[quote:e5b7c9d328="malutki_567"][quote:e5b7c9d328="SeaBiscuit"]Można też zakupić w Anglii europejskie tyły ale mi się nie podobają[/quote:e5b7c9d328]
Kwestia gustu - moim zdaniem wyglądają lnawet epiej niż oryginalne (w których drażni mnie mały, przeroczysty kawałek plastiku czyli światła cofania - calusieńkie czerwone byłyby OK), szczególnie w wersjach z pasami idącymi przez całą karoserię pasami (racing stripes). Odpowiednie rezystorki mają wbudowane więc problem częstotliwości mrygania odpada. Zaletą jest także używanie standardowych, europejskich dwuwłóknowych żarówek 5/21W.
Znam w Polsce jedno auta z takimi światłami (Shelby GT500KR, niebieskie, niestety nie moje

) i uważam, że wygląda zajefajnie. Spróbuję jutro zrobić zdjęcie i wkleić.
Układ konwertujący światła z amerykańskiego na europejski robi się na kilku przekaźnikach i podłącza bezpośrednio do reflektorów z tyłu, jedyne co trzeba przeciągnąć to +12V włączające przeciwmgielne oraz (jeżeli ktoś nie ma w bagażniku) +12V grubym kablem bezpośrednio z akumulatora (żeby nie popalić fabrycznej instalacji środkowego światła stop). Jako sygnały wejściowe wykorzystuje się wszystkie trzy stopy (lewy, środkoy, prawy), zaś na wyjściu dostajemy europejskie kierunkowskazy i stopy.
I tyle.[/quote:e5b7c9d328]
Chciałbym zobaczyć schemat do tego albo zdjęcia co gdzie się podłącza. Z tego co pamiętam elektryk miał problem bo stopy i kierunki były sterowane jedne masą inne plusem.
Egon - swoje lampy dostałeś wraz z przekaźnikami i cała wiązką?
[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89