Zmiana wersji forum

Komunikaty administratorów, informacje o zmianach, uwagi i sprawy bieżące

Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Silnik: V8 4.6
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Re: Zmiana wersji forum

Post autor: pudel » 2011-06-06, 19:59

A tak na marginesie to link nieprzeczytane wątki nie działa jeszcze dobrze chodzi o to że gdy wchodzę to widzę powiedzmy 6 różnych wchodzę do pierwszego. Czytam. Wychodzę. Patrzę a tu już tylko 2 a gdzie te inne 3???

Awatar użytkownika
adaslaw
Forumowicz
Model: Mustang conv. 2006
Silnik: V6 4.0
Kolor: skromny czarny

Post autor: adaslaw » 2011-06-06, 22:24

caniggia pisze:a co słychać z powiadomieniami o odpowiedziach? bez tego nie da się żyć, albo po prostu szkoda czasu na przeglądanie w kółko czy ktoś coś dopisał.
Na odpowiedź na to pytanie też czekam od 3 miesięcy :/Do bani, że nie ma tych powiadomień. Nie dość, że jest to irytujące dla użytkowników forum, to - dla forum, też jest to złe, bo forum traci dynamizm.

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz
Model: 500
Kolor: Black
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Hans » 2011-06-06, 22:47

Forum nie traci, ponieważ najważniejsza jest jego treść, a funkcjonalność jest na drugim miejscu. Ale racja, jest kilka rzeczy niedopracowanych. Andronik poszukiwał admina, niby się znalazł, ale temat umarł. Poczekajmy jeszcze trochę, jak będzie po MR2011 wtedy każdy będzie miał więcej czasu. Pamiętajmy, że jest to praca charytatywna, nikt nikomu za to nie płaci i działanie wszystkiego jest oparte na poświęceniu czasu prywatnego, którego z różnych przyczyn nie zawsze jest za wiele.

Panie i Panowie - wstrzymajmy się z takimi uwagami i pretensjami do zakończenia MR'11, ok?

.:: :evil: my other ride is your mom :evil: ::.

Awatar użytkownika
adaslaw
Forumowicz

Post autor: adaslaw » 2011-06-07, 00:34

[quote="Hans"]Forum nie traci, ponieważ najważniejsza jest jego treść, a funkcjonalność jest na drugim miejscu. [..] [/quote]

Nie, forum i społeczność traci. Traci na dynamizmie. Kiedy były notyfikacje, że ktoś odpowiedział w wątku przeze mnie monitorowanym, to odpowiadałem znacznie szybciej, niemal natychmiast.
Teraz jest do bani, bo trzeba aktywnie monitorować, czy ktoś coś napisał. Do tego, jak inny Kolega napisał, mechanizm wyświetlania wątków nieprzeczytanych też jest trafiony i nie działa poprawnie.
też na forum istnieją reklamy (we flash w szczególności). Skoro są reklamy, to ilość odsłon jednak ma znaczenie. A notyfikacje o nowych postach w wątkach monitorowanych zwiększały ilość klików. Zatem: brak notyfikacji zmniejsza ilość odsłon reklam na stronie forum Mustang Klubu.

[quote="Hans"] [..]

Panie i Panowie - wstrzymajmy się z takimi uwagami i pretensjami do zakończenia MR'11, ok?[/quote]

To nie pretensje tylko konstruktywne uwagi.

Awatar użytkownika
MAX
Stowarzyszenie MKP
Model: Fastback GT V8 68
Silnik: V8 5.0
Kolor: Blue & Black
Stajnia: Stajnia Małopolska
Kontakt:

Post autor: MAX » 2011-06-07, 11:07

Nie widze wszystkich postów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Escalar powiadomił mnie telefonicznie o tym wątku http://www.mustangklub.pl/forum/viewtop ... =63&t=3397" onclick="window.open(this.href);return false; a ja go nigdzie nie mogłem znaleźć, a powinien być w nie przeczytanych kicha , coś forum nie działa jak powinno w naszej wirtualnej czaso przestrzeni, czy może dalej mam coś z moją przyssawką HIIIII

caniggia
Stowarzyszenie MKP
Model: Mustang GT 4.6 Turbo
Kolor: satin silver

Post autor: caniggia » 2011-06-07, 13:15

Hans pisze: Pamiętajmy, że jest to praca charytatywna, nikt nikomu za to nie płaci i działanie wszystkiego jest oparte na poświęceniu czasu prywatnego, którego z różnych przyczyn nie zawsze jest za wiele.
no właśnie, a tymczasem zeby napisać / komuś pomóc trzeba tego cennego czasu stracić 10x więcej.
trzeba pamiętać, że użytkownik też poświęca prywatny czas, więc szanujmy go na wzajem.

cytaty coś przestały się podświetlać.

Awatar użytkownika
adaslaw
Forumowicz

Post autor: adaslaw » 2011-06-07, 13:41

[quote="caniggia"] [..]

cytaty coś przestały się podświetlać.[/quote]

Jeśli chodzi o problemy z nowym silnikiem forum, to chyba wciąż nie jest rozwiązany problem linków w starszych postach.
Trochę pochopnie zmieniono silnik na nowszą wersję :/

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Post autor: pudel » 2011-06-07, 15:22

Panowie nie oceniajmy kto co jak zrobil. Zamieszczajmy pomysly i spostrzezenia co ulepszyc i jak doprowadzic forum do stanu dawnej funkcjonalnosci...

Awatar użytkownika
Darenty
Forumowicz
Model: S197 GT
Kolor: Satin Silver Metallic

Post autor: Darenty » 2011-06-07, 21:36

Zdecydowanie przenieść "oznacz wszystkie wątki jako przeczytane" z głównej pod listę tematów w "Nieczytane posty" !

Tadi
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Tadi » 2011-06-11, 23:40

Nie wiem czy wszyscy czy tylko ja mam taki problem ale nie chcą mi się wiadomości PW wysyłać, ma początku myślałeml, że osoba, do której piszę musi być online aby doszła wiadomość ale niestety teraz obydwoje jesteśmy online, a 2 wiadomości nie chcą się wysłać

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz

Post autor: Hans » 2011-06-11, 23:57

adaslaw pisze:
Hans pisze:Forum nie traci, ponieważ najważniejsza jest jego treść, a funkcjonalność jest na drugim miejscu. [..]
Nie, forum i społeczność traci. Traci na dynamizmie. Kiedy były notyfikacje, że ktoś odpowiedział w wątku przeze mnie monitorowanym, to odpowiadałem znacznie szybciej, niemal natychmiast.
Teraz jest do bani, bo trzeba aktywnie monitorować, czy ktoś coś napisał. Do tego, jak inny Kolega napisał, mechanizm wyświetlania wątków nieprzeczytanych też jest trafiony i nie działa poprawnie.
też na forum istnieją reklamy (we flash w szczególności). Skoro są reklamy, to ilość odsłon jednak ma znaczenie. A notyfikacje o nowych postach w wątkach monitorowanych zwiększały ilość klików. Zatem: brak notyfikacji zmniejsza ilość odsłon reklam na stronie forum Mustang Klubu.
Hans pisze: [..]

Panie i Panowie - wstrzymajmy się z takimi uwagami i pretensjami do zakończenia MR'11, ok?
To nie pretensje tylko konstruktywne uwagi.

Nazywaj to jak chcesz. Tym razem krótko - przed MR nie ma na to czasu.

Z reklam nic nie zarabiamy i na chwilę obecną się nie zapowiada, że będziemy tym bardziej, że nie jest to strona, tylko forum na którym jest zbyt mało użytkowników, żeby jakikolwiek reklamodawca chciał się tym tematem zainteresować, zwłaszcza w epoce fejsbuka i innych mu podobnych aplikacji.
I nie pisz o odpowiadaniu szybciej etc, bo niektórym nawet reakcja na PW dość dużo czasu zajmuje.
Fakt, brak tej funkcjonalności jest problemem, ale nie uniemożliwia korzystania z forum.

Powiedz mi - w jaki sposób forum traci? Ludzie wypisują się z forum? Pisza, że mają to w doooopie i nie będą z niego korzystać?

Pisanie po raz setny o tym samym nie ma sensu. Zdajemy sobie sprawę z niedociągnięć, ale chwilowo nie ma nikt czasu tego ogarnąć.

A tak w celach edukacyjnych:
konstruktywny - budujący; taki, który zawiera składniki pozytywne, twórcze (a nie burzące, negatywne);
pretensja - żal do kogoś spowodowany niespełnieniem przez tę osobę jakichś oczekiwań, zrobieniem czegoś, czego robić nie należało, lub zrobieniem czegoś nie tak, jak należało;

Jak zauważyłeś, wszyscy mają pretensje o pewne braki (co jest zrozumiałe oraz na miejscu, ale prosimy o jeszcze trochę czasu, bo są teraz ważniejsze rzeczy na głowach). Następnym razem pisz ze słownikiem w ręku. :ok:

adaslaw pisze:
caniggia pisze: [..]

cytaty coś przestały się podświetlać.
Jeśli chodzi o problemy z nowym silnikiem forum, to chyba wciąż nie jest rozwiązany problem linków w starszych postach.
Trochę pochopnie zmieniono silnik na nowszą wersję :/

Jak obaj sobie odznaczycie opcję "Wyłącz BBCode" to będzie zdecydowanie lepiej. ;) Proponuję na początek przejrzeć ustawienia swojego profilu, co by takie opcje były domyślnie włączone.

Tadi pisze:Nie wiem czy wszyscy czy tylko ja mam taki problem ale nie chcą mi się wiadomości PW wysyłać, ma początku myślałeml, że osoba, do której piszę musi być online aby doszła wiadomość ale niestety teraz obydwoje jesteśmy online, a 2 wiadomości nie chcą się wysłać
Ja takiego problemu nie mam. Jak ktoś nie przeczyta tej wiadomości, to nadal będzie u Ciebie w skrzynce "wychodzących" wiadomości. Może o to chodzi?

Awatar użytkownika
Kamil
Forumowicz
Model: 3.0d

Post autor: Kamil » 2011-07-14, 12:42

Jestem za założeniem nowego działu, gdzie można byłoby poruszać różne treści problematyczne.
Tak walczycie o porządek, więc moim zdaniem założenie jednego działu gdzie każdy mógłby się wyżalić byłoby lepsze niż pisanie w różnych wątkach a później usuwanie postów bo jest "nieładnie".

#EDIT#
Gdyby były jakieś problemy z forum w miarę moich możliwości i wiedzy mogę pomóc.

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz

Post autor: Hans » 2011-07-14, 15:32

sławekw pisze:hymm..... chyba się poświecę.... żeby hans obchodził się ze mną łagodnie ;)

coś bardziej pozieleniałeś hans.... źle się czujesz?? ;)

Ja czuję sie przednio, a i temat ostrzeżeń ogarnąłem. ;) :evil:
Ostrzeżenie juz usunięte. ;)

Działają też powiadomienia, więc jak teraz zaznaczyćie, że chcecie obserwować wątek i jesteście pewni, że podaliście aktualny adres poczty, to powiadomienia powinny przychodzić. Myślę, że Pan Adasław jak i wielu innych uzytkowikół czuje się usatysfakcjonowany faktem, że sprawy ida ku lepszemu.

caniggia
Stowarzyszenie MKP
Model: Mustang GT 4.6 Turbo
Kolor: satin silver

Post autor: caniggia » 2011-07-14, 22:22

Hans pisze: Działają też powiadomienia, więc jak teraz zaznaczyćie, że chcecie obserwować wątek i jesteście pewni, że podaliście aktualny adres poczty, to powiadomienia powinny przychodzić. Myślę, że Pan Adasław jak i wielu innych uzytkowikół czuje się usatysfakcjonowany faktem, że sprawy ida ku lepszemu.

mistrzostwo świata, działają nawet stare zaznaczenia obserwacji:)

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz

Post autor: Hans » 2011-07-15, 09:01

O... a tego to sie chyba nikt nie podziewał tak jak HISZPAŃSKIEJ INKWIZYCJI!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”