Windsor 302 był chyba montowany w latach 1968-1995, więc dość długo Mustang miał 5.0Magic 2OO pisze:A silniki 5.0 już były, w latach 90-tych.
Nowy silnik V8 5.0
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- Olaf
- Forumowicz
- Model: GT 2005
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: królewski błękit : )
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Montwa,
o, kurcze, nie widzaiłem, że masz silnik 5.0 - muszę zobaczyć na jakimś zlocie!!!
Tak, to chyba na onecie znalazłem te info że już silnik będzie wkrótce.
Wczoraj chyba podano info że GM rozwiązuje dział coś nazwa w stylu "High performance team" gdzie dotychczxas projektowano najlepsze auta i że fachowców przenoszą do Buicka, Cadillacka etc. : ((( No to teraz będą "krowy z wyczynowymi silnikami".... (ale przez dużą masę nadal ... krowy : (
o, kurcze, nie widzaiłem, że masz silnik 5.0 - muszę zobaczyć na jakimś zlocie!!!
Tak, to chyba na onecie znalazłem te info że już silnik będzie wkrótce.
Wczoraj chyba podano info że GM rozwiązuje dział coś nazwa w stylu "High performance team" gdzie dotychczxas projektowano najlepsze auta i że fachowców przenoszą do Buicka, Cadillacka etc. : ((( No to teraz będą "krowy z wyczynowymi silnikami".... (ale przez dużą masę nadal ... krowy : (
-
dzikui
- Model: Marzenie: 67' Fastback 390 cui
- Kolor: Grafit + Czarne pasy
- Kontakt:
Panowie... żeby była jasność...
Silniki 5,0l Wprowadzono dopiero w 82'. był to zmodyfikowany 302 cui i nazwany "High Output" Silnik ten miał moc 157 koni, i utrzymywał się w produkcji do 96'.
Następcą tegoż silnika była jednostka 4,6 v8 o mocy 225, która ze zmienionym czasem otwarcia zaworów (poprawiony moment obrotowy w dolnym zakresie) jest oferowana do dziś, tyle że z mocą 305 kucyków
Pzdr...
Silniki 5,0l Wprowadzono dopiero w 82'. był to zmodyfikowany 302 cui i nazwany "High Output" Silnik ten miał moc 157 koni, i utrzymywał się w produkcji do 96'.
Następcą tegoż silnika była jednostka 4,6 v8 o mocy 225, która ze zmienionym czasem otwarcia zaworów (poprawiony moment obrotowy w dolnym zakresie) jest oferowana do dziś, tyle że z mocą 305 kucyków
Pzdr...
Alexander25
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt: