Witam auto mam dopiero od 2 tyg. Przy zakupie przejechałem się autem i wyczułem dziwne dudnienie.
Założyłem ze to oryginalne opony i możliwe że coś z tylnią felgi. Opony założone goodyear asym. 3 i wyszło że faktycznie felgi do prostowania. Po prostowaniu ustal efekt bicia ale....
Efekt dudnienia(jakby tarki, jeździe po bruku) trudno mi to określić. Ale jest nie przyjemne i zabiera przyjemność z jazdy. Spotkał się ktoś z czymś podobnym. Auto bezwypadkowe nic w zawieszeniu nie wali a efekt jakby mrowienia się pojawia od ok 70 80 km/h . Felgi 19 jakby co .
Ew czy jest ktoś z trójmiasta lub okolic z takim autem, żeby porównać wrażenia z jazdy mam 2016 rok EB
Chyba że byłaby możliwa choćby na chwilę podmiany całego kompletu felg z oponami żeby finalnie wykluczyć kwestie kół. Oczywiście wszelkie koszty pokrywam. Zależy mi na ustaleniu winowajcy bo mogę to w razie czego podciągnąć pod renkojmie sprzedawcy, ale muszę być pewny przyczyny.
Dziwne odczucia powyżej 70 km/h
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Lightning Blue
Re: Dziwne odczucia powyżej 70 km/h
"Mrowienie" może być spowodowane niewyważonym/uszkodzonym wałem napędowym lub przegubem wału. To pierwsze co mi przychodzi do głowy.
Czasem też (o ile masz automat), może być uszkodzona skrzynia biegów - ale to rzadziej i raczej zależne jest od biegu na którym jedziesz.
W każdym razie zacząłbym od inspekcji wału i ewentualnie potem półosi.
Czasem też (o ile masz automat), może być uszkodzona skrzynia biegów - ale to rzadziej i raczej zależne jest od biegu na którym jedziesz.
W każdym razie zacząłbym od inspekcji wału i ewentualnie potem półosi.