Różnica taka, że kaprysy się nudzą, a choroba zostaje

Więc jak na poważnie myślisz o mocy to warto też rozważyć opcję swap, która jednorazowo może i dużo kosztuje ale w dłuższej perspektywie może być bardziej opłacalna. Co do stylistyki no to kwestia gustu

Do moich planów SN95 jest idealny bo mimo, że produkowany po roku '90 to stylistycznie jest to końcówka lat '80

. Co do oznaczeń:
są dwa modele V8: Cleveland i Windsor (potocznie short block). Ty i ja mamy tego 2giego

z tym, że główna różnica jest w wielkości otworu cylindra (cale kwadratowe - CI) i tak są różne wersje litrażowe:
260CI (4.3L), 289CI (4.8L), 302CI (5.0L) i 351W/351CI (5.8L). Nie wiem jak w przypadku Twojego ale sporo elementów pozostałej 3ki może jest kompatybilna z resztą i tak np niektóre głowice można przełożyć z 351 do 302 oraz 289 i vice versa. Tak naprawdę 289/302/351W patrząc z zewnątrz to ten sam blok z bardziej lub mniej rozwierconymi otworami na cylindry. Choć nie zawsze bo ostatnio spotkałem się z informacją o 289 z innym rozmieszczeniem kanałów wodnych i olejowych niż 302.
Żeby rozwiać wątpliwości podaj kod blocku
http://351winsor.com/joel/Engine_Diagra ... asting.gif" onclick="window.open(this.href);return false;