rzeczywiste spalanie
- lowrider
- Młodszy Forumowicz
- Model: FORD MUSTANG GT 2005
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: srebrny
- Kontakt:
Właśnie wróciłem z Chorwacji moim mustangiem i jestem miło zaskoczony spalaniem na trasie. Jechaliśmy w 3 osoby i zawalony 2 sporymi walizkami. Przejechalem łącznie około 3 tys km i mogłem dokładnie sprawdzić ilość spalonych litrów w zależności od rodzaju i prędkości jazdy. Mieliśmy kilka różnych długich fragmentów jadąc 100-110km/h - spalanie = 10litrów/100km
Jadąc 110-120km/h -spalanie = 10,7litrów /100km, Jadąc 120-140km -spalanie 11,7 litrów na 100km, na trasie dobijając czasami do 150 -spalanie 12,5. Jadąc do wenecji na pełnej kwiatek ale w 4 osoby - 170-200km/h spalił coś około 15 litrów, także jestem zajebiście mega pozytywnie zaskoczony spalaniem, bo tyle to paliła moja preluda poprzednia 2.0 -140 koni o połowę lżejsza.... w trasę mustanga polecam jak najbardziej!!
Jadąc 110-120km/h -spalanie = 10,7litrów /100km, Jadąc 120-140km -spalanie 11,7 litrów na 100km, na trasie dobijając czasami do 150 -spalanie 12,5. Jadąc do wenecji na pełnej kwiatek ale w 4 osoby - 170-200km/h spalił coś około 15 litrów, także jestem zajebiście mega pozytywnie zaskoczony spalaniem, bo tyle to paliła moja preluda poprzednia 2.0 -140 koni o połowę lżejsza.... w trasę mustanga polecam jak najbardziej!!
- Dark Red
- Forumowicz
- Model: GT 2005
- Kolor: Dark Red
Mój fiat 126p 650ccm rocznik 1979 pali mi śednio 6,9 l/100 km po mieście....
1968 Coupe 6-cyl. / 2005 V8: Boost Brothers LT, FRPP Hot Rod cams & Intake, GT500 TB, H&R stabilizers, J&M LCA, Metco UCA, Spohn panhard bar, UPR CAI, line lock, Brembo 14" brakes, Seibon carbon hood, 18" shelby rims, 4.10 gears
- Dark Red
- Forumowicz
- Model: GT 2005
- Kolor: Dark Red
Mnie Mustang spalił niewiele więcej jak beczkę paliwa około 250 litrów na trasie 3-CITY, Praga, Pilzno, Drezno, Berlin, 3-CITY. Pewnie mój fiat 126p by spalił z 1/3 beczki...
1968 Coupe 6-cyl. / 2005 V8: Boost Brothers LT, FRPP Hot Rod cams & Intake, GT500 TB, H&R stabilizers, J&M LCA, Metco UCA, Spohn panhard bar, UPR CAI, line lock, Brembo 14" brakes, Seibon carbon hood, 18" shelby rims, 4.10 gears
-
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt:
4gen v6
3.8 l automat Warszawa korki (normalna jazda tzn powolne toczenie sie max 80km/h to spalanie 10.5-11l ) trasa ostatnio jechalem caly odcine z Bialegostoku na 1200rpm i spalil mi cos kolo 7,5l w granicach do 8l.
4 gen 3.8 V6 200KM manual Miasto 9 trasa tyle samo. Jezdze powoli raczej nie szaleje. Jak przyciskam 3.8l w automacie to spala nawet 25l/100km manual nie wiecej niz 18l. zauwazylem ze w 4gen bardzo czesto blokuja sie zaciski a to zwieksza znacznie spalanie przez zwiekszone tarcie. Zacisk po puszczeniu pedalu hamulca nie odchodzi spowrotem lecz trosze obciera nie slychac tego ale jak sie to bedzie dzialo na 4 kolach to spalanie moze wzrosnac nawet o 20-30%
Niedlugo w pare osob chcemy zrobic zawody kto najmniej spali benzyny w miescie i na trasie:)
3.8 l automat Warszawa korki (normalna jazda tzn powolne toczenie sie max 80km/h to spalanie 10.5-11l ) trasa ostatnio jechalem caly odcine z Bialegostoku na 1200rpm i spalil mi cos kolo 7,5l w granicach do 8l.
4 gen 3.8 V6 200KM manual Miasto 9 trasa tyle samo. Jezdze powoli raczej nie szaleje. Jak przyciskam 3.8l w automacie to spala nawet 25l/100km manual nie wiecej niz 18l. zauwazylem ze w 4gen bardzo czesto blokuja sie zaciski a to zwieksza znacznie spalanie przez zwiekszone tarcie. Zacisk po puszczeniu pedalu hamulca nie odchodzi spowrotem lecz trosze obciera nie slychac tego ale jak sie to bedzie dzialo na 4 kolach to spalanie moze wzrosnac nawet o 20-30%
Niedlugo w pare osob chcemy zrobic zawody kto najmniej spali benzyny w miescie i na trasie:)
-
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt:
Zatankowalem przedwczoraj mustanga na bp na Ostrobramskiej i na 10l zrobilem 35km
Zatankowalem wiec wczoraj na shellu na Ostrobramskiej i na 10l zrobilem do dzis 125km Jezdzilem tak samo nie gazowalem auta. Zeby bylo smieszniej to jezdzilem dokladnie w te same miejsca(praca dom) o tej samej porze dnia w tych samych miejscach byly korki. Postanowilem wiec przerzucic sie z bp na Shella. Zastanawiam mnie taka roznica w spalaniu moze benzyna byla jakas stara bo to dziwne ze spalanie takie wyszlo na bp.
Zatankowalem wiec wczoraj na shellu na Ostrobramskiej i na 10l zrobilem do dzis 125km Jezdzilem tak samo nie gazowalem auta. Zeby bylo smieszniej to jezdzilem dokladnie w te same miejsca(praca dom) o tej samej porze dnia w tych samych miejscach byly korki. Postanowilem wiec przerzucic sie z bp na Shella. Zastanawiam mnie taka roznica w spalaniu moze benzyna byla jakas stara bo to dziwne ze spalanie takie wyszlo na bp.
-
- Forumowicz
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Sterling Grey
- Kontakt:
ja jezdze swoim od polowy maja, nie mam komputera, nei licze jakos specjalnei ile wlewam, ale mam wrazenie ze pali mi coraz wiecej. Jak tankuje benzyne albo lpg to zawsze zeruje licznik i sprawdzam ile dam rade przejechac. Wahania mam dosyc duze bo na benzynie mialem od 220 do 350 mil i na LPG podobnie tyle ze do butli wchodzi mi ponad 70 litrów ( raz mi sie udalo 350 mil - ale to chyba jakis ewenement, bo taka "srednia gorna granica to 300-320 mil ). Generalnie to spalanie to lekki koszmar jest
Ile ma w ogole bak benzyny pojemnosci w v6 ? bo ja chyba ok 60 L wlewam maksymalnie, ale jako ze wystepuje problemy z wlewaniem to nie wiem czy jeszcze sie cos da tam wcisnac wiecej czy ze np 60 to max jest?
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Bart
-
- Forumowicz
- Model: Silver Bullet, 2006
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: silver
mi raz 63 litry z hakiem weszły. Ale to dobre pytanie ile max wejdzie dosłownie pod korek? Ja zawsze wlewam na max aby jak najrzadziej zawracać sobie dupę....
Silver Bullet Mods: 19" American Racing Chrome/Pirelli PZero, Front HID, Clear Signal Chrome/bicolor LEDs, Sequential Tail Lights, FR Front Grille Chromes, Ford Racing Brakes, Ford Racing X-pipe Dual exhaust, DiabloSport aggresive shift Pb98 custom tune
Ja tylko benzynka i lubię sobie przycisnąć tzn jazda dynamiczna mieszana to wychodzi średnio 15,5-16l no ale to latem teraz jak temperatury spadły i znacznie wzrósł też ruch na drogach przez co jest więcej korków spalanie skoczyło do 18-18,5paytoplay pisze:ja jezdze swoim od polowy maja, nie mam komputera, nei licze jakos specjalnei ile wlewam, ale mam wrazenie ze pali mi coraz wiecej. Jak tankuje benzyne albo lpg to zawsze zeruje licznik i sprawdzam ile dam rade przejechac. Wahania mam dosyc duze bo na benzynie mialem od 220 do 350 mil i na LPG podobnie tyle ze do butli wchodzi mi ponad 70 litrów ( raz mi sie udalo 350 mil - ale to chyba jakis ewenement, bo taka "srednia gorna granica to 300-320 mil ). Generalnie to spalanie to lekki koszmar jestIle ma w ogole bak benzyny pojemnosci w v6 ? bo ja chyba ok 60 L wlewam maksymalnie, ale jako ze wystepuje problemy z wlewaniem to nie wiem czy jeszcze sie cos da tam wcisnac wiecej czy ze np 60 to max jest?

Należy tylko zwrócić uwagę że program, który mam wgrany nie odcina mi paliwa przy hamowaniu silnikiem A/F jest cały czas 14,7-15 - wszystko po to żeby zawsze był gotów na natychmiastowy start i to tez wpływa na trochę większe spalanie.
[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89
Best 1/4 ET 12,89
dziwią mnie wasze odpowiedzi ktore kpią z mojego pytania
czy nie mozna sie zapytac z ciekawosci ile to pali?
na codzien jezdze a8 4.2 quattro i wiem ile spala silnik V8 ;]
nie potrzebuje wyczytywac przechwałek w stylu ze pali duzo i nie warto pytac ile
jesli nikt nie potrafi udzielis sensownej odpowiedzi - prosze sie nie starac wywrzec na mnie wrazenia pseudo milionera, bo milionerzy nawet nie patrzą na takie fury jak mustang,
[scroll]A czy te 8 stron tematu nie odpowiada na pytanie Ile to pali?? Myślenie nie boli .
I ustawiaj czas wygaśniecia postów nie wnoszących nic do tematu. Mario78[/scroll]
nie potrzebuje wyczytywac przechwałek w stylu ze pali duzo i nie warto pytac ile
jesli nikt nie potrafi udzielis sensownej odpowiedzi - prosze sie nie starac wywrzec na mnie wrazenia pseudo milionera, bo milionerzy nawet nie patrzą na takie fury jak mustang,
[scroll]A czy te 8 stron tematu nie odpowiada na pytanie Ile to pali?? Myślenie nie boli .
I ustawiaj czas wygaśniecia postów nie wnoszących nic do tematu. Mario78[/scroll]
Ostatnio zmieniony 2009-11-16, 02:48 przez NOWY 1234, łącznie zmieniany 1 raz.
- Baks
- Młodszy Forumowicz
- Model: Ford F150
- Kolor: Aspen Green
pseudomilionerzy jezdza a8kami =]NOWY 1234 pisze:dziwią mnie wasze odpowiedzi ktore kpią z mojego pytania
nie ma co porownywac europejskiej v8ki do amerykanskiej to calkiem inne swiaty wiec raczej nie wiesz ile pali amerykanskie v8 =]
tylko widziszmy sie nie rpzejmujemy tym ze tyle nam pali, ty na to zwrociles wieksza uwage