Koledzy,
na dniach stanę się szczęśliwym posiadaczem Mustanga 3.8 V6 IV gen. W związku z nim mam dwa pytania, na które nie udało mi się znaleźć odpowiedzi:
1. Podczas oględzin stwierdziłem, że chciałbym nieco uwydatnić dźwięk silnika. Wydech jest standardowy i jak ska mnie jest trochę za cichy. Czy da się go w prosty sposób poprawić, aby było nieco głośniej (bez przesady , i nie trącało wiochą?
2. Auto w kolorze czerwonym, na bokach piękne białe pasy (ori). Tak sobie pomyślałem, że pięknie by wyglądały dwa białe pasy ciągnące się przez środek, wzdłuż całego auta. Mam jednak małe wątpliwości. Czy takie pasy (mają jakąś nazwę?) Mógł zamówić każdy, czy były one raczej zarezerwowane ska najmocniejszych wersji? Nie chciałbym tworzyć odpowiednika BMW M3 1.8...:-P
Pozdrawiam
Białe pasy i wydech
Re: Białe pasy i wydech
mmax88 pisze:Koledzy,
na dniach stanę się szczęśliwym posiadaczem Mustanga 3.8 V6 IV gen. W związku z nim mam dwa pytania, na które nie udało mi się znaleźć odpowiedzi:
1. Podczas oględzin stwierdziłem, że chciałbym nieco uwydatnić dźwięk silnika. Wydech jest standardowy i jak ska mnie jest trochę za cichy. Czy da się go w prosty sposób poprawić, aby było nieco głośniej (bez przesady , i nie trącało wiochą?
Zmień silnik na V8. Ewentualnie wywal katalizatory - tanim kosztem będzie głośniejszy. A jak chcesz bardziej kombinować to h lub x pipe i będzie lepiej. Co nie zmienia faktu, że nigdy nie będzie to brzmiało jak V8.
Nazywa się to racing stripes. W 4 gen po lifcie były fabrycznie wzory, ale chyba lepiej coś dobrać wg gustu.mmax88 pisze: 2. Auto w kolorze czerwonym, na bokach piękne białe pasy (ori). Tak sobie pomyślałem, że pięknie by wyglądały dwa białe pasy ciągnące się przez środek, wzdłuż całego auta. Mam jednak małe wątpliwości. Czy takie pasy (mają jakąś nazwę?) Mógł zamówić każdy, czy były one raczej zarezerwowane ska najmocniejszych wersji? Nie chciałbym tworzyć odpowiednika BMW M3 1.8...:-P
Pozdrawiam
- cornholio01
- Forumowicz
- Model: 1995`+inny v8
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: czarny
Re: Białe pasy i wydech
" onclick="window.open(this.href);return false; , " onclick="window.open(this.href);return false; , tak na borli lata,na niskich to nawet nie bardzo rozróżni co jest co,za free dobrego wydechu nie zrobisz a z 1 rury bedzie bida,dobry troche kosztuje,na tych filmach na pierwszym wiatr psuje dużo i kamerzysta dupa bo na odejściu spowrotem nie nagrał,mam 5.4 v8 w innym i na stocku szału nima
,ale wystarczy zmienić puche ,pomijając inne możliwości i bedzie
,komentarze w stylu - zmień silnik olej, z v6 też da się przyzwoicie brzmieć a w naprawie taniej
,wszystko ma plusy i minusy no i kwestia podejscia

- cornholio01
- Forumowicz
- Model: 1995`+inny v8
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: czarny