Zamieszczam wzór wypełnionego wniosku o przeprowadzenie badania technicznego pojazdu zabytkowego - mam nadzieję że przyda się każdemu kto rejestruje swojego klasyka na żółte tablice.
Pozdrawiam!
Wniosek o przeprowadzenie przeglądu / żółte tablice WZÓR!
Moderatorzy: Pavulon_, Rezor, pluzz, Przemek64, Piotrek86skc
- Pavulon_
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1965 Convertible
- Silnik: inny V8
- Kolor: Prairie Bronze
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
Wniosek o przeprowadzenie przeglądu / żółte tablice WZÓR!
- Załączniki
-
- wniosek_przegląd.pdf
- (57.68 KiB) Pobrany 868 razy
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: convertible
- Kolor: jeszcze nie wiem :)
Na żóltych tablicach na każdy wyjazd za granicę np zlot jest potrzebna zgoda konserwatora , jak długo na taką zgodę się czeka? A w przypadku sprzedaży za granicę płaci się opłatę 25 % wartości transakcji?
Ostatnio zmieniony 2011-01-09, 21:58 przez Roko, łącznie zmieniany 1 raz.
Roko
- Pavulon_
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1965 Convertible
- Kolor: Prairie Bronze
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
w teorii tak (wydawana praktycznie od ręki na czas określony - informacja uzyskana od konserwatora), w praktyce nie bo jesteśmy w SchengenRoko pisze:Na żóltych tablicach na każdy wyjazd za granicę np zlot jest potrzebna zgoda konserwatora?
potrzebna jest zgoda bodajże ministerstwa kultury (pozwolenie na stały wywóz zagranicę) oraz naliczana jest oplata ... w wysokości 25% wartości auta, rzecz jasna wycenia rzeczoznawca ministerstwaRoko pisze: A w przypadku sprzedaży za granicę płaci się opłatę?
roko jezeli auto ma mniej niz 50 lat to nie trzeba tej zgody, czyli np ja mam jeszcze 5 lat spokojuRoko pisze:Na żóltych tablicach na każdy wyjazd za granicę np zlot jest potrzebna zgoda konserwatora , jak długo na taką zgodę się czeka? A w przypadku sprzedaży za granicę płaci się opłatę 25 % wartości transakcji?
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Hardtop 1966
- Kolor: Niebieski
Re: Wniosek o przeprowadzenie przeglądu / żółte tablice WZÓR
A ktoś posiada może taki sam wniosek ale dotyczący silnika 200cid (3.3 120km)?