RAFAŁ pisze:
a i jeszcze ten znacznik napięcia na napinaczu przy nowym pasku powinien być w połowie
no i jest w polowie

wczesniej nie moglem dobrze spojrzec bo zasłanial mi zbiornik wyrownawczy na plyn chlodzacy i wydawalo mi sie ze jest przy maksimum,dzisiaj zalozylem nowy napinacz ktory mi wczoraj przyszedl i pasek 108" i wskaznik napiecias byl idealnie na polowie

nawet zdjecie zrobilem ale teraz jestem u tesciowej wiec zamieszcze je w poniedzialek jak wroce do domu-bynajmniej pasek 108" jest dobry i juz ie szukam cm dluzszego

tzn ten z gumtechu 6pk2743 co ma niby miec realnie 2754 wezme i tak na zapas, najwyzej rolke napinacza dotoczy mi tokarz troche wiekszej srednicy..
stang232 pisze:
Karol piszesz, że masz pasek Gates K061080 Micro-V (13/16" x 108 ¾" – 6 rib) lecz on nie jest dla rolki 3,2" - jest za długi...
Powinieneś mieć Gates K061075 Micro-V (13/16" x 108 1/8" – 6 rib), niby parę mm, ale widocznie jest to b. ważne
Dla rolki 3,2" trzeba zmienić też rolkę przy pompie wody.
zadzwonie we wtorek rano do mustangtrading czy maja pasek Gates K061075 a jak nie to zamowie znow ten 108" K061080 ,jest dobry bo znacznik jest idealnie na polowie..
a z rolka pompy wody poczekam az przyjdzie mi napinacz steeda, bo rozumiem ze wieksza rolka spowoduje ze napinacz duzo bardziej sie napnie i wtedy wytrzyma tylko ten steeda..bo pisales ze w stanach ciezko im zalozyc pasek, ja dzisiaj zakladalem i nie mialem zadnych klopotow zeby go zalozyc,napinacz poddal mi sie przy uzyciu klucza pod wplywem mniejszej sily niz ta ktora uzylem do jego pzrykrecenia,a tez nie uzywalem sily bo balem sie przekrecic gwint na srubie..
dlatego sadze ze to nie to ze w stanach nie maja sily tylko to ze oni zakladali pasek na napinacz steeda lub inny wzmocniony ktory pewnie i sprezyne ma mocniejsza.. bo fabryczny 2dni temu to ja nagialem sama reka bez klucza,no ale wtedy musialem uzyc sily..
musze sie tylko jeszcze upewnic czy do wiekszej rolki pompy wody daja dalej ten sam pasek , mam na to kilka tyg ,bo tyle pewnie bede czekal na napinacz steeda.. no i dylemat czy ta rolke zamowic u nich czy samemu dorobic,mysle ze jesli kosztuje 20$ to bez sensu dorabiac tyle ze jesli za przesylke beda wolali 370$ jak dagostinoracing to juz chyba wole dorobic u nas..
dzieki stang jeszcze raz