malowanie cupe 66
Moderatorzy: Pavulon_, Rezor, pluzz, Przemek64, Piotrek86skc, Pavulon_, Rezor, pluzz, Przemek64, Piotrek86skc
- tomas
- Stowarzyszenie MKP
- Model: coupe i convertible
- Silnik: inny V8
- Kolor: czerwone coupe 66, granatowe conv. 66,czarne conv. GT 07
malowanie cupe 66
właśnie dałem do lakiernika swojego kucyka , żona się uparła żeby zmienić mu kolor z bordowego na czerwony z dwoma białymi pasami (widziała gdzieś takiego). A ja nie znam kodów lakieru ani wymiarów tych pasów (szerokość i odstęp między nimi) auto będzie malowane w środę jak uda mi się zdobyć te kolory.
- Pavulon_
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1965 Convertible
- Kolor: Prairie Bronze
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
Re: malowanie cupe 66
jaki masz kod koloru na tabliczce? czy to nie czasem Emberglo - V colour code?
moim zdaniem to jeden z ładniejszych kolorów palety Forda, moje 66 coupe w oryginale było właśnie Emberglo - rzadki kolor i warto go zostawić, poniżej kilka zdjęć poglądowych.
nie poddawaj się presji i maluj zgodnie z oryginałem, czerwonych jest od chole...y

moim zdaniem to jeden z ładniejszych kolorów palety Forda, moje 66 coupe w oryginale było właśnie Emberglo - rzadki kolor i warto go zostawić, poniżej kilka zdjęć poglądowych.
nie poddawaj się presji i maluj zgodnie z oryginałem, czerwonych jest od chole...y

- tomas
- Stowarzyszenie MKP
nie wiem jaki jest kod koloru a już nie sprawdzę bo auto jest w lakierni . Żony raczej nie przekonam żeby został oryginalny kolor . Ona więcej jeździ tym autem .Dzięki za info o pasach.Czekam na informacje jakie kody czerwonego lakieru były w 66r
- Pavulon_
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1965 Convertible
- Kolor: Prairie Bronze
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
Twój jednak jest X - Vintage Burgundy a nie V - Emberglotomas pisze:nie wiem jaki jest kod koloru
- tomas
- Stowarzyszenie MKP
dzięki za info.wiecie jaki to będzie numer real (Candyapple Red). A pasy to są biał
e czy jakiś odcień białego .Też proszę o numer real.
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)