnie a nawet czesto taniej niz nowoczesnych diesli. Spalanie - bylo poruszane na forum setki razy, ubezpieczenie tak jak za inne auta 

- Rezor
- Forumowicz
- Model: SN95 GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Niebieski
Średnia krajowa to 2700 zł netto. Mediana 2212 zł.boogi12 pisze: chodzi mi o średnią.
Kurcze, zadałeś pytanie ale nie satysfakcjonują Cię odpowiedzi. Równie dobrze możesz zapytać na innym forum czy stać Cię na mieszkanie w polsce i pytać o średnią, a gdzieś mieć metraż czy położenie, rodzaj budownictwa etc.
Potrzebujesz żeby ktoś z boku powiedział Ci "kup konia bo Cię stać"? Nikt tu Ci takiej odpowiedzi nie udzieli bo nie jesteśmy doradcami finansowymi tylko użytkownikami mustanga. Obejrzyj sobie "chłopaki nie płaczą" posłuchaj mądrości laski. Najlepiej to wszystko podsumował @AromaticArt
Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
Jej, zapytałem o koszty eksploatacji: samarka i AromaticArt udzielili bardzo dobrych odpowiedzi, Ty Rezor również (tylko potem się okazało, że te koszty to naprawa, ale nic - warto wiedzieć również ile w takim przypadku trzeba wydać
) jednak pozostali nie zrozumieli o co mi chodzi dlatego starałem się wyjaśnić dokładniej.
Z odpowiedzi jednak widzę, że mustang specjalnych kosztów nie generuje co mnie cieszy i napawa nadzieją
Tak czy siak dziękuję każdemu kto poświęcił chwilkę i napisał odpowiedź
PS.

Nie, tę decyzję podejmę sam ale dopiero wtedy gdy będę dokładnie wiedział jakie rzeczony koń ma wymagania. Bo odłożyć do 100 000 to jeszcze nie problem, ale schody zaczęłyby się gdybym musiał wydawać co miesiąc na samochód większą część pensji.Potrzebujesz żeby ktoś z boku powiedział Ci "kup konia bo Cię stać"?
Z odpowiedzi jednak widzę, że mustang specjalnych kosztów nie generuje co mnie cieszy i napawa nadzieją

Tak czy siak dziękuję każdemu kto poświęcił chwilkę i napisał odpowiedź

PS.
Nie znoszę polskiej kinematografii więc raczej odpadaObejrzyj sobie "chłopaki nie płaczą" posłuchaj mądrości laski

- cornholio01
- Forumowicz
- Model: 1995`+inny v8
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: czarny
do kosztów sie nie wtrącam - jezdze codziennnie wiosna/lato/jesień/zima jak sie chce to sie da - ma w d....e,że w mieście pali dużo,w trasie mniej i niebede jezdził żadnym ekowozem,jak coś do kupie to i tak auto USA,samochód jest do jazdy nie do trzymania w garażu,chyba,że stary rocznik całkiem to wiadomo
,jeżdżąc codziennie to jakaś eksploatacja jest a nie wyciąganie w niedziele i liczenie kosztów paliwa i części co jakiś czas,potwierdzić tylko moge,że ogarnięty samochód za bardzo się nie psuje

- Chefofrats
- Forumowicz
- Model: 2006 V6
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Vista Blue Metallic
Pi razy drzwi ubezpieczenie oc/ac i serwis regularny oraz okazjonalne naprawy dają ok. 2000-4000 rocznie, do tego paliwo przy średnim spalaniu ok. 14,5l/100km. Tragedii nie ma.boogi12 pisze:Chefofrats a możesz zdradzić ile w takim razie kosztuje Cię miesięcznie eksploatacja Twojego mustanga? Oczywiście w przybliżeniu.
-
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt:
Rok 1995 mustang gt.
kupno koło 11k
rachunki za same części bez robocizny w ciągu pierwszyhc 18 miesięcy 44.000 pl
Robocizna koło 20.000
W sumie obecnie dobiłem do 100.000 i....dalej nie jeździ dzięki serwisowi który go spartolił ale i tak go będę robił:D
100.000 w 5 lat to jakieś 20k rocznie:D
kupno koło 11k
rachunki za same części bez robocizny w ciągu pierwszyhc 18 miesięcy 44.000 pl
Robocizna koło 20.000
W sumie obecnie dobiłem do 100.000 i....dalej nie jeździ dzięki serwisowi który go spartolił ale i tak go będę robił:D
100.000 w 5 lat to jakieś 20k rocznie:D
302 HOooooo