Dzisiaj znowu leję.
Spalanie
- Pavulon_
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1965 Convertible
- Silnik: inny V8
- Kolor: Prairie Bronze
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
właśnie, Dezo, pytanie czy stosujesz jakieś dodatki do benzyny czy oleju ? Kiedyś widziałem na Tvn turbo kolesia który ma fastbacka z 65-66 i mówił że leje jakiś dodatek do benzyny ale nie pamiętami o jaki chodziło.
Do oleju powinno się dodawać ZDDP czyli jakiś dodatek cynku czy coś takiego. Mam to już ale jeszcze nie dolałem
Do oleju powinno się dodawać ZDDP czyli jakiś dodatek cynku czy coś takiego. Mam to już ale jeszcze nie dolałem
- Dezo
- Forumowicz
- Model: BULLITT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: HG
- Kontakt:
Jak leję lotniczą, to nic nie dodaję, bo zawiera ołów. Jak leję zwykłą PB95 (bezołowiową), to leję również dodatek. Jest na stacjach paliw w takich malutkich plastikowych flaszkach. Nie pamiętam jak się nazywa ten, który stosuję, ale są różnych firm. Zawierają potas, który polepsza smarowanie, zamiast ołowiu.
Ostatnio zmieniony 2009-06-15, 18:37 przez Dezo, łącznie zmieniany 2 razy.
Samotny Wilk
- Dezo
- Forumowicz
- Model: BULLITT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: HG
- Kontakt:
Dodatek - UNIKAT+
A, i jeszcze anegdota z tym związana. Kiedyś kupowałem taki dodatek, a na stacji zatrzymał się akurat autokar z wycieczką Niemców. Chyba myśleli, że ja kupuję jakieś flaszeczki z wódką (tzw. szczeniaczki) i też wzięli sobie po jednym. Za chwilę na stacji zrobiło się zamieszanie, bo Szwaby wypili to w toalecie
! Wymiotowali jak koty i dopytywali się czy nie muszą jechać do szpitala. Ale nie, to jest jedynie środek drażniący
. Ale strachu napędzili wszystkim.
Niektórzy twierdzą, że te dodatki to lipa. Sam nie wiem...
A, i jeszcze anegdota z tym związana. Kiedyś kupowałem taki dodatek, a na stacji zatrzymał się akurat autokar z wycieczką Niemców. Chyba myśleli, że ja kupuję jakieś flaszeczki z wódką (tzw. szczeniaczki) i też wzięli sobie po jednym. Za chwilę na stacji zrobiło się zamieszanie, bo Szwaby wypili to w toalecie
Niektórzy twierdzą, że te dodatki to lipa. Sam nie wiem...
Samotny Wilk
-
Alexander25
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt: