wakacje tuż , tuż

Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse, celibad, Przemek64, horse

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz
Model: 2009 Mustang GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: Candy Apple Red

Post autor: Pawellos » 2009-01-27, 09:30

No tak, podawałem kilka propozycji, mało kto się w jakiś sensowny sposób ustosunkował.. ;)

kuczko
Forumowicz
Model: V6 2005
Silnik: V6 4.0
Kolor: Srebrny
Kontakt:

Post autor: kuczko » 2009-01-27, 11:01

No dobra, po pierwsze termin - proponowaliście czerwiec, ja odpisałem, że wolałbym lipiec/sierpień - dowolna data ale nikt się do tego nie ustosunkował - co z tym? :). Jeśli pasują Wam te miesiące to zaproponujcie daty, które by Wam z niczym nie kolidowały.

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz

Post autor: Pawellos » 2009-01-27, 11:40

Lipiec raczej odpada, sierpień może być, ale podobno w sierpniu jak widziałeś w innych postach, jest tam za ciepło i za tłoczno.

Nie możesz w czerwcu czy preferujesz "wakacje" bo chcesz zabrać jakąś 18sto letnią studentkę w zamian za seks i chcesz żeby na pewno nie miała sesji w tym terminie? :rotfl:

kuczko
Forumowicz
Model: V6 2005
Kolor: Srebrny
Kontakt:

Post autor: kuczko » 2009-01-27, 11:56

Pawellos pisze: Nie możesz w czerwcu czy preferujesz "wakacje" bo chcesz zabrać jakąś 18sto letnią studentkę w zamian za seks i chcesz żeby na pewno nie miała sesji w tym terminie? :rotfl:
Coś w ten deseń ;). Tylko nie lubię takich starych ;p.

To Ty Pawellos jedziesz czy nie - wpisz się na listę chętnych ;). Bo nie ma Cię na niej, a tu piszesz, że lipiec dla Ciebie odpada. Ja mogę w czerwcu - tylko łatwiej byłoby dla mnie właśnie w lipcu/sierpniu - ze względu na wakacje poniektórych ;].

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz

Post autor: Pawellos » 2009-01-27, 12:52

Nie wiem czy jadę, jestem chętny, ale wszystko zależy od tego co ustalimy.
Nie będę się wpisywał na listę, bo nie wiem jak będzie, a nie chcę żeby mi później nikt mówił "miałeś jechać!"

Jeśli to co ustalimy, będzie pasowało mnie i mojej kobicie, to tak, jadę.
Tyle mogę zadeklarować.

Awatar użytkownika
pavlito
Stowarzyszenie MKP
Model: GT 05 premium manual
Kolor: Sonic Blue

Post autor: pavlito » 2009-01-28, 00:57

Ja to bardziej koniec sierpnia-wrzesień. Taki układ w robocie...

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Model: Brak
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: Radek » 2009-01-30, 22:41

Apropos czasu jazdy i km:

Dziś wyszedłem z domu o 4:20 rano, wróciłem o 20:30.
900km - prowadziłem tylko ja. Maks przerwa 40min.

Wawa-Piotrków, Wołów (dolnośląskie), Radom, Wawa.

Więc większość wąskimi, marnymi drogami. Ruch jak cholera - piątek.

Samopoczucie:
SUPER, auto wygodne.

Był Mustang... czy będzie znowu? Kto wie... Ja, nie...

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz

Post autor: Pawellos » 2009-02-05, 17:18

Radku, z mojej strony wyglądało to tak.
Propozycja miejsca, ze Dubrovnik, info że Twoja Paulina zaplanuje fajne miejsca do zwiedzania bo „ona uwielbia robić palny takich wypadów.”
Zamieszczasz propozycje trasy.
Ludzie wypowiadają się że tour to trzeba więcej jezdzić a nie tylko dojechać do Chorwacji i grzać tyłek nad morzem
Propozycje alternatywnych tras
Twoje stwierdzenie „ale fojechać do Chorwacji i nie pozwiedzać parków, nie popływać w morzu. Możemy być w Chorwacji po 1-2 dni w miejscu, ale wg.mnie jechać i nie zostac parę dni w ciepłym wspaniałym morzu to grzech.”
Ja proponuje trasę, bardziej obiazdową „Cieszyn-Bratysława-Wiedeń-Maribor-Zagrzeb-Karlovac-Split-Dubrovnik-Budva-Ulcinj” i w druga stronę „Ulcinj-Podgorica-Bijelo Polje-Cacak-Belgrad-Nowy Sad-Szeged-Budapest-Zilina-Cieszyn” którą totalnie olewasz i pozostawiasz bez komentarza
Padają propozycje terminów, ludzie się wypowiadają kto kiedy może, a kto nie.
Dakota offtopuje o mongoli na koniach.
7 dni po próbie ustalenia terminu stwierdzasz że „To widzę że z Chorwacji nici? Zabrakło zapału., nowy pomysł już jest... ech... „
Po wyjaśnieniu Ci że Dakota w ogóle nie mówiła o naszym wyjeździe stwierdzasz „Co do entuzjazmu, to ja odpuściłem, bo widzę że słomiany zapał jest.”

Gdy my jeszcze staraliśmy się ustalić coś odnośnie trasy, Ty już chciałeś robić listę, na 5 miesięcy wstecz, a jak na niej nie znalazło się grono chętnych, stwierdzasz że nie ma zapału.
Owszem, temat może i trochę umarł, ale czy naprawdę wakacje planujesz zawsze na pół roku wstecz?

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Radek » 2009-02-06, 10:38

Pawellos pisze:Radku (...) Propozycja (...)
Kotsylwester 26.01.2009 pisze: Co do entuzjazmu, to ja odpuściłem, bo widzę że słomiany zapał jest.
Ja nie jadę.
Pawellos pisze:Owszem, temat może i trochę umarł, ale czy naprawdę wakacje planujesz zawsze na pół roku wstecz?
Jeżeli chodzi o wyjazd zagranicę przy ograniczonym budżecie, samochodem, za granicę, w miejsce gdzie jest NAWAŁ turystów, w grupie ludzi - TAK. Ustalenie, bukowanie wcześniej pozwala ustalić ILE to będzie kosztować (noclegi to gro wydatków)

Z dnia na dzień mogę kupić last minute na lotnisku i wsiąść w samolot, ale też musimy wcześniej ustalić terminy urlopów.

Zresztą im wcześniej się ustali, tym lepiej. Szczególnie że jedny chcą 5 czerwiec a inni koniec sierpnia na wrzesień.

Nic na siłę, nie obrażam się ani nie mam nikomu nic za złe. Po prostu odpuszczam. Nie wykluczam że jak będzie wszystko to może się skuszę "na gotowe" Ale raczej środki na urlop w tym roku przeznaczę jednak na remont. A sytuacja w moje branży jest niestety napiętnowana obecnym kryzysem.

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz

Post autor: Pawellos » 2009-02-06, 17:42

Zresztą im wcześniej się ustali, tym lepiej. Szczególnie że jedny chcą 5 czerwiec a inni koniec sierpnia na wrzesień.
No tak, oczywiście, ale moim zdaniem plan trasy i takie tam, a listę osób chętnych, to max 2 miesiące wcześniej, bo w 4 miesiące, zwłaszcza przy "kryzysie gospodarczym :D" wiele się może zdarzyć ;)

Jeśli mam być szczery, to mnie też się wydaje że nic z tego nie wyjdzie, jesteśmy zbytnio różni, wiekiem, czasem wolny, pracą, w której pewnie nie każdy będzie mógł wziąć 2 tygodnie wolnego akurat w danym terminie i tak dalej, aczkolwiek uważam że to fajna inicjatywa i fajnie by było jakby się udało ;)

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Radek » 2009-02-09, 14:59

Potwierdzam że nie jadę, jeszcze w tym miesiącu jadę autkiem do Włoch na parę dni ;)

Thomas
Model: Mustang GT premium 2006
Kolor: Czarna czerń
Kontakt:

Post autor: Thomas » 2009-02-14, 18:35

Był ktoś z Was w Brazylii ? Kumpel znalazł ciekawą ofertę co prawda nie w Rio ale w Fortaleza. Plus to jest to opcja ultra all inclusive ( wtajemniczenie wiedzą o co chodzi ).
Drogo tam jest, etc ?

A z pocałunkiem póki co zaczekamy - powiedział piękny książę złażąc ze Śpiącej Królewny.

pozdrawiam
Tomek

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP
Model: 1965 Convertible
Kolor: Prairie Bronze
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Post autor: Pavulon_ » 2009-02-14, 20:41

Mój brat był w zeszłym roku i jak mi naopowiadał to ja już tam nie pojade. Dużo się mówi o tym że jest tam niebezpiecznie a zwłaszcza w Rio i fakt to jest prawda. Miał jedną niefajną "przygodę" na szczęście z policją ale tam korupcja to norma więc miał pełne gacie.

Co chcesz w tej Fortalezie zobaczyć? Skoro to przypadek że akurat to miasto to pojedz do Hiszpanii albo Egiptu taniej wyjdzie.
Jeśli już być w Brazylii to do Rio wypada pojechać, śliczne jest to prawda.

Co do cen to generalnie jak u nas, noclegi droższe zwłaszcza w duzych miastach. Chociaż zalezy kto co preferuje, ja tam śpie w egzotykach za 20dolców za pokój :rotfl:

Awatar użytkownika
celibad
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2015
Silnik: V8 5.0
Kolor: yellow triple
Kontakt:

Post autor: celibad » 2009-02-14, 21:32

Thomasku , a może chiny od 16.09 , 11 dni od Pekinu do Szanghaju ?

"najlepszym lekiem na wszystkie problemy jest zwykła woda. dwie krople na szklankę wódki i wszystko przechodzi jak ręką odjął"

Jak mam czas to leże i odpoczywam, a jak nie mam czasu to tylko leże.

ObrazekObrazek

Thomas
Model: Mustang GT premium 2006
Kolor: Czarna czerń
Kontakt:

Post autor: Thomas » 2009-02-15, 03:13

Pavulon_, Właśnie poczytałem sobie i szczerze mówić faktycznie strach. http://www.travel4u.pl/kraje/brazylia-o ... ieczenstwo

Ooo Chiny chętnie trochę odległy termin ale za to moje imienimy spędziłbym w Chinach :P
W ubiegłym roku urodziny miałem na Kubie to imienimy mogą być w Chinach. Do kiedy trzeba się określić ?
Na razie atakuję Kenię jak wrócę cały to pomyślę.

A z pocałunkiem póki co zaczekamy - powiedział piękny książę złażąc ze Śpiącej Królewny.

pozdrawiam
Tomek

Zablokowany

Wróć do „2009”