domykanie szyb problem
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
domykanie szyb problem
Witam!
szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi... otóż po tygodniowym postoju w cieplutkim garażu mój mustang (2005 v6 stracił prąd. po naładowaniu akumulatora. wszystko jest ok ale.... nie domyka się szyba od strony kierowcy. tzn po zamknieciu drzwi szyba nie podjezdza samoczynnie do góry. przycisk opuszczania i podnoszenia szyb działa. problem dotyczy tylko szyby od strony kierowcy. co z tym zrobić? gdzie szukać problemu? pomożecie?
szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi... otóż po tygodniowym postoju w cieplutkim garażu mój mustang (2005 v6 stracił prąd. po naładowaniu akumulatora. wszystko jest ok ale.... nie domyka się szyba od strony kierowcy. tzn po zamknieciu drzwi szyba nie podjezdza samoczynnie do góry. przycisk opuszczania i podnoszenia szyb działa. problem dotyczy tylko szyby od strony kierowcy. co z tym zrobić? gdzie szukać problemu? pomożecie?
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: SREBRNY
jak akumulator ma więcej niż 3 lata to tak będzie się rozładowywał musiąłbyś condziennie robić nim po parę km , sprawdż sobie w nim poziom elektrolitu w środku powinien sięgać plastikowej półki lub jakiegoś wypustu jak brakuje to dolać wody i dobrze naładować
chyba że masz coś nieorginalnego np radio albo wzmacniacz i on pobiera energ. albo jakieś światełko np w schowku
chyba że masz coś nieorginalnego np radio albo wzmacniacz i on pobiera energ. albo jakieś światełko np w schowku
- Hans
- Forumowicz
- Model: 500
- Kolor: Black
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Jest jeszcze inny motyw - czasami sa w taki sposób robione włączniki świateł przeciwmgielnych (nie wiem czy tak masz zrobione, ale zakładam, że tak), że przy zgadszonych światłach w samochodzie i tak występuje pobór energii z akumulatora, więc to mogła byc tez przyczyna - wysiadając niechcący pyrgnąłeś przełącznik i "nieszczęście gotowe". 

.::
my other ride is your mom
::.

- ewelina
- Młodszy Forumowicz
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Legend Lime
- Kontakt:
ja miałam dokładnie taki sam problem, zastanawia mnie tylko czemu padł akumulator skoro jest nowy...........szyba tak samo się nie domykała, ale teraz już się problem nie powtarza.
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=1f4f5cf87a94d199][img]http://images37.fotosik.pl/146/1f4f5cf87a94d199m.jpg[/img][/url]
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2005
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: mineral grey
w kazdym aucie tak jest jak stoi dluzej lub krócej
ja mam kilka aut - i zawsze jeden z nich najwięcej stoi a innymi jeżdżę
i zawsze ten co najwięcej stoi raz na 1-2 miesięcy zgubi prąd , teraz na tym zaszczytnym miescu jest właśnie mustang
jedzie 6 km stoi tydzien i tak przez 2 miesiące
zimą zdechł we wigilię
po naładowaniu przez dwa miesiące nie było akcji nawet po 5 tygodniach bezruchu w te największe dwudziestostopniowe mrozy odpalił za drugim
ale właśnie dzisiaj minęły 2 miesiące od oststniego ładowania akumulatora i stania po garażach - więc byłem zmuszony wyszukać ten wątek o domykaniu
JA SIE PRZYZWYCZAIŁEM - UROKI NIEJEŻDŻENIA AUTEM
We wszystkich bezrmkowych autach prąd na przykład potrzebny jest do czuwania nad szybami (utrapienie BEEMEK coupe) , JAKAŚ MIGAJĄCA KONTROLKA IMMOBILISERA itp więc trochę go powolutku ucieka, a jak się mało jeździ to alternator nie ma czasu uzupełnić zużycia
Podobno pomaga po prostu zdjęcie klemy na długi okres garażowania ale ja nie sprawdzałem
ja mam kilka aut - i zawsze jeden z nich najwięcej stoi a innymi jeżdżę
i zawsze ten co najwięcej stoi raz na 1-2 miesięcy zgubi prąd , teraz na tym zaszczytnym miescu jest właśnie mustang
jedzie 6 km stoi tydzien i tak przez 2 miesiące
zimą zdechł we wigilię
po naładowaniu przez dwa miesiące nie było akcji nawet po 5 tygodniach bezruchu w te największe dwudziestostopniowe mrozy odpalił za drugim
ale właśnie dzisiaj minęły 2 miesiące od oststniego ładowania akumulatora i stania po garażach - więc byłem zmuszony wyszukać ten wątek o domykaniu
JA SIE PRZYZWYCZAIŁEM - UROKI NIEJEŻDŻENIA AUTEM
We wszystkich bezrmkowych autach prąd na przykład potrzebny jest do czuwania nad szybami (utrapienie BEEMEK coupe) , JAKAŚ MIGAJĄCA KONTROLKA IMMOBILISERA itp więc trochę go powolutku ucieka, a jak się mało jeździ to alternator nie ma czasu uzupełnić zużycia
Podobno pomaga po prostu zdjęcie klemy na długi okres garażowania ale ja nie sprawdzałem
JTNG
-------------
www.jtng.pl , www.bmcairfilters.pl , www.h-r.com.pl , www.ragazzon.pl , www.kwpolska.pl
-------------
www.jtng.pl , www.bmcairfilters.pl , www.h-r.com.pl , www.ragazzon.pl , www.kwpolska.pl
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2005
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: mineral grey
miałem to samo i sobie dałem spokój z tym odpalaniem, pada w najgoszym momencie wbrew wrażeniu ŻE DBASZ O SPRAWNOSC AKUMULATORA,
ostatnio nie odpalił mi w dzien nastepny po jezdzeniu i to w chwili wyjazdu na chrzest, latałem z kablamiu w butach "kościołowych"
Przechodze na system doładowywania prostownikiem raz w miesiącu
ostatnio nie odpalił mi w dzien nastepny po jezdzeniu i to w chwili wyjazdu na chrzest, latałem z kablamiu w butach "kościołowych"
Przechodze na system doładowywania prostownikiem raz w miesiącu
JTNG
-------------
-------------