Kilka pytań odnośnie tuningu optycznego.

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

Awatar użytkownika
KGT
Młodszy Forumowicz
Model: s550 GT 2015
Silnik: V8 5.0
Kolor: MAGNETIC

Re: Kilka pytań odnośnie tuningu optycznego.

Post autor: KGT » 2016-08-23, 08:48

Kusza85 pisze:Siemanko,
czy macie jakieś linki, polecane sklepy do zakupienia wydechu lub końcówek podwójnych wydechów "ala" GT350 oraz tej tylnej części z dyfuzorem dzięki której zmieszczą się te podwójne końcówki wydechów?
Dzięki z góry za informacje i linki.
Pozdrawiam
Kamil
http://www.cjponyparts.com/ford-racing- ... 5230M8TBV/" onclick="window.open(this.href);return false;

https://lmr.com/item/M5200M8TBV/2015-20 ... aust-gt350" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.americanmuscle.com/frpp-tour ... 516gt.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja mam u siebie ten. Zamawialem przez Ford Store w Gdyni i tam tez montowalem. Jak sciagniesz sobie ze Stanow sam to napewno wyjdzie Cie taniej. Mi nie chcialo sie w to bawic. Jest jeszcze dostepna glosniejsza wersja Sport jakby co. Ja mam ta Touring.

Awatar użytkownika
celibad
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2015
Kolor: yellow triple
Kontakt:

Post autor: celibad » 2016-08-23, 09:09

Ja poszedłem w same końcówki , sam je spawalem a zamówiłem je u nas w kraju. Duzo jezdze i nie chcialem zmieniac wydechu na głosniejszy od fabrycznego . Koszt ok 700 zł + robota. Zderzak przerobiłem bo podoba mi sie orginalny ;) w nakladce aftermarketowej brakuje dyfuzora w kolorze nadwozia ....
Załączniki
20151120_132426.jpg

"najlepszym lekiem na wszystkie problemy jest zwykła woda. dwie krople na szklankę wódki i wszystko przechodzi jak ręką odjął"

Jak mam czas to leże i odpoczywam, a jak nie mam czasu to tylko leże.

ObrazekObrazek

Kusza85

Post autor: Kusza85 » 2016-08-23, 09:30

celibad pisze:Ja poszedłem w same końcówki , sam je spawalem a zamówiłem je u nas w kraju. Duzo jezdze i nie chcialem zmieniac wydechu na głosniejszy od fabrycznego . Koszt ok 700 zł + robota. Zderzak przerobiłem bo podoba mi sie orginalny ;) w nakladce aftermarketowej brakuje dyfuzora w kolorze nadwozia ....
Fajnie to wygląda :)
powiedz mi i jak możesz zamieść link, gdzie kupiłeś końcówki + czy są dostępne w kolorze czarnym?
W jaki sposób przerabiałeś zderzak?
Musiałeś coś ciąć czy kupować coś, żeby końcówki pasowały?
Możesz krok po kroku opisać jak montowałeś te końcówki?

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam
Kamil

Awatar użytkownika
celibad
Członek Honorowy MKP
Kontakt:

Post autor: celibad » 2016-08-23, 11:13

Koncowki zamówilem w buzzer.pl . Nie bylo zadnych problemów z montazem , najlepiej zeby zamowic w buzzerze same koncówki i do tego dwa łączniki ktore z dwoch osobnych koncówek zrobią jeden podwojny wydech . Zderzak wyciąlem pilką wlosnicową i wyszlo fajnie . Zamawiasz 4 koncowki jakie Ci sie spodobają i dwa łaczniki których nie ma w katalogu ale jak pogadasz z Wojtkiem z buzzera to on juz Ci sam doradzi. Tel do niego 693329799
Załączniki
20151120_132539.jpg
20151120_132533.jpg

"najlepszym lekiem na wszystkie problemy jest zwykła woda. dwie krople na szklankę wódki i wszystko przechodzi jak ręką odjął"

ObrazekObrazek

Kusza85

Post autor: Kusza85 » 2016-08-23, 11:52

KGT pisze:
Kusza85 pisze:Siemanko,
czy macie jakieś linki, polecane sklepy do zakupienia wydechu lub końcówek podwójnych wydechów "ala" GT350 oraz tej tylnej części z dyfuzorem dzięki której zmieszczą się te podwójne końcówki wydechów?
Dzięki z góry za informacje i linki.
Pozdrawiam
Kamil
http://www.cjponyparts.com/ford-racing- ... 5230M8TBV/" onclick="window.open(this.href);return false;

https://lmr.com/item/M5200M8TBV/2015-20 ... aust-gt350" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.americanmuscle.com/frpp-tour ... 516gt.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja mam u siebie ten. Zamawialem przez Ford Store w Gdyni i tam tez montowalem. Jak sciagniesz sobie ze Stanow sam to napewno wyjdzie Cie taniej. Mi nie chcialo sie w to bawic. Jest jeszcze dostepna glosniejsza wersja Sport jakby co. Ja mam ta Touring.
Powiedz mi ile ta przyjemność Ciebie kosztowała rozbijając to na poszczególne elementy tj: wydech, montaż itp?
Jak z homologacją na PL i EU?
Masz jakieś nagranie jak to brzmi, jak bardzo jest głośniej od oryginalnego wydechu i czy nie jest to uporczywe na dłuższe trasy?
Robiłeś pomiary ile dB?
Podeślij fotki jak modyfikacja wygląda z zewnątrz i pod autem?
Dalej za nowymi tłumikami masz oryginalny wydech?
Nie ma żadnych problemów z softem auta itp po zmianie tłumików?
Salon sprowadza tylko zestawy z tłumikiem czy jest możliwość też zamówienia całego wydechu?

Dzięki za odpowiedź na wszystkie w/w pytania.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
5um
Młodszy Forumowicz
Model: GT 2016
Kolor: Czerwony

Post autor: 5um » 2016-08-23, 23:50

Ja tego nie rozumiem. Nowa fura kasa na indywidualna tablice. A następnie rzeźba w gównie i samoróbka. Po co taki wydech jak całość brzmi jak matiz z markowym wydechem.

Nie trać czasu na rzeczy na które nie masz wpływu.

Kusza85

Post autor: Kusza85 » 2016-08-24, 07:14

Czy ktoś z Was ma w swoim GT S550 wydech Ford Performance tak żeby można było go posłuchać w Krakowie lub jego okolicy?

akisel
Forumowicz
Kolor: czarny

Post autor: akisel » 2016-08-24, 07:59

5um pisze:Ja tego nie rozumiem. Nowa fura kasa na indywidualna tablice. A następnie rzeźba w gównie i samoróbka. Po co taki wydech jak całość brzmi jak matiz z markowym wydechem.

a mi się wydaje, że praca każdej firmy tuningowej, to jest "taka trochę rzeźba w g...", jak to ująłeś

tylko
- jeden rzeźbiarz już ma NAZWĘ, kasę na marketing i td
- drugi ma nazwę i dużo mniej kasy na marketing
- trzeci robi to, bo lubi, robi dla siebie, i nie boi się pociąć zderzak, żeby zrealizować jakiś tam swój pomysł
a jak zepsuje, to będzie musiał pujść do tego pierwszego czy drugiego po nowy ;)

Awatar użytkownika
5um
Młodszy Forumowicz

Post autor: 5um » 2016-08-24, 09:02

Masz rację, że często słyszę w różnych miejscach tego się nie da zrobić. Wynika to ze strachu przed podjęciem ryzyka wykonania czegoś nietypowego lub nieznanego. Generalnie nienawidzę takich sytuacji.
Twoja robota wygląda bardzo ok.

Natomiast jak byś kiedyś rozważał zmianę wydechu tak aby wygląd poszedł w parze z brzmieniem polecam aktywny wydech firmy REMUS. Zmiana 4 ustawień od standardowego po naprawdę ryczącą bestię z pilota w dowolnej chwili. Niezależnie od poziomu hałasu ustawienia charakter brzmienia zdecydowanie bardziej rasowy. Przy zamkniętych klapach poziom hałasu mniejszy od standardowego.
Ja jestem zachwycony tym rozwiązaniem. Tam gdzie potrzebny rasowe mruczenie to tak jest, a gdzie można tam ryk lwa.

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Model: 2015 GT Fastback US
Kolor: Race red AT
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-08-24, 09:04

5um pisze: Natomiast jak byś kiedyś rozważał zmianę wydechu tak aby wygląd poszedł w parze z brzmieniem polecam aktywny wydech firmy REMUS. Zmiana 4 ustawień od standardowego po naprawdę ryczącą bestię z pilota w dowolnej chwili. Niezależnie od poziomu hałasu ustawienia charakter brzmienia zdecydowanie bardziej rasowy. Przy zamkniętych klapach poziom hałasu mniejszy od standardowego.
Ja jestem zachwycony tym rozwiązaniem. Tam gdzie potrzebny rasowe mruczenie to tak jest, a gdzie można tam ryk lwa.

Pozdrawiam :)
A masz wersje z tlumikiem srodkowym czy bez?

Awatar użytkownika
5um
Młodszy Forumowicz

Post autor: 5um » 2016-08-24, 09:36

Aktywny układ wydechowy składa się z sekcji środkowej Cat-Back, dwóch tłumików tylnych z klapami oraz dwóch końcówek wydechu.

http://www.remus-polska.pl/aktywny-ukla ... -dostepny/" onclick="window.open(this.href);return false;

Cały zestaw jak na linku.
Ja wybrałem czarne skośne końcówki. Wyglądają szałowo. Brzmienie na filmiku zupełnie nie oddaje piękna brzmienia tego zestawu i jego uniwersalności.
Nie budzisz domowników wracając w nocy do domu a przy "kolegach" można poszpanować.

Mam nadzieję wstawić zdjęcia w najbliższy weekend po zakończeniu całości zaplanowanych zmian.

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Model: 2015 GT Fastback US
Kolor: Race red AT
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-08-24, 09:55

Echhh...pytalem czy zakladales wersje z tlumikiem srodkowym czy nie. Mozna zalozyc bez jak komus na homologacji nie zalezy, jest sporo taniej.

Remus'a...to ja mam juz od jakiegos czasu...........
viewtopic.php?f=185&t=10395&start=225

I to nie jest aktywny wydech. Aktywny wydech to ja mam np u siebie w motocyklu. To jest zwyczajny wdech z klapa czy jak zwal zaworem ;)

Awatar użytkownika
KGT
Młodszy Forumowicz
Model: s550 GT 2015
Kolor: MAGNETIC

Post autor: KGT » 2016-08-24, 15:38

Kusza85 pisze:
Powiedz mi ile ta przyjemność Ciebie kosztowała rozbijając to na poszczególne elementy tj: wydech, montaż itp?
Jak z homologacją na PL i EU?
Masz jakieś nagranie jak to brzmi, jak bardzo jest głośniej od oryginalnego wydechu i czy nie jest to uporczywe na dłuższe trasy?
Robiłeś pomiary ile dB?
Podeślij fotki jak modyfikacja wygląda z zewnątrz i pod autem?
Dalej za nowymi tłumikami masz oryginalny wydech?
Nie ma żadnych problemów z softem auta itp po zmianie tłumików?
Salon sprowadza tylko zestawy z tłumikiem czy jest możliwość też zamówienia całego wydechu?

Dzięki za odpowiedź na wszystkie w/w pytania.

Pozdrawiam

Nie wiem czy czytales, ale ten watek moze byc pomocny jesli chodzi o wydechy:
viewtopic.php?f=185&t=10395" onclick="window.open(this.href);return false;

Dokladnych cen Ci teraz nie podam bo nie ma mnie w domu przez kilka tygodni i musialbym w fakture spojrzec. Poza tym troche tez zalezy od kursu dolara itd ale okolo 15 tys PLN w tym 1000 PLN montaz :kwasny:
Ja mam wersje cat-back (od katalizatora do tylu, nie same tlumiki) z x-pipe czyli bez homologacji na europe. Ale jest w sprzedazy tez wersja z tlumikiem srodkowym z homologacja na europe. Nie robilem pomiarow dB. Moze przy okazji kiedys zrobie. Z softem nie ma zadnych problemow.
Filmiku nie mam rzadnego. Pare zdjec tylko.
2 zdjecia robilem sam, jedno dostalem od serwisu na maila.
Załączniki
IMG_5051.JPG
IMG_5369.JPG
IMG_5038.JPG

Awatar użytkownika
5um
Młodszy Forumowicz

Post autor: 5um » 2016-08-28, 10:04

Witam

Obiecane zdjęcia po odbiorze samochodu :super: :super:

Obrazek
nano powłoka ceramiczna na lakierze i "niewidzialna wycieraczka"
Obrazek
Przyciemnione reflektory lakierem dzięki HD-Customs
Obrazek
projekt oklejenia wlasny
Obrazek
Obrazek
Obrazek
żarówki wymienione na led i migacze sekwencyjne HD-Customs
Obrazek
Wydech aktywny REMUS

Całość koordynowana przez Ford Store Brzezińska w Łodzi w osobie p Marcina Chmielińskiego
Ostatnio zmieniony 2016-08-28, 11:44 przez 5um, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
celibad
Członek Honorowy MKP
Kontakt:

Post autor: celibad » 2016-08-28, 10:48

No super wyglada . Zacny konik ;)

ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”