Mustang z allegro/ebay
- muarah
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang 351C, 1970
- Silnik: inny V8
- Kolor: hulla blue
- Kontakt:
Re: Mustang z allegro/ebay
Nigdy nie miałem auta po poowdzi ale sporo czytałem o tym bo kupując samochody w USA też nie chciałbym się naciąć na topielca. Zniszczeń po powodzi raczej nie zobaczysz nie tylko na zdjęciu ale nawet na żywo. Czasem daje się wyczuć stęchły zapach ale to też nie jest reguła bo tak odświerzają, że może być nie do wykrycia. Generalnie można dość dobrze wyczyścić takie auto ale sa miejsca gdzie nie da sie dotrzeć, wilgoć zostaje w elektronice, w różnych innych elementach i powoli sobie to tak gnije, aż kiedyś elektryka zacznie wariować i mogą dziać się dziwne rzeczy. Czasem auto po powodzi może być większą miną niż po poważnym wypadku i niewiele zdiagnozujesz bez rozbierania samochodu na części więc najlepiej sobie odpuść.
muarah
- YoDa
- Forumowicz
- Model: V6 3,7 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Performance White
- Kontakt:
Po Powodzi nie ma nic gorszego !! to taki cichy zabójca a jaja nieprzecietne hehe. Co gorsza ciężko do wykrycia. Niestety w stanach jest więcej cwaniaczków i można się nadziać nie wiedzać o tym , nawet na Carfaxie może być zatuszowane. Podam przypadek który miał kolega z Chryslerem Town&Country.. Kupił go na aukcji w 2008 przez firmę sciągającą wozy , auto miało przód robity lekko , nie jezdił nie odpałał. Po przyjezdie do Polski okazało się że komp trafiony więc wymiana itp. zrobił naprawę blacharska itp. ale co chwila szalały kontrolki , szyby nawalały , radio zrobił te wszystkie rzeczy itp. kupa kasy dodatkowo poszła na naprawy że za te pieniądze kupił by bezwypadkowego hehe po kilku tygodniach znów padł komp, czujniki , kontrolki szalały szyby itp.... gośc mocno wkur..... wystawił na sprzedaż ale wiadomo że ciężko w takim stanie się pozbyć auta. Poprosił mnie wtedy o pomoc i tak zaczęłem sprawdzać to auto , okazało swię że na aukcji był dwa razy sprzedawany , raz właśnie po powodzi gdzie miał cały przód a wody aż po dach i drugi raz właśnie z rozwalonym przodem. Widocznie ktoś go kupił w stanach po powodzi , nie mógł odpalić itp. więc walnęli go o drzewo i sprzedali go z walniętym przodem, he kto by się tego spodziewał że tak będzie..... OT taka mała przestroga dla tych co zamierzają sciągać ze stanów , już przed zakupem na aukcjach itp. warto dobrze sprawdzić auto... Dodam że na Carfaxie nie miał wpisu Flood/ Water , ciekawe nie?
Ja też nauczony przykrymi przekrętami cwaniaczków w stanach unikam zakupu auta w stanach jak FL , NY , NJ , bezpiecznie i uczciwi są w AZ , TX , PA , CA, OH
Ja też nauczony przykrymi przekrętami cwaniaczków w stanach unikam zakupu auta w stanach jak FL , NY , NJ , bezpiecznie i uczciwi są w AZ , TX , PA , CA, OH

Pozdrawiam
Yoda

Yoda
- muarah
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang 351C, 1970
- Silnik: inny V8
- Kolor: hulla blue
- Kontakt:
Ja przyjąłem z kolei zasadę, ze nie kupuje samochodu ktory nie odpala a najlepiej zeby jeździł. Poza tym wybieram najmniejsze przebiegi do 10tys mil zeby nie miały za bogatej historii;)) chyba ze będę jakiegoś klasyka ściągał na co mam coraz większa ochotę;)
muarah
-
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt:
Ja jezdzilem autem po powodzi bo musialem:/ tzn zalalo mi forda:( i musialem wrocic do domu jakos:/ Woda opadla rozebralem go wysuszylem silnik wyciagnalem tapicerke fotele boczki deske rozdzielcza i susyzlem zlozylem go do kupy i odpalil dojechalem do domu i tak:) : swiatla wlaczaly sie badz wylaczaly jak chcialy silnik skrzynia byly ok ale: cala elektryka padla. Przyjechalem postawilem pod domem poszedlem spac. nastepnego dnia juz nie odpalil bo komp wyrzucil check engine..... Rozebralem go na czesci reszte zezlomowalem na szrocie ityle...Jak chcesz kupic auto po powodzi musisz sie przygotowac ze bedzie trzeba go calego rzebrac i zlozyc do kupy i to najlepiej samemu bo jak to komus zlecisz to moze to zrobic niedokladnie i nie bedziesz wiedzial dlaczego komp wywala bledy. Wilgoc wychodzi na zime tzn gdy zamarza wszystko wtedy jest horror....
302 HOooooo
- Koral
- Forumowicz
- Model: GT CS8 +500HP
- Silnik: V8 4.6
- Kontakt:
muarah pisze:Ja przyjąłem z kolei zasadę, ze nie kupuje samochodu ktory nie odpala a najlepiej zeby jeździł. Poza tym wybieram najmniejsze przebiegi do 10tys mil zeby nie miały za bogatej historii;))
YoDa pisze:raz właśnie po powodzi gdzie miał cały przód a wody aż po dach i drugi raz właśnie z rozwalonym przodem.
nie widze nigdzie czy odpalal,ale skoro stanu licznika nei mogli spisac to na bank nie,a jak Muarah napsial kupuje sie auta ktore odpalaja i jezdza..Jedrula pisze: Odometer: ? 0 NOT ACTUAL
Primary Damage: ? Water/flood
VIN: ? 1ZVHT80N975285392
sa tez takie po zalaniu,ale to wtedy przewaznei te zalania sa robione dla firmy ubezpieczeniowej,zeby dostac szkode calkowita, i wtedy nei sa zalewwane po dach jak Yoda napisal tylko np czysta wpoda w garazu z powodu np pelkneicia rury

tutaj widac byl caly zalany a na pewno az po akumulator, nie widze zdjec, penwie liczniki zaparowane itp, tak jak koledzy pisza, odpusc sobie t6o auto,bo raczej nie bylo zrobione specjalnie na ubezpeiczenie zeby znajomemu z Polski sprzedac za 1/3kasy ..
mnostwo aut w stanach jest robionbe na ubezpeiczenia, juz samo zerwanei zderxzaka z zaczepow powoduje ze auto idzie za 60% ceny salonowej, no i takiego auta szukaj, po zalaniu jest za duze ryzyko,kup z rozwalaona lampa,blotnikiem czy innym elementem ale nie po zalaniu,taka moja rada..
w stanach co chwila jakis huragan szaleje i mnostwo aut jest po powodzi,przewaznie zalane blotem i mulem,to sa juz zlomy w 100% i nawet nie mysl o kupnie takiego..
-
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt:
Tu trzeba przyznac racje... Tak samo jak woda morska tak i bloto maja to do siebie ze po wyschnieciu powstaja zwiazki ktore pieknie wzeraja sie w blache a do tego niszcza styki:) Do tego jak wlaczony silnik zaciagnie wode bloto czy mieszanke jednego i drugiego to caly jest do rozebrania i do remontu:) Skasuja Cie na cle zaplacisz za transport itp a i tak bedziesz musial w PL go rozebrac wyczyscic i naprawic uszkodzenia
To Cie moze wyniesc wiecej niz bys dal za nowsza bude:) i to bezwypadkowa:)

302 HOooooo
Zna ktoś tego mustanga ?
Cena ciekawa no i w manualu
http://otomoto.pl/ford-mustang-gaz-sekw ... 43867.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Cena ciekawa no i w manualu

http://otomoto.pl/ford-mustang-gaz-sekw ... 43867.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam,
Adam

Adam

- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
Ten tez w manualu - tego bierz
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Ford-Mus ... 340d#v4-36" onclick="window.open(this.href);return false;
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Ford-Mus ... 340d#v4-36" onclick="window.open(this.href);return false;

Jak bd miał 24 tyś. $ to kupie coś znacznie nowszego, ale już tak na serio, to ktoś zna to auto ?
Pozdrawiam,
Adam

Adam

Kuwa może mi ktoś powie o co chodzi do jasnej cholery, bo ja się już pogubiłem
http://allegro.pl/ford-mustang-gt-2005- ... 93552.html" onclick="window.open(this.href);return false; Rok wisial na allegro w takim ogłoszeniu ,a tu nagle dzisiaj pojawiło sie coś takiego http://otomoto.pl/ford-mustang-gt-premi ... 02529.html" onclick="window.open(this.href);return false; 

- Stachu_xjr
- Forumowicz
- Model: GT 2016
Dużo zainwestowane chyba w poskładnie go do kupy i w te żle naklejone pasy, kiedyś go sprawdzaliśmy po vinie , miał wpisany ze po jakimś poważnym wypadku , Polski klimat równiez mu pomaga bo odmłodniał o 3 lata w pół roku 

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Ford-Mus ... 440wt_1165" onclick="window.open(this.href);return false; Jakby ktoś miał ochote poskładać takiego lekkiego szrota to dobra cena 

- YoDa
- Forumowicz
- Kontakt:
Czy ja wiem czy dobra cena , poduchy wywalone , do roboty przód , tył i bok... cena byłaby dobra na rocznik 2012 bo za tyle można już taki wylicytowaćz mniejszymi uszkodzeniami.
Pozdrawiam
Yoda

Yoda
- Stachu_xjr
- Forumowicz
- Model: GT 2016
- YoDa
- Forumowicz