Ciśnienie w oponach Gt
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
Re: Ciśnienie w oponach Gt
Jedyne co mnie w tym zastanawia patrząc na tok myślenia co do ciśnienia w oponach to po co producenci wskazują w książce serwisowej i na słupku C wymagane przez nich ciśnienia, a tu rozmawiamy że powinno być 2.2, 2.3, 2.5, 2.8? Ja pompuje tyle ile producent zaleca i po sprawie.
- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
No to sobie wyobraz, ze Ford podaje kilka wartosci, jakbys zobaczyl naklejke na slupku i troche sie w nia wczytal to bys moze takich postow nie pisal.Kusza85 pisze:Jedyne co mnie w tym zastanawia patrząc na tok myślenia co do ciśnienia w oponach to po co producenci wskazują w książce serwisowej i na słupku C wymagane przez nich ciśnienia, a tu rozmawiamy że powinno być 2.2, 2.3, 2.5, 2.8? Ja pompuje tyle ile producent zaleca i po sprawie.
Druga sprawa nie wiem czy ogarniasz - sa rozne opaje opon - nie tylko 275 i 255 jak w twoim eurowozie. Niektorzy maja tez inne rozmiary opon wiec
cisnienie zalecane dla np. 275/40R19 nijak sie ma do opony np. 295/35R20...
W standardzie są 19" i ciśnienie podane na słupku C i wszystko jasne, jak ktoś ma inne np. 20" to inna sprawa. Wątek dotyczy 19" standardowego rozmiaru.
- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
Aaa to jasnie Pana przepraszam. W pierwszym poscie sie pytales jakie cisnienie - po kilku postach widze juz
wszystko wiesz...a jeszcze miesiac temu nie wiedziales. No ok moze sie czepiam...
Wg. mnie 2,2 bar to zedcydowanie za malo. Roznie ludzie auta uzytkuja wiec na mojej naklejce jest +0.3 bar dla predkosci ponad 160kmh
to znaczy, ze mozna sobie dowolnie zmieniac zakres na + 0,3 bar. Proponuje sprobowac pojechac ponad 200 na cisnieniu 2,2, potem zmienic majtki
i na nastepnej stacji dopompowac...
wszystko wiesz...a jeszcze miesiac temu nie wiedziales. No ok moze sie czepiam...
Wg. mnie 2,2 bar to zedcydowanie za malo. Roznie ludzie auta uzytkuja wiec na mojej naklejce jest +0.3 bar dla predkosci ponad 160kmh
to znaczy, ze mozna sobie dowolnie zmieniac zakres na + 0,3 bar. Proponuje sprobowac pojechac ponad 200 na cisnieniu 2,2, potem zmienic majtki
Masz racje, czepiasz się.veeefour pisze:Aaa to jasnie Pana przepraszam. W pierwszym poscie sie pytales jakie cisnienie - po kilku postach widze juz
Spróbuj czasem ugryźć się w język (palce) i napisać coś bez cwaniakowania, czepiania i wywyższania się tylko z merytorycznym przesłaniem co do danego tematu

Widzę, że nie rozumiesz co oznacza "merytoryczna wypowiedź" na tym forum.veeefour pisze:A ty nadal nic nie rozumiesz...
"Cwaniak" - to slowo tu za czesto jest uzywane. Chyba spedziales ostatnio za duzo czasu z Volverem.
Ze SJP: potocznie: człowiek chytry, przebiegły, radzący sobie w każdej sytuacji, często kosztem innych; spryciarz, spryciula
Z pozycji normalnego czlowieka to same komplementy![]()
A teraz o tobie. Jak nazwac czlowieka ktory pierw nic nie wie, zadaje 666 pytan na sekunde a potem juz po miesiacu nagle wszystko wie?
Definicje juz znajdz sobie sam...
P.S.
Moj ton wypowiedzi ala sarcastico fantastico sie nigdy nie zmieni - to sie nazywa brakiem empatii. Przywyknij albo ignoruj.
Mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy twarzą w twarz.
PS.
Pozdrawiam
Myślałem o piwku i rozmowie, no, ale wolisz rękoczynyveeefour pisze:Miales 11 lat, teraz juz masz 6...spotkamy sie i co wtedy zrobisz? Po jednym lisciu uciekniesz?Kusza85 pisze:Widzę, że nie rozumiesz co oznacza "merytoryczna wypowiedź" na tym forum.veeefour pisze:A ty nadal nic nie rozumiesz...
"Cwaniak" - to slowo tu za czesto jest uzywane. Chyba spedziales ostatnio za duzo czasu z Volverem.
Ze SJP: potocznie: człowiek chytry, przebiegły, radzący sobie w każdej sytuacji, często kosztem innych; spryciarz, spryciula
Z pozycji normalnego czlowieka to same komplementy![]()
A teraz o tobie. Jak nazwac czlowieka ktory pierw nic nie wie, zadaje 666 pytan na sekunde a potem juz po miesiacu nagle wszystko wie?
Definicje juz znajdz sobie sam...
P.S.
Moj ton wypowiedzi ala sarcastico fantastico sie nigdy nie zmieni - to sie nazywa brakiem empatii. Przywyknij albo ignoruj.
Mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy twarzą w twarz.
PS.
Pozdrawiam

Żeby wymieniać się "liśćmi" to musimy się lepiej poznaćveeefour pisze:No widzisz i juz lepiej - ustaw tylko wygaszanie postu bo zaraz sie nam obu dostanie![]()
A wiec cisnienie? Cisnienie atm jest dzis wysokie wie ide pojazdzic

"Cisnienie atm jest dzis wysokie wie ide pojazdzic" - to samo mam na myśli