Radek pisze:
Hehe, mocny tekst
Zapytam mojego gazownika, jak ta sprawa wygląda, koleś jest z głową i siedzi w tym od nastu lat.
Rzeczywiście pomysł zprostą regulacją LPG w porównaniu do Pb wydaje się ciekawy, no i problem z wydajnością wtrysków. Sądzę że wtryski LPG nie będą miały problemu, w końcu produkują je również du duuużych pojemności, pozatym mają chyba wymienne dysze?
Pozdrawiam.
Pewnie ,ze dysze mozna wymienic na wieksze;) dzwonilem,ciezko bedzie zaprogramowac zeby jednoczesnie pracowaly wtryski gazowe i benzynowe,ale maja instalacje do 400KM,a do V8 mozna zalozyc i zgrac ze soba 2instalacje V4 do mocy 250KM,czyli razem przy V8 mozna uzyskac moc 500KM;) no ale mi 400KM w stangu wystarczy w zupelnosci,manual co prawda moze wytrzymac do 500KM,no ale ja stopnio bede zwiekszal moc,mysle ze na poczatek do 340-350KM;) ale to na wiosne;)
ale skoro ciezko bedzie zaprogramowac zeby te i te wtryski chodzily,tzn jedne jakby otwarte do polowy a drugie na full,to pada moja koncepcja z lpg i mozna kobinowac jesli sie ma juz instalacje,ale do mojego GT na pewno nie zaloze,no chyba ze moj pomysl wypali,to by wyszlo duzo taniej niz wymiana wtryskiwaczy na wieksze i programowanie PB.. wychodzi na to ze zwykla instalacja z komputerem a nie sekwencja da sie prosciej programowac,sekwencja jest uzalezniona od komputera auta, ktory zczytuje sygnaly z sondy lambda, zeby sie gazowe inaczej otwieraly niz benzynowe trzeba byloby miec odpowiednie emulatory czy jakis sterownik.. ale to rzeczywiscie trza omowic z fachowcami,i to nie z pierwszej łapanki;d;)