Ogólnopolski zlot z okazji 45 lecie - pogaduchy

Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse, celibad, Przemek64, horse

zinnn
Model: Mustang 2005
Silnik: V6 3.8
Kolor: silver

Post autor: zinnn » 2009-04-12, 17:53

może jednak wyjazd przesuniemy o 60 minut w górę... łodź jest zaraz koło warszawy, a godzina snu więcej jest bezcenna i jestem przekonany, że wyrobimy się ze wszystkim w czasie. podjedziemy pod samoobsługową myjkę i w pół godziny załatwimy wszystkie konie.

figaro96
Forumowicz
Model: mustang 1996
Kolor: inny

Post autor: figaro96 » 2009-04-12, 18:04

]prośba do wszystkich z wyobrażnią! potrzebuje pomysłów na pomalowanie konia! bazowy kolor to bordowy metalik! miałem dorobić tylko pasy czarne przez autko ale szukam pomysłu na jakiś ciekawe grafitii coś pasującego do mustanga! mam ciekawego i nie drogiego lakiernika artyste który podejmie się każdego wyzwania jeżeli podoła wstawię fotki na strone! jeżeli macię trochę weny to proszę o propozycje! :P

Awatar użytkownika
Little Pony
Forumowicz
Model: yhm.... :)
Silnik: inny V6

Post autor: Little Pony » 2009-04-12, 18:31

horse pisze:LP juz gdzies tam wczesniej pisalem to jest optymalna godzina nie chce mi sie teraz tego szukac ale potem bedziemy sie obsrywac ze z czyms sie nie wyrobimy a tak na spokojnie zdazymy wszystko ogarnac :) a nie wiadomo ile jeszcze samochodow dojdzie do konwoju zreszta dla mnie o tez jest srodek nocy ale coz...
No ja rozumiem, z chęcią bym się z wami przejechał, ale raczej nie podołam tak wczesnej godzinie. Wole się wyspać, bo potem padne wieczorem jak przecinek ;)

Awatar użytkownika
horse
Forumowicz
Model: Mustang Convertible
Silnik: V6 4.0
Kolor: Torch Red
Kontakt:

Post autor: horse » 2009-04-12, 19:14

co do tego czasu uwazam ze jest optymalny
ale nie chce za wszystkich decydowac i narzucac wiec niech sie tez i inni zainteresowani wypowiedza na ten temat...

Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D

Awatar użytkownika
pavlito
Stowarzyszenie MKP
Model: GT 05 premium manual
Silnik: V8 4.6
Kolor: Sonic Blue

Post autor: pavlito » 2009-04-13, 01:21

1. samoobsługowa myjka 10 samochodów może nie zająć 10 min., tylko 100 min.:)
2. w piątek dla pomiaru czasu po myjni się sam woskowałem na szybko (bez skojarzeń!): 30 min.
3. z myciem może być w ogóle problem: http://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=%A3%F3d%BC :(

Też nie lubię nocnych pobudek, ale podzielam obawy Horse w zakresie odchodów :)
W normalną sobotę przed 10.00 końmi mnie z łóżka nie wyciągną, no chyba, że 10 Mustangami :D

Jeśli się upieracie, że noc, to wypiszcie czas jeszcze raz w swojej propozycji. Tylko proszę bez zaczynania w stylu: 1. dodatkowe 60 min. snu, 2. ciężki sandał do Janek... :D

Awatar użytkownika
horse
Forumowicz
Model: Mustang Convertible
Silnik: V6 4.0
Kolor: Torch Red
Kontakt:

Post autor: horse » 2009-04-13, 09:36

no mysle ze 100 min spokojnie zejdzie
pavlito co do pogody to jeszcze bym sie az tak bardzo ine przejmowal chociaz sobota ma byc ladna z tego co pokazuje pogodynka:D tez wsyzscy krzyczeli ze swita beda sloneczne i upane od miesiaca juz tak gadali nawet dwa dni przed i ze wszytskiego na p nie sprawdzila sie tylko pogoda :rotfl:

zgadzam sie z pavlitem propozycje wyjazdu wpiszecie w liscie obok nicku tylko bardzo bym prosil o realne a nie np wyjazd o 10 albo jeszcze lepiej 14 :padam:

Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D

Awatar użytkownika
bedzin
Forumowicz
Model: Mustang GT 2000
Kolor: srebrny

Post autor: bedzin » 2009-04-13, 11:57

a wlasnie jeszcze pytanko, bedzie ktos z kamera FULLHD jak ktos tam predzej pisal?? bo przydalby sie ktos wlasnie z kamera na uwiecznienie przejazdu przez miasto tylu konikow.

andronik
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2005
Kolor: Black Metal
Kontakt:

Post autor: andronik » 2009-04-13, 13:33

Z tym przejazdem przez miasto nie będzie tak zupełnie kolorowo. Pisałem do komendanta wojewodzkiego policji z prośba o przydzielenie eskorty. Niestety nie mieliśmy zgodu od zarządcy drogi po której miał się przejazd odbyć i odpowiedź jest negatywna. :/ Pozostaje nam więc tylko przejazd w kolumnie po 10 aut i wydaje mi się że to maks co może utrzymać się w kupie przy przejeździe po ruchliwej drodze. Jest też drugie dno tego podania - teraz Policja już wie kiedy i gdzie przejazd się odbędzie, więc spodziewałbym się wzmożonego patrolu drogówki w tych okolicach :kwasny: i tym bardziej nie ma co szaleć z ilością Mustangów w pojedyńczej kolumnie. Szczegóły na pewno dogramy jeszcze na miejscu.

Pozdrawiam,
Tomek

[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]

Awatar użytkownika
bedzin
Forumowicz
Model: Mustang GT 2000
Kolor: srebrny

Post autor: bedzin » 2009-04-13, 15:08

moim zdaniem powinno policji zalezyc zeby taki przejazd odbyl sie bezpiecznie i tym bardziej nie jakimis wieljskimi tuningami tylko autami z historia klasa. Powinni nam dac z 4 motory policyjne zeby zabezpieczyc ten przejazd. przeciez on dlugo by nie trwal ok 30 minut wiec co to by ich zbawilo. moim zdaniem mogli by juz przymknac oko na te 30 dni rozpatrywania i inne pierdoly tylko sie pokazac z dobrej strony i nas eskortowac. teraz nawet jak by wziasc jakis motocyklistow z lodzi do eskorty to nei ma co bo policja bedzie miala pewnie ta ulice na uwadze jak napisal andronik...

to widzimy sie na parkingu i wtedy obmyslimy co i jak moze cos im sie odwidzi i podesla nam jakies radiowozy ;) byle nie zeby wlepialy mandaty :(

Awatar użytkownika
chmielu
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: chmielu » 2009-04-13, 17:15

Spokojnie panowie i panie, nie będą nas tak bardzo łapać. W sobotę jest na widzewie jakiś mecz więc policja będzie zajęta a drogówka się czepiać nie będzie, no chyba że przegniemy :kwasny: . Rozmawiałem ze znajomym z drogówki i powiedział by się nie przejmować za bardzo. Poza tym ktoś z drogówki ma być na zabezpieczeniu w manu od strony urzędu miasta, także luzik :cwaniak:

http://www.case-studio.pl/
https://www.facebook.com/internalquietfanpage
www.internalquiet.com

andronik
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2005
Kolor: Black Metal
Kontakt:

Post autor: andronik » 2009-04-13, 21:14

bedzin, tu nie chodzi o "widzimisie" komendanta, tylko myśmy zaczęli sprawę od d..y strony. Najpierw śle się pismo do organu zarządzającego drogą, oni się ustosunkowują i jeżeli odpowiedź jest pozytywna to komendat przydziela eskorte bez gadania. Niestety dopiero teraz jestem taki mądry :kwasny:

Pozdrawiam,
Tomek

[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]

Awatar użytkownika
pavlito
Stowarzyszenie MKP
Model: GT 05 premium manual
Kolor: Sonic Blue

Post autor: pavlito » 2009-04-13, 21:24

Pewnie ruszymy grupkami po 10 aut (zgodnie z kodeksem drogowym), potem przerwa 100m (tak na światła), znowu 10 aut itd. Też nie sądzę, żeby się sępili.

W sobotę miałem bliskie spotkanie 3 stopnia z drogówką. Facet nie mógł się na auto napatrzeć i ze skóry wyłaził, żeby być uprzejmym (w granicach polecenia służbowego :) :( ). Raczej podejrzewam ich o takie same podejście. Żadnej nadgorliwości.

Awatar użytkownika
Madasek
Forumowicz
Model: 2007 Shelby GT
Silnik: inny V8
Kolor: Czarny srebrne pasy

Post autor: Madasek » 2009-04-13, 22:20

pavlito pisze:Pewnie ruszymy grupkami po 10 aut (zgodnie z kodeksem drogowym), potem przerwa 100m (tak na światła), znowu 10 aut itd. Też nie sądzę, żeby się sępili.

W sobotę miałem bliskie spotkanie 3 stopnia z drogówką. Facet nie mógł się na auto napatrzeć i ze skóry wyłaził, żeby być uprzejmym (w granicach polecenia służbowego :) :( ). Raczej podejrzewam ich o takie same podejście. Żadnej nadgorliwości.

TO ZAPRASZAM DO NAS NA A4 .....coś za dobrze wam tam....

Anonymous

Post autor: Anonymous » 2009-04-13, 23:44

Witam,
niestety zbyt wiele było postów, żebym je teraz na szybko przeczytałam a chciałam tylko zapytać, czy nic się nie zmieniło ze zlotem ?
I czy godzina to nadal 13, 14?

:)

Rocky
Młodszy Forumowicz
Model: Mustang 2008
Kolor: granatowy

Post autor: Rocky » 2009-04-14, 01:35

kaes pisze:A jak w końcu Kraków i Małopolska?
Ja i Dakota jedziemy w piątek po pracy - koło 17, hotel już zarezerwowany.
Ja też wybieram się piątek i też w takich popołudniowych godzinach,ustawiamy się jakoś?

Zablokowany

Wróć do „2009”