Mustang z allegro/ebay

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
MONTWA
Forumowicz
Model: shelby GT 2008
Silnik: V8 4.6
Kolor: vista blue

Re: Mustang z allegro/ebay

Post autor: MONTWA » 2011-04-06, 18:50

...skrzynia w kobrach zawsze była manualna..., poza tym zderzaki od kobry, światła przód, maska, poducha kierowcy-też- więc może nie była walona w europie, antenka-przydała by się oryginalna, lusterka powinny być czarne- ale może sobie czech pomalował, felgi od kobry R (osobiście wolę oryginały ), no i masakryczne wydechy- najlepiej jednak się prezentują proste "rurki" jak fabryka dała! jak się okaże że to np. cewka, alternator itp to może być niezła okazja!- w PL to prawdziwy RODZYN!!!!!!!!!!!
Jeśli chodzi o wilgoć to wystarczy brak zaślepki w karoserii (tak jest u mnie) , albo zapchane odwodnienie progów i sobie paruje.

pozdr.

DEXTER2403

Post autor: DEXTER2403 » 2011-04-06, 23:33

Przeglądam różne oferty na ebay, allegro itd. I nasuwa się pytanie, czy w granicach ~5tyś $ można kupić coś z przedziału 1964-1970. Do tego oczywiście doliczamy sprowadzenie, ale ostatecznie
chciałbym się zamknąć w 30tyś. Stan jest obojętny, tzn wiadomo nie uderzony z przodu tak że nie ma połowy samochodu :) Niekoniecznie jeżdżący, ale raczej nie cały silnik do remontu :)

Przykłady:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1965-FOR ... 004wt_1165" onclick="window.open(this.href);return false;
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Ford-Mus ... 278wt_1165" onclick="window.open(this.href);return false;
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1966-For ... 532wt_1026" onclick="window.open(this.href);return false;

Alexander25
Forumowicz
Model: 302HO 1994 rok
Silnik: V8 5.0
Kolor: sapphire blue
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2011-04-07, 13:22

Ta cobre ogladala mi rodzinka bo mieszkaja w Ostravie. Auto strasznie zakatowane nie ma co jej brac:) jest warta 1200euro max silnik do wywalenia

302 HOooooo

Alexander25
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2011-04-07, 13:38

Znajomy jedzie sprawdzic stanga w Hamburgu zobaczymy co i jak:)

302 HOooooo

macko
Młodszy Forumowicz

Post autor: macko » 2011-04-07, 16:26

Witam, nie odpisali mi kolesie od tej cobry niestety, może nie znają angielskiego, nie wiem. Dzięki za info Alexander25, czytając Twoje posty wnioskuje, że Ty to chyba prowadzisz jakąś agencję wywiadowczą mustangów w europie hehe ;)

No więc szukam dalej, jak natrafię na coś interesującego to będę dzielił się info, pozdrawiam. :)

Awatar użytkownika
Stachu_xjr
Forumowicz
Model: GT 2016

Post autor: Stachu_xjr » 2011-04-07, 21:44

Wskoczyło na alledrogo to Shelby z Czętochowy o którym wczesniej było gadane http://moto.allegro.pl/mustang-shelby-g ... 26118.html" onclick="window.open(this.href);return false;

macko
Młodszy Forumowicz

Post autor: macko » 2011-04-08, 18:30

Awatar użytkownika
horse
Forumowicz
Model: Mustang Convertible
Silnik: V6 4.0
Kolor: Torch Red
Kontakt:

Post autor: horse » 2011-04-08, 18:46

Stachu preciez to jes shelby Marcina Nowaka z Piaseczna ciekawe czemu sprzedaje

Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D

Alexander25
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2011-04-10, 16:13

macko pisze:Witam, nie odpisali mi kolesie od tej cobry niestety, może nie znają angielskiego, nie wiem. Dzięki za info Alexander25, czytając Twoje posty wnioskuje, że Ty to chyba prowadzisz jakąś agencję wywiadowczą mustangów w europie hehe ;)

No więc szukam dalej, jak natrafię na coś interesującego to będę dzielił się info, pozdrawiam. :)
Sam szukam autka dla siebie.
Rodzina siedzi w Czechach Szwecji Niemczech USA kanadzie i paru innych panstwach wiec puscilem info jakby cos sie znalazlo maja dac znac:D
W USA ma dobry namiar auta pewne ale niestety drozej bo to centrum NY co winduje troche ceny:/
No nic to pozostaje czekac na znajomego z Niemiec:)

302 HOooooo

macko
Młodszy Forumowicz

Post autor: macko » 2011-04-10, 16:52

Alexander, strasznie ciężko coś u nas znaleźć. Teraz zacząłem się zastanawiać czy nie wziąć jakiegoś półszrota za 8 - 10k PLN i stopniowo przy nim popracować. Części do forda to do forda a nie do mercedesa czy audi, więc są stosunkowo tanie tylko jeśli chodzi o mustanga to średnio dostępne w PL. Jeśli chodzi o robotę to ja lubię się pobawić przy samochodzie, wiele informacji na temat napraw, wymian można znaleźć w Internecie. Wyjdzie może cenowo trochę drożej niż kupić samochód w stanie w miarę OK, ale będę miał pewność, że to co robię jest zrobione porządnie a nie przez druciarza który zrobił "na odwal" i naprawa posypie się po kilku miesiącach. Co o tym sądzisz?

Alexander25
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2011-04-11, 11:23

Jesli chodzi o mustangi stare w pl:)
Siostra cioteczna mojej zony siedzi z mezem i dziecmi w NY. Maja dwa auta: jakiegos nowego kompakta i starego mercurego(cos jak ford windstar)
Do wiedzialem sie cwaniaczki z PL przylatuja wykupuja ze szrotu auta ktorych nawet arabusy nie chca kupic laduja na okret i pare tygodni pozniej masz: Super okazja na allegro mustang V8 idealna baza do odnowienia tylko 25tys. I taki Kowalski sie cieszy ze moze sobie kupic cos takiego i zaczyna przy tym dlubac.Niestety w trakcie roboty zazwyczaj okazuje sie ze ilosc rzeczy do zrobienia jest taka ze sie nie oplaca:). 4 znajomych mam co maja takie szroty w garazu i rekordzista Tomek(tu pozdrawiam) wydal na graty bo tylko oryginaly kupuje jakies 50k i dalej ma syf:). Takie auto jakie on kupil w pl za 23900 to my dostalislmy za free wymieniajac stare graty od moich stangow v6 4gen:) i woz dojechal do portu:) o wlasnych silach:P. Za 5tys USD w u tych typkow co pisalem stoi sliwkowe grande 5.8 w manualu do zrobienia jest tylko lakier bo go przemalowali na czarny mat z przodu:) 5tys jak z nimi gadalem to powiedzieli ze za 4300USD jak wezme to go oddadza:) woz sprawdzila rodzinka zony nawet filnik wyslali mi na maila i wszystko bylo super:) niestety zmienily sie plany i muse miec sedana bo bede dzieciaka niedlugo wozil w aucie dlatego mam dwa duze sedany V8 ale ciagle szukam stanga:)) i jak cos sie trafi to biore.
Moim zdaniem lepiej cos sciagnac z USA goscie za 2000-4000tys USD odszykowuja stare auta bo czesci sa tansze i jest ich tam wiecej. Tu trafisz na trupa w ktorym dlubal pseudo mechanik i tyle.Nie wiem tylkojak z poda tkami teraz jest bo zawsze za paczke z rockauto przywalali mi 4.5-5% a teraz kurde 9 czemu nie wiem? Jak wzroslo tez myto na auta zabytkowe to tez moze byc problem szczegolnie ze cos byl watek na forum ze auto musi byc z domu aukcyjnego czy jakos tak zeby sie dalo jako zabytek czy woz kolekcjonerski ale nie sprawdzalem tego tylko tak slyszalem.
Jak chcesz klasyka to lepiej z USA. jak chcesz cos nowszego 2005= tez lepiej z USA bo tu sa skladaki. Mustangi 4gen to tylko Szwecja Austria Szwajcaria Niemcy bo nie oplaca sie kupowac takiego z USA 3gen na allegro bylo do wczoraj bite gt chcialem kupic ale zniknelo wiec ktos mnie ubiegl:D Czekam na info z Niemiec dotyczace stangow jak cos sie ruszy to dam znac. Dostalem maila ze maja gt 2007 z czystym carfaxem do sprzedania premium gt i manual

Pozdrawiam

302 HOooooo

macko
Młodszy Forumowicz

Post autor: macko » 2011-04-11, 15:44

Alexander, źle mnie zrozumiałeś, mówiąc "półszrota" miałem na myśli jakiegoś konia 4 generacji co w PL można kupić po taniości, za jakieś 8 - 10k. Gdybym miał kupować klasyka albo jakiegoś egzotyka to oczywiście, że sprowadzałbym z USA. Tak jak wcześniej pisałem za jakiś czas planuje ściągnąć terminatora w bdb stanie zza wody, ale to za jakiś czas. Póki co muszę zadowolić się tym co mamy pod ręką.

Patrząc na ceny 4 generacji w Polsce, to jeśli chodzi o ładnie wyglądające samochody (ładny lakier, blacha) to cwaniaczki krzyczą sobie wysokie sumki, swego czasu oglądałem 2 w okolicach Gdańska, jeden V6 drugi V8. Obydwa świetnie się prezentowały na zdjęciach, wyglądały jak nówki - z resztą koleś napisał jakiś śmiesznie niski przebieg i w ogóle zachwalał. Za jednego chciał 24k PLN za drugiego chyba 25.500k PLN, jeden rocznik 98 a drugi nie pamiętam. Akurat byłem w okolicy więc pojechałem sprawdzić temat. No i co się okazało w V6 zawias do wymiany, prawie brak hamulców a po 4 kilometrach jazdy temperatura na liczniku skoczyła prawie do MAX, do tego klima nie działała choć jak koleś twierdził "ona musi się rozgrzać". W V8 jak tylko wsiadłem to od razu świeciła się kontrolka silnika, samochód zaskoczył chyba za 4 razem. W środku cały czas było czuć smród benzyny, wspomaganie kier. działało tak jakby go wcale nie było. Od razu odpuściłem temat bo za takie pieniądze co on chciał to ja nie będę się bawił w żadne zgadywanki i naprawy. Dlatego teraz myślę kupić tanio V6, która wygląda na trochę bardziej styraną ale nie przepłacić za piękny lakier i blachę. Stopniowo będę sobie przy niej robił po swojemu, pieniądze zaoszczędzone na kupnie włożę w modernizację i chyba tak byłoby zrobić najlepiej.

Jeśli chodzi o mustanga, wiadomo, chyba jak każdemu zawsze się podobały, ale wygląd to nie wszystko. Dlatego chce na początek kupić coś tańszego, żeby zobaczyć czy mustang mnie do siebie przekona, jeśli tak to za jakiś czas będę myślał o czymś znacznie lepszym, póki co nie chcę wyrzucić pieniędzy w błoto. Pozdrawiam.

Alexander25
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2011-04-11, 22:26

Jesli chodzio 4gen to w NY chodza 4.6 v8 od 900usd wzwyz i sa ok;) Musze zobaczyc jak z przepisami teraz ile cla akcyzy. jak sie odnajde w temacie to podlicze wszystko.
Polsce z mustangow z lat 1994-1998 wersja gt:
1. automat blachy z UK nad morzem po bocznym i wogole do remontu
2. automat z Uk na blachach z pl konwerter do roboty i mial wypadek w UK
3. GT cabrio manual z Lodzi opisane pare stron wczesniej padaka!
4. mustang gt zolty na poludniu bez poduch po wymianie pompy oleju
5. gt cabrio Krakow. Po dzwonie wywlone poduszki zgieta belka i wyciagana podluznica
6.GT cabrio igla jakies zadupie ale chce gosc za 1997-2998 41tys bezwypadkowy

Mustang v6
Wszystko to nedza i trupy na allegro poza :
1. Srebrny v6 bez lpg
2. zolty V6 nie pamietam chyba 1997 albo 1998
3. Zielony morski metalik ze skora w automacie zero wypadku zero obcierek igla 96k przebiegu wart ceny 11.500 ma przesterowany komp i 192KM na dwoch wydechach

Omijac
mustanga z Zielonej Gory: z 2 zrobili jednego a tego jednego nawet za 50zl bym nie wzial:D

302 HOooooo

Alexander25
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2011-04-11, 22:29

Znalazlem pieknego w Szwecji ale kurde 23k + oplaty 1998 manual saleen do roboty hamulce i troche glupot ale sprawny i nie skasowany.Niestety trzeba sporo na polnoc jechac a tam jest jeszcze zimno mokro i paskudnie:D :oczami: :oczami:

302 HOooooo

Borsie15

Post autor: Borsie15 » 2011-04-12, 14:07

http://otomoto.pl/ford-mustang-1968-v8- ... 59732.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Czy ktoś go widział? czy opłaca się jechać (280 km od mojej miejscowości) i zobaczyć go??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”